HEUVEL DER KRUISEN LITOUWEN  Hoewel de oorsprong van de plek een raadsel is zijn op deze heuvel in de loop van bijna twee eeuwen duizenden kruisen en andere religieuze tekens geplaatst

Veel reizigers worden door hun fascinatie voor het onbekende tot de verste en meest angstaanjagende uithoeken van de wereld gedreven. Soms gaat het om een afgelegen plek met een luguber verleden van geweld waar de getormenteerde zielen van de slachtoffers nog rondwaren. Andere bestemmingen zijn serene crypten of gewijde plekken die de vluchtigheid van het leven en de tand des tijds benadrukken.

Los van het verhaal erachter kenmerken al deze bestemmingen zich volgens de overlevering door hun bovenaardse of spookachtige reputatie en worden in die hoedanigheid bezocht door toegewijde pelgrims of nieuwsgierige reizigers op zoek naar iets spannends. Bezoek ze allemaal – als je durft.

Dit artikel werd oorspronkelijk in het Engels gepubliceerd op NationalGeographic.com en geüpdatet op 14 oktober 2019.