De wereldwijde verspreiding van het coronavirus hindert reizigers. Blijf op de hoogte van de wetenschap achter de uitbraak>>

Groene nachten: Luxe ecolodges

Bountyeilanden, weelderige jungles en kristalheldere lagunes: in deze verleidelijke ecolodges voel je je één met de natuur.

Gepubliceerd 9 apr. 2018 14:14 CEST
De 33 bungalows van Topas Ecolodge in Vietnam– gemaakt van graniet uit de omliggende bergen – ...
De 33 bungalows van Topas Ecolodge in Vietnam– gemaakt van graniet uit de omliggende bergen – hebben een adembenemend uitzicht.
Foto van Topas Ecolodge

Tpas Ecolodge (Vietnam) -  Op een bergtop in het Hoang Lien Son-gebergte, in het noorden van Vietnam, ligt de Topas Ecolodge. In de omgeving wonen vijf verschillende bergvolken, ieder met een eigen taal en cultuur. Vanuit de lodge worden wandelingen georganiseerd om hun afgelegen dorpen te bezoeken. De lodge werkt samen met de plaatselijke bevolking, steunt scholen en deelt tijdens het rijstplantseizoen water met lokale boeren. De infinity pool, spectaculair gelegen tussen de rijstterrassen, wordt op milieuvriendelijke wijze verwarmd. Onlangsopende de lodge een heerlijke spa met traditionele behandelingen als een Red Dao-kruidenbad.

Lapa Rios Ecolodge (Costa Rica) - Wakker worden met de geluiden van de jungle, douchen in je eigen buitendouche terwijl de geelvleugelara’s voorbij vliegen, het regenwoud verkennen en genieten van verlaten wilde stranden aan het einde van het junglepad: het kan allemaal in de Lapa Rios Ecolodge. 17 bungalows bieden een schitterend uitzicht over het beschermde woud van het schiereiland Osa en de Grote Oceaan.

Lapa Rios, met 17 bungalows met privé-terras, bevindt zich op het schiereiland Osa in het zuiden van Costa Rica.
Foto van Lapa Rios Ecolodge

Bawah Island (Indonesië) - Een ongerept paradijs van vijf Indonesische eilanden, alleen toegankelijk per zeevliegtuig: dat is Bawah, gelegen in de adembenemende Anambas-archipel. Het resort, dat in 2017 zijn deuren opende, bevindt zich midden in een mariene reservaat. Er is ruimte voor maximaal 70 gasten in 35 privé-suites, gebouwd met duurzame materialen als bamboe en gerecycled teak. Het resort telt dertien stranden en drie lagunes om te verkennen en de spa biedt onder meer massages, yoga, pilates en meditatie. Het doel van Bawah – gasten in verbinding brengen met de natuur – is hier snel bereikt.

Het resort Bawah in Indonesië, gemaakt van palmbladeren, bamboe en teak, gaat op in de tropische omgeving waar bezoekers kunnen duiken, snorkelen en kajakken.
Foto van Bawah Island

Bisate Lodge (Rwanda) - Vlak naast Volcanoes National Park, waar dagelijks trekkings plaatsvinden om de beroemde berggorilla’s van Rwanda te zien, opende in 2017 de Bisate Lodge. De zes villa’s gemaakt van riet liggen als vogelnestjes tegen een dichtbegroeide heuvel, elk met spectaculair uitzicht over de vulkanen Bisoke, Karisimbi en Mikeno. De lodge maakt deel uit van natuurbehoudprogramma van ecotoerismeoperator Wilderness Safaris. Gasten worden uitgenodigd om deel te nemen aan herbebossingsprojecten, kunnen de lokale bevolking ontmoeten en ondersteunen het behoud van de imponerende berggorilla. Ervaren trackers nemen je mee het park in om een van de twaalf gorillagroepen van dichtbij te bewonderen. 

Bisate Lodge in Rwanda met karakteristieke villa's
Foto van Bisate Lodge

Laguna Lodge (Guatemala) - Deze lodge is alleen toegankelijk per boot over het meer van Atitlán, gevormd in een diepe vulkaankrater, en heilig voor de lokale Mayabevolking. Er bevinden zich een spa, restaurant en zes luxueuze kamers met uitzicht op het water en de omliggende vulkanen. Huur een kajak en verken het meer, geniet van de biologische vegetarische keuken in het restaurant of laat je verwennen met een hotstone massage of maya footscrub. Na een dag hiken in het omringende natuurreservaat, met kleurrijke zeldzame vogels als de gordeltiran en blauwkeelmotmot, zorgt de garden jacuzzi voor hemelse ontspanning.

De Laguna Lodge in Guatemala is genesteld in een natuurreservaat aan de oevers van Atitlán, een van de mooiste meren ter wereld.
Foto van Laguna Lodge

Lees de speciale Luxury editie van National Geographic voor meer exclusieve droomreizen!

 

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.