Ontdek Philadelphia

Philadelphia, bakermat van de Verenigde Staten, bruist, leeft en verrast. Niet voor niets werd deze stad, onder meer om zijn vernieuwende en eclectische culinaire scene door National Geographic Traveler uitgeroepen als mooiste bestemming van 2020.

Door PHLCVB
Gepubliceerd 17 jan. 2022 10:21 CET
De Benjamin Franklin Bridge.

De Benjamin Franklin Bridge.

Foto door K. Huff voor PHLCVB

Te voet

Philadelphia leent zich bij uitstek voor stadswandelingen. Dankzij het slimme en eenvoudige rasterstraatontwerp van founder William Penn is het centrum van de stad gemakkelijk te navigeren. Ten zuiden van Market Street zijn straten die naar het oosten en westen lopen vernoemd naar bomen, terwijl de straten in het noorden en zuiden zijn genummerd. Bovendien is Philadelphia een stad met prettig veel vierkante meters parken en buitenplaatsen, waar je je kunt ont- en inspannen. Ga bijvoorbeeld hiken of biken in Fairmount Park of relax in een hangmat aan de oever van de Delaware River in Spruce Street Harbor Park.  

Philadelphia's Magic Gardens.

Foto door M. Zugale voor PHLCVB

Het stadhuis van Philadelphia was vanaf de opening in 1901 tot 1908 het hoogste gebouw ter wereld.

Foto door L. Serrat

Geschiedenis

Philadelphia speelt een cruciale rol in de geschiedenis en de totstandkoming van de Verenigde Staten. Iconische bezienswaardigheden zoals Independence Hall - een UNESCO-werelderfgoedlocatie - waar de Onafhankelijkheidsverklaring en de Amerikaanse grondwet werden onderhandeld en gepasseerd zijn nog maar het begin van een wandeling door de historie van de stad en de Verenigde Staten. In de buurt kun je langs Elfreth’s Alley – de oudste en continu bewoonde residentiële straat van het land – wandelen en je onderdompelen in nog meer geschiedenis in musea zoals het Museum of the American Revolution en Betsy Ross House.

Dineren bij El Vez.

Foto door M. Zugale voor PHLCVB

Food

De grondleggers van de Onafhankelijkheidsverklaring bedachten een bijbehorend motto: E Pluribus Unum – uit velen één. Dat de spreuk ook vandaag de dag nog geldt, bewijst Philadelphia’s multiculturele eetcultuur. Je vindt er keukens uit alle windstreken, kunt je er te goed doen aan dé signature dish van de stad, Philly Cheesesteak, of je smaakpapillen laven aan de gerechten van bekroonde chef-koks als Jose Garces, Michael Solomonov en Marc Vetri, die het afgelopen jaar alle drie nieuwe restaurantconcepten in de stad hebben geopend. Natuurlijk behoren foodtours ook tot de mogelijkheden en mag je de markten niet overslaan.

Kunst kijken bij The Barnes Foundation.

Foto door K. Huff voor PHLCVB

Kunst & straatkunst

Natuurgeschiedenis, literatuur en beeldende kunst: aan de Benjamin Franklin Parkway, ook wel de Museum Mile genoemd, vind je bijvoorbeeld het Philadelphia Museum of Art, dat in 2021 nieuwe, door Frank Gehry ontworpen ruimtes en galerieën onthulde, en de Barnes Foundation, met ’s werelds indrukwekkendste privécollectie van vroege Frans-moderne en post-impressionistische schilderijen.

Garden of Delight, gemaakt door David Guinn.

Foto door Steve Weinik

Daarnaast staat Philadelphia te boek als de straatkunsthoofdstad van de wereld. In de openbare ruimte zijn meer dan vierduizend muurschilderingen en sculpturen te ontdekken via self-guided tours en rondleidingen met een gids, die je zowel te voet, per Segway, trolley of trein kunt doen.

Ontdek alles over Philadelphia op discoverphl.com

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Het nieuwe goud van Midden-Amerika
Reizen
De tien beste bestemmingen om bloemenpracht te zien
Reizen
Vliegen er binnenkort raketten boven deze historische plekken?
Reizen
Het rode goud
Reizen
Hollandse tulpenkwekers hopen op goede tijden na COVID-19

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.