13x de beste nieuwe groene hotels ter wereld

Van het planten van bomen tot ‘upcycling’, de aandacht voor duurzaamheid maakt een verblijf in deze eco-vriendelijke accommodaties over de hele wereld nog aangenamer.

Tuesday, December 3, 2019,
Door Elaine Glusac

Naarmate milieuvriendelijk reizen steeds belangrijker wordt, hebben afgelegen ecolodges nieuwe manieren bedacht om de omgeving zo min mogelijk te belasten, en om zorg te dragen voor lokale gemeenschappen en het milieu. Inmiddels horen daar energie op basis van aardwarmte, geüpcycled meubilair en de inkoop van voedsel direct van de boerderij bij, en zijn dit soort initiatieven op allerlei plekken terug te vinden, van safari-kampen tot hotspots in de stad.

Grote spelers in de wereld van het toerisme—zoals Hilton Hotels & Resorts, met het nieuwe, volgens de LEED Gold-certificering ontworpen Lodge at Gulf State Park — maken inmiddels een inhaalslag ten opzichte van pioniers zoals de bekroonde Cayuga Collection. Ze gebruiken hun omvang vaak om hun gasten en medewerkers te overtuigen van de voordelen van verantwoord reizen. Of je nou de wildernis in trekt of naar de grote stad gaat, in deze nieuwe accommodaties overnacht je duurzaam in stijl.

Freelancer Elaine Glusac woont in Chicago en schrijft over reizen en eten. Volg haar avonturen op Instagram.

Dit artikel werd oorspronkelijk in het Engels gepubliceerd op NationalGeographic.com

 

kijk verder

14x winnende reisfoto’s van 2019

Deze foto’s vielen in de prijzen bij de 2019 National Geographic Travel Photo Contest.
Milieu

Duurzamer reizen doe je zo

Wat doe je als modern mens die met de wereld is begaan, maar regelmatig reist en vaak vliegt? Klimaatexpert en journalist Bart Crezee boog zich op verzoek van Traveler over een prangende kwestie: je CO2-uitstoot compenseren, heeft dat zin?

39 epische landschappen ter inspiratie voor je volgende reis

Deze foto’s nemen je mee van hoge toppen naar zonnige stranden – met alles ertussenin.
Lees meer