De wereldwijde verspreiding van het coronavirus hindert reizigers. Blijf op de hoogte van de wetenschap achter de uitbraak>>

Bekijk de beste reisfoto’s van 2019

Verken de wereld in deze 35 adembenemende foto’s van onze contributors.

Gepubliceerd 4 dec. 2019 15:35 CET

Een goede reisfoto vertelt je iets over de plek die is gefotografeerd. Maar een geweldige reisfoto onthult iets van de ware aard van die plek, een aspect dat misschien verborgen is gebleven maar er altijd is geweest, wachtend op de fotograaf die er licht op werpt.

Toen onze beeldredacteuren terugkeken op een jaar van verbluffende foto’s, waren ze onder de indruk van het gebruik van licht waarmee National Geographic contributors het authentieke en opvallende van een bepaalde plek in hun opnamen wisten vast te leggen.

Fotografie is een onzeker medium dat het vermogen om “te anticiperen en te wachten” vereist, in de woorden van fotograaf Michael Melford. Er waren heel wat vroege ochtenden en ongemakkelijke zitposities voor nodig om deze foto’s te maken. Bij meer dan drie helikopters moesten de deuren worden verwijderd. De fotografen kregen te maken met onrustige bizons, instabiele grotten en aanstormende treinen.En ondanks alle planning kon geen van hen voorspellen wat ze uiteindelijk zouden vastleggen.

Het is deze mix van voorbereiding en gelukkig toeval die deze foto’s zo bijzonder maken. Duik onder in onze favoriete reisfoto’s van 2019 en maak een reis rond de wereld – van Darjeeling tot de Great Ocean Road in Australië.

Journaliste Cait Etherton woont in Virginia en schrijft geregeld voor National Geographic Travel. Volg haar reis op Twitter.

Dit artikel werd oorspronkelijk in het Engels gepubliceerd op NationalGeographic.com

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.