Skip to Content

Fotogalerij: Toetanchamon, Nefertiti en een warrige stamboom

Onderzoekers, die werken aan de tombe van de beroemde farao, onderzoeken het mysterie van de ontbrekende stiefmoeder: Nefetiti
door A. R. Williams
De bekendste farao in het oude Egypte was het kind van een huwelijk tussen broer en zus Inteelt kan de oorzaak zijn geweest van zijn aangeboren klompvoet en er zelfs voor gezorgd hebben dat hij geen erfopvolger kon krijgen met zijn vrouw die waarschijnlijk zijn halfzus waspinterest icon
Kenneth Garrett, National Geographic Creative
1
De bekendste farao in het oude Egypte was het kind van een huwelijk tussen broer en zus Inteelt kan de oorzaak zijn geweest van zijn aangeboren klompvoet en er zelfs voor gezorgd hebben dat hij geen erfopvolger kon krijgen met zijn vrouw die waarschijnlijk zijn halfzus was
Kenneth Garrett, National Geographic Creative
De bekendste farao in het oude Egypte was het kind van een huwelijk tussen broer en zus. Inteelt kan de oorzaak zijn geweest van zijn aangeboren klompvoet en er zelfs voor gezorgd hebben dat hij geen erfopvolger kon krijgen met zijn vrouw, die waarschijnlijk zijn halfzus was.
2
DNAresulaten wijzen erop dat deze mummie  onthoofd door vandalen  de moeder is van minstens een van de foetussen die gevonden zijn in het graf van Toetanchamon Als dat zo is dan is ze waarschijnlijk Anchesenamon een dochter van Achnaton en de enige bekende vrouw van Toetanchamon
Kenneth Garrett, National Geographic Creative
DNA-resulaten wijzen erop dat deze mummie - onthoofd door vandalen - de moeder is van minstens een van de foetussen die gevonden zijn in het graf van Toetanchamon. Als dat zo is, dan is ze waarschijnlijk Anchesenamon, een dochter van Achnaton, en de enige bekende vrouw van Toetanchamon.
3
Amenhotep III regeerde zon 3400 jaar geleden in overvloed Zijn lichaam werd gevonden in 1898 samen met meer dan een dozijn andere koninklijke doden in KV35 het graf van zijn eigen grootvader Amenhotep II
Kenneth Garrett, National Geographic Creative
Amenhotep III regeerde zo'n 3400 jaar geleden in overvloed. Zijn lichaam werd gevonden in 1898 samen met meer dan een dozijn andere koninklijke doden in KV35, het graf van zijn eigen grootvader Amenhotep II.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
DNAanalyse toont aan dat deze koninklijke schoonheid Tiye was de vrouw van Amenhotep III en grootmoeder van Toetanchamon Ze was gebalsemd met haar linkerarm over haar borst gekruist wat we interpreteren als de houding van een koningin Haar haar is bewaard gebleven door het droge klimaat in Egypte
Kenneth Garrett, National Geographic Creative
DNA-analyse toont aan dat deze koninklijke schoonheid Tiye was, de vrouw van Amenhotep III en grootmoeder van Toetanchamon. Ze was gebalsemd met haar linkerarm over haar borst gekruist, wat we interpreteren als de houding van een koningin. Haar haar is bewaard gebleven door het droge klimaat in Egypte.
5
Deze ernstig vergane mummie is in 1907 ontdekt Koninklijk opschriften op de beschadigde grafkist suggereren dat het wellicht Achnaton was de ketterse farao die de goden van het rijk verwierp om n enkele god aan te hangen DNA toont aan dat het de vader is van Toetanchamon
Kenneth Garrett, National Geographic Creative
Deze ernstig vergane mummie is in 1907 ontdekt. Koninklijk opschriften op de beschadigde grafkist suggereren dat het wellicht Achnaton was, de ketterse farao die de goden van het rijk verwierp om één enkele god aan te hangen. DNA toont aan dat het de vader is van Toetanchamon.
6
Volgens de DNA testen is deze mummie die bekend staat als de Jongere Dame een volle zus van Achnaton en de moeder van zijn zoon Toetanchamon De Jongere Dame is waarschijnlijk een van de vijf bekende dochters van Amenhotep III en Tiye
Kenneth Garrett, National Geographic Creative
Volgens de DNA testen is deze mummie, die bekend staat als de Jongere Dame, een volle zus van Achnaton en de moeder van zijn zoon Toetanchamon. De Jongere Dame is waarschijnlijk een van de vijf bekende dochters van Amenhotep III en Tiye.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Een foetus van zeven maanden draagtijd rechts is gevonden in het graf van Toetanchamon samen met een kleinere fragielere foetus Een ervan of beide kunnen zijn dochters zijn geweest Geneste grafkisten links bevatten een haarlok misschien van Toetanchamons grootmoeder Tiye
Kenneth Garrett, National Geographic Creative
Een foetus van zeven maanden draagtijd (rechts) is gevonden in het graf van Toetanchamon samen met een kleinere, fragielere foetus. Een ervan of beide kunnen zijn dochters zijn geweest. Geneste grafkisten (links) bevatten een haarlok, misschien van Toetanchamons grootmoeder Tiye.
Watch Next
 
preview for Geschiedenis

Geschiedenis en archeologie

grotwoningen in spanje

De bewoners van oeroude Spaanse grotten

het levensverhaal van elizabeth bthory die ook wel bekendstaat als de bloedhertogin en wordt beschouwd als de meest beruchte vrouwelijke seriemoordenaar aller tijden is onherroepelijk gehuld in gruwelijke mythen eind zestiende begin zeventiende eeuw zou zij honderden jonge vrouwen hebben gemarteld en vermoord

De hertogin Elizabeth Báthory was een moordenaar

Op deze tekening is het wrak van de jonk Nanhai Nr 1 in het slib op de zeebodem uitgebeeld voordat het schip werd gelicht

Dit Chinese scheepswrak bleef jarenlang geheim

een tekening van de nazcalijnen in peru

Het grootste mysterie van Peru: de Nazcalijnen

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder