Hongarije is een ongeëvenaarde bestemming voor liefhebbers van lekker eten en drinken. De Hongaren zijn enorm trots op hun keuken en op de dranken die er perfect mee samengaan. De vruchtenbrandewijn pálinka wordt vaak als welkomstdrankje aangeboden, met de zoete Tokaji aszú-wijn wordt een feest afgesloten en de kruidenlikeur Unicum is een goed digestief. Via het eten en de drank leer je de Hongaarse geschiedenis, cultuur en ziel pas echt kennen. Zeker nu creatieve koks de keuken heerlijk opschudden.

Tot tien jaar geleden werd onder lekker eten in Hongarije gerechten met veel vlees en aardappels in traditionele restaurants verstaan. Deze stevige maaltijden staan nog steeds op de kaart in veel uitstekende gelegenheden. Het eetlandschap heeft sindsdien echter een verandering ondergaan die in Boedapest werd ingezet en zich nu uitspreidt over het land. Boedapest heeft vier restaurants met een Michelinster, meer dan enig land in Centraal-Europa. Buiten de stad omvat de dynamische eetcultuur goede restaurants verspreid over het land, boerenmarkten en festivals waar schitterende regionale ingrediënten en producten worden uitgestald, en wijnhuizen die via proeverijen deze producten combineren met hun wijnen.