Uit onderzoek van ParrotPrint blijkt dat het walhalla voor de moderne kunst, het Guggenheim Museum in New York, de absolute winnaar is. De architecturale parel wordt gevolgd door de katholieke kerk Trinità dei Monti in Rome en de magische wereld van Gaudí in Barcelona, Park Güll, gaat er met brons vandoor.

Voor dit fotogenieke speurwerk heeft ParrotPrint gebruikt gemaakt van de interactieve ‘heat map’ Sightmap, gebaseerd op data van een door Google gegenereerde foto-deel-app. Hieruit is een top twintig gekomen van ’s werelds meest gefotografeerde attracties. Ook is er gekeken hoe vaak deze plekken zijn gehashtagd op Instagram. Het Guggenheim Museum beschikt over 282.942 hastags, Trinità dei Monti telt er 167.671 en Park Guëll bezit er 224.126.

Het Guggenheim Museumin New York
Het Guggenheim Museum in New York.
Kord.com/Getty Images

De underdog in de race zijn de Niagara Falls. Dit machtige natuurwonder beslaat de dertiende plek in de lijst van de meest gefotografeerde attracties, maar stoot met maar liefst 1.031.990 hashtags het Guggenheim Museum keihard van zijn troon .

Benieuwd naar de andere winnaars? Bekijk de lijst hier.