Skip to Content

30x Bijzonder alledaagse momenten in Noord-Korea

De viering van een nationale feestdag biedt een inkijkje in het dagelijks leven van de Noord-Koreaanse hoofdstad.
Vrouwen voeren een synchroonzwemkuur uit als onderdeel van de feestelijkheden op de Dag van de Schijnende Sterpinterest icon
Ed Jones, AFP, Getty
1
Jonge vrouwen staan klaar voor hun optreden als synchroonzwemmers op een viering in Pyongyang NoordKorea die deel uitmaakt van de 75e herdenking van de geboorte van de overleden NoordKoreaanse leider Kim Jong Il
Ed Jones, AFP, Getty
Jonge vrouwen staan klaar voor hun optreden als synchroonzwemmers, op een viering in Pyongyang, Noord-Korea, die deel uitmaakt van de 75e herdenking van de geboorte van de overleden Noord-Koreaanse leider Kim Jong Il.
2
Het herdenkingsvuurwerk werpt een roze schijnsel over het gezicht van een baby De zogenaamde Dag van de Schijnende Ster wordt ook vijf jaar na de dood van Kim Jong Il nog altijd met grootse festiviteiten gevierd
Ed Jones, AFP, Getty
Het herdenkingsvuurwerk werpt een roze schijnsel over het gezicht van een baby. De zogenaamde ‘Dag van de Schijnende Ster’ wordt ook vijf jaar na de dood van Kim Jong Il nog altijd met grootse festiviteiten gevierd.
3
Een jongetje rolschaatst op het Kim Il Sungplein vernoemd naar de stichter en eerste leider van het land
Ed Jones, AFP, Getty
Een jongetje rolschaatst op het Kim Il Sung-plein, vernoemd naar de stichter en eerste leider van het land.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Een vrouw fotografeert het vuurwerk met haar smartphone Ruim drie miljoen NoordKoreanen bezitten een smartphone  maar het mobiele netwerk dat door de staat wordt beheerd staat inkomende of uitgaande internationale gesprekken niet toe en is niet verbonden met het internet
Ed Jones, AFP, Getty
Een vrouw fotografeert het vuurwerk met haar smartphone. Ruim drie miljoen Noord-Koreanen bezitten een smartphone — maar het mobiele netwerk dat door de staat wordt beheerd, staat inkomende of uitgaande internationale gesprekken niet toe en is niet verbonden met het internet.
5
Op de trappen van een onderdoorgang staat een man klaar om aanwijzingen te geven aan bezoekers die op de Dag van de Schijnende Ster een bloemenshow komen bekijken
Ed Jones, AFP, Getty
Op de trappen van een onderdoorgang staat een man klaar om aanwijzingen te geven aan bezoekers die op de ‘Dag van de Schijnende Ster’ een bloemenshow komen bekijken.
6
Een vrouw met gebruikte strengen zijde in haar handen werkt in de zijdefabriek Kim Jong Suk in Pyongyang De fabriek waar 1600 mensen  vooral vrouwen  werken is vernoemd naar de grootmoeder van de NoordKoreaanse leider Kim JongUn
Ed Jones, AFP, Getty
Een vrouw met gebruikte strengen zijde in haar handen werkt in de zijdefabriek ‘Kim Jong Suk’ in Pyongyang. De fabriek, waar 1600 mensen – vooral vrouwen – werken, is vernoemd naar de grootmoeder van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Kunstschaatsters wachten totdat ze zullen optreden op het internationale kunstschaatsfestival van de Paektusanprijs in Pyongyang In de afgelopen jaren trok het evenement deelnemers uit China Rusland en zelfs Canada
Ed Jones, AFP, Getty
Kunstschaatsters wachten totdat ze zullen optreden op het internationale kunstschaatsfestival van de Paektusan-prijs in Pyongyang. In de afgelopen jaren trok het evenement deelnemers uit China, Rusland en zelfs Canada.
8
Vrouwen voeren een synchroonzwemkuur uit als onderdeel van de feestelijkheden op de Dag van de Schijnende Ster
Ed Jones, AFP, Getty
Vrouwen voeren een synchroonzwemkuur uit, als onderdeel van de feestelijkheden op de ‘Dag van de Schijnende Ster’.
9
De 11jarige Kim Su Min poseert voor de fotograaf voordat hij zal deelnemen aan een feestelijke traditie het leggen van bloemen bij de standbeelden van de overleden NoordKoreaanse leiders Kim Il Sung linksboven en Kim Jong Il rechtsboven op de heuvel Mansudae in Pyongyang
Ed Jones, AFP, Getty
De 11-jarige Kim Su Min poseert voor de fotograaf voordat hij zal deelnemen aan een feestelijke traditie: het leggen van bloemen bij de standbeelden van de overleden Noord-Koreaanse leiders Kim Il Sung (linksboven) en Kim Jong Il (rechtsboven) op de heuvel Mansudae in Pyongyang.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Kinderen leggen bloemen bij de standbeelden van de leiders Hoewel 16 februari wordt gevierd als de verjaardag van Kim Jong Il is zijn feitelijke geboortedatum onbekend
Ed Jones, AFP, Getty
Kinderen leggen bloemen bij de standbeelden van de leiders. Hoewel 16 februari wordt gevierd als de verjaardag van Kim Jong Il, is zijn feitelijke geboortedatum onbekend.
11
Hoge woontorens markeren dit deel van de skyline van Pyongyang De hoofdstad telt tweenhalf miljoen inwoners oftewel tien procent van de bevolking van NoordKorea
Ed Jones, AFP, Getty
Hoge woontorens markeren dit deel van de skyline van Pyongyang. De hoofdstad telt tweeënhalf miljoen inwoners, oftewel tien procent van de bevolking van Noord-Korea.
12
Tijdens de herdenkingsfestiviteiten staat een vrouw in burger voor een zee van soldaten Met 12 miljoen militairen in actieve dienst beschikt NoordKorea over een van de grootste legers ter wereld
Ed Jones, AFP, Getty
Tijdens de herdenkingsfestiviteiten staat een vrouw in burger voor een zee van soldaten. Met 1,2 miljoen militairen in actieve dienst beschikt Noord-Korea over een van de grootste legers ter wereld.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
Vanachter een gordijn bekijkt een man het internationale kunstschaatsfestival van de Paektusanprijs in Pyongyang dat in 1992 voor het eerst werd gehouden en dit jaar zelf zijn 25e verjaardag viert
Ed Jones, AFP, Getty
Vanachter een gordijn bekijkt een man het internationale kunstschaatsfestival van de Paektusan-prijs in Pyongyang, dat in 1992 voor het eerst werd gehouden en dit jaar zelf zijn 25e verjaardag viert.
14
Bezoekers zijn op weg naar een van de grote hallen van de bloemenshow De rode bloemen zijn een begoniavariteit genaamd Kimjongilia vernoemd naar de overleden leider NoordKorea beweert dat de bloem zo is gekweekt dat hij op de verjaardag van de leider 16 februari bloeit
Ed Jones, AFP, Getty
Bezoekers zijn op weg naar een van de grote hallen van de bloemenshow. De rode bloemen zijn een begoniavariëteit genaamd ‘Kimjongilia’, vernoemd naar de overleden leider. Noord-Korea beweert dat de bloem zo is gekweekt dat hij op de verjaardag van de leider, 16 februari, bloeit.
15
Twee NoordKoreaanse kunstschaatsertjes treden op tijdens het internationale kunstschaatsfestival van de Paektusanprijs
Ed Jones, AFP, Getty
Twee Noord-Koreaanse kunstschaatsertjes treden op tijdens het internationale kunstschaatsfestival van de Paektusan-prijs.
Advertentie - Lees hieronder verder
16
De 11jarige Pak HanSong poseert op een skipiste voor beginners in het skioord Masikryong bij Wonsan het resort in het oosten van NoordKorea werd in 2013 geopend Een dagpas voor de skiliften kost veertig dollar voor NoordKoreanen  en tweemaal zoveel voor buitenlanders
Ed Jones, AFP, Getty
De 11-jarige Pak Han-Song poseert op een skipiste voor beginners in het skioord Masikryong bij Wonsan; het resort in het oosten van Noord-Korea werd in 2013 geopend. Een dagpas voor de skiliften kost veertig dollar voor Noord-Koreanen — en tweemaal zoveel voor buitenlanders.
17
Vrouwen lopen langs woonverblijven voor arbeiders van de zijdefabriek Kim Jong Suk in 2013 opende de fabriek deze verblijven en tevens een dagopvang waar elke dag tweehonderd kinderen worden verzorgd terwijl hun moeders werken
Ed Jones, AFP, Getty
Vrouwen lopen langs woonverblijven voor arbeiders van de zijdefabriek ‘Kim Jong Suk’; in 2013 opende de fabriek deze verblijven en tevens een dagopvang, waar elke dag tweehonderd kinderen worden verzorgd terwijl hun moeders werken.
18
Tijdens de bloemenshow vult een grote menigte de tentoonstellingshal Zon 700000 NoordKoreanen bezochten de hal gedurende de zeven dagen durende festiviteiten ter herdenking van de geboorte van Kim Jong Il
Ed Jones, AFP, Getty
Tijdens de bloemenshow vult een grote menigte de tentoonstellingshal. Zo’n 700.000 Noord-Koreanen bezochten de hal gedurende de zeven dagen durende festiviteiten ter herdenking van de geboorte van Kim Jong Il.
Advertentie - Lees hieronder verder
19
Vrouwen voeren een synchroonzwemkuur op als onderdeel van de festiviteiten op de Dag van de Schijnende Ster
Ed Jones, AFP, Getty
Vrouwen voeren een synchroonzwemkuur op, als onderdeel van de festiviteiten op de ‘Dag van de Schijnende Ster’.
20
Een groepje studenten loopt langs het Koreaans Centraal Geschiedenismuseum in Pyongyang Het museum opende in 1945 zijn deuren en biedt een rondleiding door de Koreaanse geschiedenis en cultuur gezien door de lens van de NoordKoreaanse propaganda
Ed Jones, AFP, Getty
Een groepje studenten loopt langs het Koreaans Centraal Geschiedenismuseum in Pyongyang. Het museum opende in 1945 zijn deuren en biedt een rondleiding door de Koreaanse geschiedenis en cultuur, gezien door de lens van de Noord-Koreaanse propaganda.
Meer van
 
preview for Natuur

Reizen

turkmenistan de hel van karakum

De poort naar de hel vind je in Turkmenistan

vakantie in oostenrijk
National Geographic + Oostenrijks Toeristenburo

Brandnertal en Klostertal: twee dalen, één hart

lapland hoogtepunten boven de poolcirkel scandinavie
National Geographic + Buro Scanbrit

Lapland: 5 hoogtepunten boven de poolcirkel

het dorpje positano aan de amalfikust in italië

7 tips voor een roadtrip langs de Amalfikust

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder