Ontdek Philadelphia

Philadelphia, bakermat van de Verenigde Staten, bruist, leeft en verrast. Niet voor niets behoort deze stad, onder meer om zijn vernieuwende, eclectische en vooruitstrevende culinaire scene tot National Geographic Travelers mooiste bestemmingen van 2020.

Friday, February 28, 2020,
Door Barbera Bosma
Benjamin Franklin Bridge
Benjamin Franklin Bridge
Foto van Kyle Huff

Te voet

Philly leent zich bij uitstek voor stadswandelingen. Dankzij het slimme en eenvoudige rasterstraatontwerp van founder William Penn is het centrum van de stad gemakkelijk te navigeren. Ten zuiden van Market Street zijn straten die naar het oosten en westen lopen vernoemd naar bomen, terwijl de straten in het noorden en zuiden zijn genummerd. Bovendien is Philadelphia een stad met prettig veel vierkante parkmeters, waar je je kunt ont- en inspannen. Ga bijvoorbeeld hiken of biken in Fairmont Park of relax in een hangmat in Spruce Street Harbor Park.  

Magic Gardens
City Hall

Geschiedenis

Philadelphia speelt een cruciale rol in de geschiedenis en de totstandkoming van de Verenigde Staten. Iconische bezienswaardigheden zoals Independence Hall - een UNESCO-werelderfgoedlocatie - waar de Onafhankelijkheidsverklaring en de Amerikaanse grondwet werden onderhandeld en gepasseerd zijn nog maar het begin van een wandeling door de historie van de stad en de Verenigde Staten.

Food

De grondleggers van de Onafhankelijkheidsverklaring bedachten een bijbehorend motto: E Pluribus Unum – uit velen één. Dat de spreuk ook vandaag de dag nog geldt, bewijst Philadelphia’s multiculturele eetcultuur. Je vindt er keukens uit alle windstreken, kunt je er te goed doen aan dé signature dish van de stad, Philly Cheesesteak, of je smaakpapillen laven aan de gerechten van bekroonde chef-koks als Jose Garces, Michael Solomonov en Marc Vetri. Natuurlijk behoren foodtours ook tot de mogelijkheden en mag je de markten niet overslaan.

Ga eten bij El Vez
The Barnes Foundation
Foto van Kyle Huff

Kunst & straatkunst

Natuurgeschiedenis, literatuur en beeldende kunst: aan de Benjamin Franklin Parkway, ook wel de Museum Mile genoemd, vind je bijvoorbeeld het Philadelphia Museum of Art en de Barnes Foundation, met ’s werelds indrukwekkendste privécollectie van vroege Frans-moderne en post-impressionistische schilderijen.

Daarnaast staat Philly te boek als de straatkunsthoofdstad van de wereld. In de openbare ruimte zijn meer dan vierduizend muurschilderingen en sculpturen te ontdekken via self-guided tours, rondleidingen met een gids, te voet, per Segway, trolley of trein.

Garden of Delight, gemaakt door David Guinn
Foto van Steve Weinik

Ontdek alles over Philadelphia op discoverphl.com

Lees meer