Bijtanken en energie opdoen in het Oostenrijkse Gastein

Baden in geneeskrachtig bronwater, yoga in de buitenlucht en wandelen over groene almen en langs indrukwekkende bergtoppen. Welkom in Gastein: een Oostenrijks dal dat garant staat voor energie opdoen en heerlijk bijtanken.

Door Gasteinertal Tourismus GmbH
Gepubliceerd 12 mei 2021 15:10 CEST
Het landschap van de Gadaunerer Hochalmen in Gastein.

Het landschap van de Gadaunerer Hochalmen in Gastein.

Foto door Gasteinertal Tourismus GmbH

In Gastein, een bijna veertig kilometer lang, groen dal in het Oostenrijkse SalzburgerLand, ervaar je de kracht van de natuur. De drie dorpen die in het dal liggen kennen elk hun eigen karakter en charmes, maar ze hebben allemaal hun sportieve karakter gemeen.

Het idyllische Dorfgastein, het kleinste dorpje in het dal, is met zo’n 115 kilometer aan wandelroutes een echt sportparadijs. In het plaatsje Bad Hofgastein, een charmant en levendig kuuroord, geniet je van het geneeskrachtige warme bronwater van de Alpentherme of van de rust en stilte tijdens het ‘Waldbaden’, de wellness van het bos. Bad Gastein, het urbane plaatsje in de bergen omringd door drieduizend meter hoge bergtoppen, inspireert met zijn belle-epoquegebouwen. De nabijheid van de bergen zorgt ervoor dat je geweldig kunt skiën, fietsen of wandelen maar ook heerlijk relaxen in de rotsen gebouwde Felsentherme.

Yoga in het Gasteinerdal. 

Foto door Gasteinertal Tourismus GmbH, Marktl Photography

Gastein Trail

Wil je het Gasteinerdal van zijn mooiste kant leren kennen? Wandel dan een van de verschillende tochten over de Gastein Trail. Deze route van in totaal 75 kilometer en 4.643 hoogtemeters bestaat uit zes dagetappes. Je loopt van Dorfgastein via Bad Gastein terug naar Bad Hofgastein. Wandel door een prachtig decor van almen, donkergroene bossen, lieflijke dorpen, hoogalpine terrein en indrukwekkende bergtoppen. Tussendoor maak je smakelijke tussenstops bij een van de vele almhutten. Bij elke stap op de Gastein Trail, laat je de zorgen van het dagelijks leven steeds verder achter je.

Wandelen op de Stubner.

Foto door Gasteinertal Tourismus GmbH

Andere mooie wandeltochten in Gastein

De Paarseen in Dorfgastein
Maak een stevige, maar adembenemende tocht, van Dorfgastein naar de twee meren de Paarseen en vervolgens naar een van de oudste alpenhutten in de omgeving: de Haßeckalm. Deze bergtocht van vijftien kilometer met elfhonderd meter hoogteverschil staat garant voor waanzinnige uitzichten en leg je in ongeveer zeven uur af. Beste wandeltijd: van juni tot en met september.

Gadaunerer Hochalmen in het Angertal
Een andere mooie route loopt van het Angertal naar de Gadaunerer Hochalmen. Deze route van 10,6 kilometer loopt eerst over een schaduwrijk pad in een sparrenbos, waarna je uitkomt bij de zonnige hoge Gadaunerer alpenweiden. Stop bij een van de almhutten om te genieten van het uitzicht over het indrukwekkende berglandschap. De wandeling duurt ongeveer vijf uur en is goed begaanbaar van mei tot en met oktober.

De Paarseen.

Foto door Gasteinertal Tourismus GmbH

Bockhartseen
Zin in een zwaardere bergtocht? Dan is deze route van maar liefst zeven-en-een-half uur van Bad Gastein naar de bergen Bockhartscharte en Silberpfennig wellicht iets voor jou. Stop onderweg bij de twee bergmeren en verwonder je over het uitzicht op Sportgastein. De wandeling is dertien kilometer lang en telt 1030 hoogtemeters. Beste wandelperiode: van juni tot en met september.

De Bockhartseen bij Sportgastein.

Foto door Gasteinertal Tourismus GmbH, TherESA Sommerbichler

Evenemententip

Outdoorsporters opgelet: deze zomer vinden van 24 t/m 26 september (onder voorbehoud) de adidas INFINITE TRAILS plaats. Trailrunners komen samen om hard te lopen over afwisselende en deels historische bergpaden door het alpiene landschap van het Gasteinerdal.

Een trailrunner tijdens het evenement de adidas INFINITE TRAILS.

Foto door Gasteinertal Tourismus GmbH, Marktl Photography

Benieuwd naar meer outdooravonturen in Gastein? Lees hier verder.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Op bezoek bij 6 ambachtslieden in de regio Bern
Reizen
8x Herfstactiviteiten in het Zwitserse Bern Regio
Reizen
Verborgen parels in het Berner Oberland: 5 tips
Reizen
Beleef de Indian summer in het Zwitserse Wallis
Reizen
Laat je inspireren door 4 Zwitserse avonturiers uit de Wallis

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.