Stel transformeert schoolbus voor roadtrip van Alaska naar Argentinië

Filmmaker Felix en muzikant Mogli besluiten hun leven in Berlijn op te geven om, samen met hun berner sennenhond Rudi, rond te reizen in een omgebouwde schoolbus.

Door Veerle Witte
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:57 CET
Foto door Expedition Happiness

Op hun blog vertelt het tweetal dat ze het stadsleven beu waren, waarop ze online voor ruim €8000 een twintig jaar oude schoolbus hebben aangeschaft om een paar weken later het vliegtuig naar New York te pakken. Daar beginnen twaalf slopende weken waarin ze de bus transformeren tot een stijlvol huis op wielen om van Alaska naar Argentinië te reizen.

Beiden hadden ze geen ervaring met zulke constructiewerkzaamheden. ‘Eigenlijk hadden we totaal geen idee wat we aan het doen waren, maar de basis hadden we snel onder de knie.’ En het resultaat mag er zijn: de bus is nu uitgerust met een volledig functionerende keuken, een prachtig betegelde badkamer, een tweepersoonsbed en een flatscreen-tv (mét Netflix)! O ja, en via de nooduitgang in het dak kunnen ze vanuit hun bed sterren kijken.

Inmiddels rijdt het trio, onder de naam Expedition Happiness, al een half jaar door Noord-Amerika in hun Pinterest-perfect home en zijn ze aangekomen in Canada. Het plan is naar de punt van Zuid-Amerika af te reizen. Of de voormalige schoolbus dat redt is nog maar de vraag. ‘Waarschijnlijk niet,’ grapt het stel. ‘Maar gaan we een geweldige tijd hebben? Dat zeker!’

Volg Expedition Happiness op Instagram, waar ze fijne plaatjes posten.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Het nieuwe goud van Midden-Amerika
Reizen
De tien beste bestemmingen om bloemenpracht te zien
Reizen
Vliegen er binnenkort raketten boven deze historische plekken?
Reizen
Het rode goud
Reizen
Hollandse tulpenkwekers hopen op goede tijden na COVID-19

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.