Skip to Content

Wat de wereld kwijt kan raken in een conflict met Iran

Nu de spanningen tussen de VS en Iran oplopen, zou belangrijk cultureel erfgoed onbedoeld verwoest kunnen worden.
Iraanse moslims bezoeken de Qara Kelisa Zwarte Kerk oftewel het Klooster van SintTaddes in de buurt van Chaldran in het uiterste noordwesten van Iran Het klooster is een van de drie Armeense heiligdommen in Iran die tot Werelderfgoed zijn uitgeroepenpinterest icon
Hasan Sarbakhshian, AP
1
Iraanse moslims bezoeken de Qara Kelisa Zwarte Kerk oftewel het Klooster van SintTaddes in de buurt van Chaldran in het uiterste noordwesten van Iran Het klooster is een van de drie Armeense heiligdommen in Iran die tot Werelderfgoed zijn uitgeroepen
Hasan Sarbakhshian, AP
Iraanse moslims bezoeken de Qara Kelisa (Zwarte Kerk), oftewel het Klooster van Sint-Taddeüs, in de buurt van Chaldran in het uiterste noordwesten van Iran. Het klooster is een van de drie Armeense heiligdommen in Iran die tot Werelderfgoed zijn uitgeroepen.
2
De citadel van Bam een Werelderfgoed waakt al ruim 2500 jaar over de gelijknamige stad in het zuidoosten van Iran De citadel beleefde zijn hoogtijdagen in de middeleeuwen toen de stad Bam een belangrijke handelspost op de Zijderoute was en raakte in 2003 door een aardbeving zwaar beschadigd
Eric Lafforgue, Bridgeman Images
De citadel van Bam, een Werelderfgoed, waakt al ruim 2500 jaar over de gelijknamige stad in het zuidoosten van Iran. De citadel beleefde zijn hoogtijdagen in de middeleeuwen, toen de stad Bam een belangrijke handelspost op de Zijderoute was, en raakte in 2003 door een aardbeving zwaar beschadigd.
3
Monumentale poorten zijn vrijwel het enige dat nog rest van het paleis van Darius I
Simon Norfolk, Nat Geo Image Collection
Monumentale poorten zijn vrijwel het enige dat nog rest van het paleis van Darius I.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
De tombe van de Perzische keizer Cyrus de Grote die heerste van 559 tot 530 v Chr staat in de oude hoofdstad Pasargadae Dit Werelderfgoed beslaat 160 hectare en omvat ook de runes van paleizen en tuinen
Stefan Auth, Bridgeman Images
De tombe van de Perzische keizer Cyrus de Grote, die heerste van 559 tot 530 v. Chr., staat in de oude hoofdstad Pasargadae. Dit Werelderfgoed beslaat 160 hectare en omvat ook de ruïnes van paleizen en tuinen.
5
In de Iraanse stad Shushtar neemt een man een duik in de rivier de Karoen Het oude en vernuftige irrigatiestelsel van de stad werd in 2009 als Werelderfgoed erkend
Thomas Schulze, Picture Alliance, Dpa, Ap
In de Iraanse stad Shushtar neemt een man een duik in de rivier de Karoen. Het oude en vernuftige irrigatiestelsel van de stad werd in 2009 als Werelderfgoed erkend.
Meer van
 
preview for Cultuur & samenleving

Cultuur en samenleving

de kleine rifvissen rond vostok en andere zuidelijke lineeilanden zijn zo talrijk en planten zich zo snel voort dat ze een gezonde populatie toppredatoren in stand houden hier zwemt een grijze rifhaai tussen rifbaarzen en anthiassen boven koraal van het geslacht montipora

Schrijf je in voor de nieuwe NatGeo-nieuwsbrief!

judith een 12meisje dat in guadix woont loopt over het dak van haar grotwoning in deze regio worden grotten al honderden jaren door de plaatselijke bevolking bewoond

De bewoners van oeroude Spaanse grotten

wijnfontein in italie

In dit dorpje staat een gratis wijnfontein

burgos spanje 26 juni een man die de duivel voor moet stellen springt op 26 juni 2011 over babys tijdens het el colachofestival in castrillo de murcia in de buurt van de spaanse stad burgos tijdens het festival dat op de eerste zondag na sacramentsdag wordt gehouden wordt uitgebeeld dat de duivel de erfzonde wegneemt van pasgeboren babys door over ze heen te springen

Bij dit festival springt de 'duivel' over baby's

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder