Avonturengids voor een roadtrip door Nieuw-Zeeland

Volg deze twaalf topavonturen, voor het ideale uitstapje.

Door Anne Howard, Mike Howard
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:16 CET

Het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is gemaakt voor uitstapjes met de auto. Hier vind je gletsjers, fjorden, vulkanen, wijngaarden, bossen à la Lord of the Rings, perfect onderhouden wegen en heel weinig auto’s die er gebruik van maken. Met slechts één miljoen inwoners in een gebied dat tweemaal zo groot is als Beieren doet het Zuidereiland bijna ongerept aan en is de ultieme plek om je in de natuur onder te dompelen.

Huur in de ‘grote stad’ Christchurch een camper of auto en rijd dan naar de turkooizen wateren, gouden stranden en palmbomen van het Abel Tasman National Park. De zestig kilometer lange kustwandelroute langs granietklippen en zandbaaitjes en door weelderig bos behoort tot een van de negen Great Walks van Nieuw-Zeeland, hoewel deze route extra bijzonder is vanwege de mogelijkheid om het wandelen te combineren met kajakken, fietsen en varen.

Vandaar rijd je zuidwaarts door het hart van de Zuidelijke Alpen, met tussenstops in de uiteenlopende landschappen van de nationale parken in dit gebied, en verken je de geologische pracht van de westkust. Met de nationale parken van Paparoa, Arthur's Pass en Westland Tai Poutini bestrijk je gematigde regenwouden, snel vliedende gletsjers en gouden stranden.

Ten slotte slinger je je door de imposante bergen naar het glinsterende Queenstown-Lakes District en eindig je in de zeearmen van het Fiordland National Park.

Dit verhaal is gebaseerd op een uittreksel uit het National Geographic-boek Ultimate Journeys for Two. Ten behoeve van de begrijpelijkheid is de tekst aangepast en verkort.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
10x Ultieme avonturen in Amerikaanse nationale parken
Reizen
Droomreis: verken Kamtsjatka
Reizen
Waarom dagjesmensen het kwetsbaarst zijn in kritieke situaties
Reizen
Zeven spectaculaire avonturen aan de Franse westkust
Reizen
8x De mooiste midzomernachten

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.