Skip to Content

Zeven prachtige natuurfenomenen in Zuid-Amerika

De Greygletsjer is een van de uitlopers van de Campos de Hielo Sur in het afgelegen Parque nacional Torres del Paine De ijsmassa strekt zich uit over bijna twintig kilometer in het landschap te midden van spitse Patagonische bergtoppen Aan de voorkant spuwt de gletsjer afgerukte miniatuurrotsjes uit in het Greymeer Daarin drijven ijsschotsen als stukken neergevallen hemel het sombere bewijs van de steeds snellere afsmelting van de machtige gletsjer Ga per boot of kajak naar dit indrukwekkende eindpunt of maak een wandeltocht rond het meer voor fantastische panoramaspinterest icon
Sorin Colac, Alamy Stock Photo
1
De Greygletsjer is een van de uitlopers van de Campos de Hielo Sur in het afgelegen Parque nacional Torres del Paine De ijsmassa strekt zich uit over bijna twintig kilometer in het landschap te midden van spitse Patagonische bergtoppen Aan de voorkant spuwt de gletsjer afgerukte miniatuurrotsjes uit in het Greymeer Daarin drijven ijsschotsen als stukken neergevallen hemel het sombere bewijs van de steeds snellere afsmelting van de machtige gletsjer Ga per boot of kajak naar dit indrukwekkende eindpunt of maak een wandeltocht rond het meer voor fantastische panoramas
Sorin Colac, Alamy Stock Photo
De Greygletsjer is een van de uitlopers van de Campos de Hielo Sur in het afgelegen Parque nacional Torres del Paine. De ijsmassa strekt zich uit over bijna twintig kilometer in het landschap te midden van spitse Patagonische bergtoppen. Aan de voorkant spuwt de gletsjer afgerukte miniatuurrotsjes uit in het Greymeer. Daarin drijven ijsschotsen als stukken neergevallen hemel, het sombere bewijs van de steeds snellere afsmelting van de machtige gletsjer. Ga per boot of kajak naar dit indrukwekkende eindpunt of maak een wandeltocht rond het meer voor fantastische panorama's.
2
In een verre uithoek van Venezuela maakt de rivier Churn een vrije val van 979 meter vanaf het met wolken getooide rotsplateau van Auyn en vormt zo de ngelwaterval Deze waterval die negentien keer zo hoog is als de Niagara is de hoogste ononderbroken waterval ter wereld De ngelwaterval maakt niet het donderende geluid dat andere watervallen maken terwijl het water naar beneden stort In plaats daarvan lost de waterstroom tijdens de enorme val op in een fijne mist van kleurige regenbogen Onderaan de berg stroomt de rivier door de jungle in de richting van Canaima camp waarvandaan de meeste excursies naar de waterval vertrekken
Jane Sweeney, Getty Images
In een verre uithoek van Venezuela maakt de rivier Churún een vrije val van 979 meter vanaf het met wolken getooide rotsplateau van Auyán en vormt zo de Ángelwaterval. Deze waterval, die negentien keer zo hoog is als de Niagara, is de hoogste ononderbroken waterval ter wereld. De Ángelwaterval maakt niet het donderende geluid dat andere watervallen maken terwijl het water naar beneden stort. In plaats daarvan lost de waterstroom tijdens de enorme val op in een fijne mist van kleurige regenbogen. Onderaan de berg stroomt de rivier door de jungle in de richting van Canaima camp, waarvandaan de meeste excursies naar de waterval vertrekken.
3
De Avenida de los Volcanes net buiten Quito omvat zeven toppen van vijfduizend meter of meer Bekijk de perfecte kegelvorm van de beroemde Cotopaxi vanaf de opnieuw met naaldbomen en cipressen beplante hellingen van de naastgelegen lagere vulkaan Rumiahui 4700 meter hoog Of neem de auto voor een tocht door ruig terrein langs grazende alpacas over de Carretera Panamericana
Ammit, Alamy Stock Photo
De Avenida de los Volcanes, net buiten Quito, omvat zeven toppen van vijfduizend meter of meer. Bekijk de perfecte kegelvorm van de beroemde Cotopaxi vanaf de opnieuw met naaldbomen en cipressen beplante hellingen van de naastgelegen lagere vulkaan Rumiñahui (4700 meter hoog). Of neem de auto voor een tocht door ruig terrein langs grazende alpaca's over de Carretera Panamericana.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Als gekreukte lakens van wit zand strekken de glooiende duinen van Lenis Maranhenses zich uit zo ver het oog reikt Tussen januari en juni werken zware regenval en de ondoordringbare rotsbodem samen om een eind te maken aan de monotonie Ze creren samen glinsterende blauwgroene meertjes tussen de heuvels waarin de slapende plaatselijke soort forelzalm weer tot leven komt Het verlaten landschap in de noordelijke staat Maranho ligt net achter de Atlantische kust en werd in 1981 uitgeroepen tot beschermd nationaal park
Yann Arthus-Bertrand, Getty Images
Als gekreukte lakens van wit zand strekken de glooiende duinen van Lençóis Maranhenses zich uit zo ver het oog reikt. Tussen januari en juni werken zware regenval en de ondoordringbare rotsbodem samen om een eind te maken aan de monotonie. Ze creëren samen glinsterende blauwgroene meertjes tussen de heuvels, waarin de slapende plaatselijke soort forelzalm weer tot leven komt. Het verlaten landschap in de noordelijke staat Maranhão ligt net achter de Atlantische kust en werd in 1981 uitgeroepen tot beschermd nationaal park.
5
In het afgelegen Reserva nacional de Paracas waar de subtropische woestijn en de kille zuidkust van Peru elkaar ontmoeten klotst het blauwgroene water van de Zuidelijke Grote Oceaan op Playa Roja Dit oogverblindende tafereel van complementaire kleuren wordt mogelijk gemaakt door de golven die al miljarden jaren het roze granodioriet van het nabijgelegen Punta Santa Mariagebergte tot zand verpulveren Dankzij het voedselrijke water dat de Humboldtstroom met zich meebrengt is de zee voor de kleurige kust bovendien een kweekvijver voor orkas haaien scholen vissen otters zeeleeuwen en zon 225 soorten trekvogels
Merryn Thomas, Alamy Stock Photo
In het afgelegen Reserva nacional de Paracas, waar de subtropische woestijn en de kille zuidkust van Peru elkaar ontmoeten, klotst het blauwgroene water van de Zuidelijke Grote Oceaan op Playa Roja. Dit oogverblindende tafereel van complementaire kleuren wordt mogelijk gemaakt door de golven die al miljarden jaren het roze granodioriet van het nabijgelegen Punta Santa Maria-gebergte tot zand verpulveren. Dankzij het voedselrijke water dat de Humboldtstroom met zich meebrengt, is de zee voor de kleurige kust bovendien een kweekvijver voor orka's, haaien, scholen vissen, otters, zeeleeuwen en zo'n 225 soorten trekvogels.
6
Op het zonovergoten Isla del Sol geniet je van zandstranden en een rotskust die je doen denken aan de Middellandse Zee Tenminste als je de besneeuwde bergen in de verte even buiten beschouwing laat Isla del Sol is de uitzondering op de regel dat de kust van een eiland op zeeniveau ligt Dit eiland met zijn kustlijn op bijna vierduizend meter boven zeeniveau ligt in het Titicacameer dat zon drie miljoen jaar geleden werd gevormd De schoonheid van het eiland is al eeuwen een publiek geheim Op verschillende plekken landinwaarts kun je overgroeide Incarunes vinden
SL_Photography/Getty Images
Op het zonovergoten Isla del Sol geniet je van zandstranden en een rotskust die je doen denken aan de Middellandse Zee. Tenminste, als je de besneeuwde bergen in de verte even buiten beschouwing laat. Isla del Sol is de uitzondering op de regel dat de kust van een eiland op zeeniveau ligt. Dit eiland, met zijn kustlijn op bijna vierduizend meter boven zeeniveau, ligt in het Titicaca-meer, dat zo'n drie miljoen jaar geleden werd gevormd. De schoonheid van het eiland is al eeuwen een publiek geheim. Op verschillende plekken landinwaarts kun je overgroeide Inca-ruïnes vinden.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Een overdaad aan groen lonkt naar je in natuurreservaat Brownsberg Hier worden de hellingen van een hooggelegen plateau bedekt door meer dan 1500 plantensoorten Het park ligt verstopt in een van de minst bezochte landen van het continent Je vindt er zwarte baardsakis brulapen toekans en honderden andere veelkleurige vogels evenals de bijzondere goudhaas
Cagan H. Sekercioglu, National Geographic Creative
Een overdaad aan groen lonkt naar je in natuurreservaat Brownsberg. Hier worden de hellingen van een hooggelegen plateau bedekt door meer dan 1500 plantensoorten. Het park ligt verstopt in een van de minst bezochte landen van het continent. Je vindt er zwarte baardsaki's, brulapen, toekans en honderden andere veelkleurige vogels, evenals de bijzondere goudhaas.

Reizen

Het uitkijkpunt Pops View rechts langs de Milford Road

Rij mee over de mooiste weg van Nieuw-Zeeland

een vrouw staat voor de piramide van kukulcán in chichén itzá

Tips voor een bezoek aan Chichén Itzá in Mexico

de trein van kandy naar ella in sri lanka slingert door weelderig groene jungles

Eerste klas: 9 x de mooiste treinreizen ter wereld

voidokilia beach in griekenland

Wat zijn de mooiste stranden van Griekenland?

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder