Skip to Content

Wat de wereld kwijt kan raken in een conflict met Iran

Nu de spanningen tussen de VS en Iran oplopen, zou belangrijk cultureel erfgoed onbedoeld verwoest kunnen worden.
Iraanse moslims bezoeken de Qara Kelisa Zwarte Kerk oftewel het Klooster van SintTaddes in de buurt van Chaldran in het uiterste noordwesten van Iran Het klooster is een van de drie Armeense heiligdommen in Iran die tot Werelderfgoed zijn uitgeroepenpinterest icon
Hasan Sarbakhshian, AP
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Iraanse moslims bezoeken de Qara Kelisa Zwarte Kerk oftewel het Klooster van SintTaddes in de buurt van Chaldran in het uiterste noordwesten van Iran Het klooster is een van de drie Armeense heiligdommen in Iran die tot Werelderfgoed zijn uitgeroepen
Hasan Sarbakhshian, AP
Iraanse moslims bezoeken de Qara Kelisa (Zwarte Kerk), oftewel het Klooster van Sint-Taddeüs, in de buurt van Chaldran in het uiterste noordwesten van Iran. Het klooster is een van de drie Armeense heiligdommen in Iran die tot Werelderfgoed zijn uitgeroepen.
2
De citadel van Bam een Werelderfgoed waakt al ruim 2500 jaar over de gelijknamige stad in het zuidoosten van Iran De citadel beleefde zijn hoogtijdagen in de middeleeuwen toen de stad Bam een belangrijke handelspost op de Zijderoute was en raakte in 2003 door een aardbeving zwaar beschadigd
Eric Lafforgue, Bridgeman Images
De citadel van Bam, een Werelderfgoed, waakt al ruim 2500 jaar over de gelijknamige stad in het zuidoosten van Iran. De citadel beleefde zijn hoogtijdagen in de middeleeuwen, toen de stad Bam een belangrijke handelspost op de Zijderoute was, en raakte in 2003 door een aardbeving zwaar beschadigd.
3
Monumentale poorten zijn vrijwel het enige dat nog rest van het paleis van Darius I
Simon Norfolk, Nat Geo Image Collection
Monumentale poorten zijn vrijwel het enige dat nog rest van het paleis van Darius I.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
De tombe van de Perzische keizer Cyrus de Grote die heerste van 559 tot 530 v Chr staat in de oude hoofdstad Pasargadae Dit Werelderfgoed beslaat 160 hectare en omvat ook de runes van paleizen en tuinen
Stefan Auth, Bridgeman Images
De tombe van de Perzische keizer Cyrus de Grote, die heerste van 559 tot 530 v. Chr., staat in de oude hoofdstad Pasargadae. Dit Werelderfgoed beslaat 160 hectare en omvat ook de ruïnes van paleizen en tuinen.
5
In de Iraanse stad Shushtar neemt een man een duik in de rivier de Karoen Het oude en vernuftige irrigatiestelsel van de stad werd in 2009 als Werelderfgoed erkend
Thomas Schulze, Picture Alliance, Dpa, Ap
In de Iraanse stad Shushtar neemt een man een duik in de rivier de Karoen. Het oude en vernuftige irrigatiestelsel van de stad werd in 2009 als Werelderfgoed erkend.
Watch Next
 
preview for Cultuur & samenleving

Cultuur en samenleving

tijdens de heilige maand ramadan proberen moslims dichter bij allah te komen door te vasten om te zien naar anderen en te bidden zoals ook deze palestijnse man die bidt in de grote moskee in gazastad

Ramadan: heilige maand in de islamitische cultuur

de kolenmijn mount thorley warkworth in hunter valley australië

Solastalgie: heimwee naar een verloren wereld

antelope valley

Website van National Geographic is vernieuwd

Als we het hebben over het erwteneiwit van een populaire plantaardige burger moeten we bedenken dat die burger niet is gemaakt van verse doperwtjes uit de tuin maar van een ingredint waaraan maar weinig mensen in de supermarkt aandacht besteden gele spliterwten die in gekookte vorm tot populaire Indiase dals worden verwerkt schrijft Mark Wilson

Zal plantaardig vlees de Amerikaanse honger naar het échte spul ooit stillen?

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder