Skip to Content

Het geheim achter een van de gelukkigste landen ter wereld

Iedereen kan de hyggespirit ervaren tijdens een bezoek aan Kopenhagenpinterest icon
Eugene Sergeev, Alamy
1
Je bent dus in Kopenhagen Waar te beginnen In het centrum op het grootste plein van de stad de Rdhuspladsen Daar kun je je verdiepen in de architectuur van het oude stadhuis dat gratis toegankelijk is
Sergiu Leustean
Je bent dus in Kopenhagen. Waar te beginnen? In het centrum, op het grootste plein van de stad, de Rådhuspladsen. Daar kun je je verdiepen in de architectuur van het oude stadhuis, dat gratis toegankelijk is.
2
Vanaf het Rdhuspladsen loop je naar de Strget een van de langste voetgangersgebieden in Europa met een weelde aan winkels  van betaalbare outlets tot enkele van de duurste merkenwinkels Onderweg doe je het Nytorvplein aan waar je de neoclassicistische faade kunt bewonderen van het Kopenhaagse gerechtsgebouw dat van 1815 tot 1905 als stadhuis diende Daarna is het Amagertorvplein na de Strget de volgende goede gelegenheid om te fotograferen De beste manier om de architectuur rond dit plein vast te leggen is vanuit vensters op de eerste of tweede verdieping van een van de vele winkels
Sergiu Leustean
Vanaf het Rådhuspladsen loop je naar de Strøget, een van de langste voetgangersgebieden in Europa, met een weelde aan winkels – van betaalbare outlets tot enkele van de duurste merkenwinkels. Onderweg doe je het Nytorv-plein aan, waar je de neoclassicistische façade kunt bewonderen van het Kopenhaagse gerechtsgebouw, dat van 1815 tot 1905 als stadhuis diende. Daarna is het Amagertorv-plein na de Strøget de volgende goede gelegenheid om te fotograferen. De beste manier om de architectuur rond dit plein vast te leggen is vanuit vensters op de eerste of tweede verdieping van een van de vele winkels.
3
Nadat je het Amagertorvplein en zijn fontein hebt vastgelegd kun je Slot Christiansborg bezoeken de zetel van het Deense Parlement Zelfs als het bewolkt en winderig is moet je je als een echte Deen opstellen en je schouders ophalen Sterker nog bezoek een echt winderige plek zoals de toren van het slot Iedereen kan het binnenhof en de toren van het Parlement gratis bezoeken
Sergiu Leustean
Nadat je het Amagertorv-plein en zijn fontein hebt vastgelegd, kun je Slot Christiansborg bezoeken, de zetel van het Deense Parlement. Zelfs als het bewolkt en winderig is, moet je je als een echte Deen opstellen en je schouders ophalen. Sterker nog: bezoek een echt winderige plek, zoals de toren van het slot. Iedereen kan het binnenhof en de toren van het Parlement gratis bezoeken.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Det Kongelige Bibliotek de Koninklijke Bibliotheek is een van de grootste van Scandinavi het is de nationale bibliotheek van Denemarken en de bibliotheek van de Universiteit van Kopenhagen
Sergiu Leustean
Det Kongelige Bibliotek, de Koninklijke Bibliotheek, is een van de grootste van Scandinavië; het is de nationale bibliotheek van Denemarken en de bibliotheek van de Universiteit van Kopenhagen.
5
De Vrijstad Christiania een buurt met circa duizend inwoners die zichzelf tot semionafhankelijk gebied heeft uitgeroepen is een kleurrijke plek van hippiecultuur vrijheid en ontspanning Wandel rond het meer in de buurt en zuig de cultuur in je op Overal zie je bont geverfde huizen standbeelden en talloze andere kunstwerken In de Pusher Street waar hasj wordt verkocht mag je niet fotograferen NB marihuana is niet legaal in Kopenhagen
Sergiu Leustean
De Vrijstad Christiania, een buurt met circa duizend inwoners die zichzelf tot semi-onafhankelijk gebied heeft uitgeroepen, is een kleurrijke plek van hippiecultuur, vrijheid en ontspanning. Wandel rond het meer in de buurt en zuig de cultuur in je op. Overal zie je bont geverfde huizen, standbeelden en talloze andere kunstwerken. In de Pusher Street, waar hasj wordt verkocht, mag je niet fotograferen. (NB: marihuana is niet legaal in Kopenhagen.)
6
Deze plek heeft geen tips nodig om er mooie fotos te kunnen maken Je hoeft alleen maar open te staan voor de rijke cultuur en met oog voor detail rond te kijken
Sergiu L., National Geographic Your Shot
Deze plek heeft geen tips nodig om er mooie foto’s te kunnen maken. Je hoeft alleen maar open te staan voor de rijke cultuur en met oog voor detail rond te kijken.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
In de stad is graffiti de overheersende kunstvorm waarin niet alleen de cultuur van Denemarken en Kopenhagen wordt belicht maar ook cartoons en politieke figuren worden uitgebeeld De wijk Nrrebro is een van de beste plekken om dit soort kunst te vinden
Sergiu L., National Geographic Your Shot
In de stad is graffiti de overheersende kunstvorm, waarin niet alleen de cultuur van Denemarken en Kopenhagen wordt belicht, maar ook cartoons en politieke figuren worden uitgebeeld. De wijk Nørrebro is een van de beste plekken om dit soort kunst te vinden.
8
Het ruim 250 jaar oude Nyhavnkanaal wordt verlevendigd door zijn felgekleurde huizen cafs bars en restaurants terwijl in het kanaal nog veel historische houten schepen liggen De haven is een van d symbolen van Denemarken en heeft vooral in de zomer een grootstedelijke uitstraling  een perfecte plek om fotos te maken Op een warme dag kun je hier niet alleen de prachtige kleuren en tinten van de gebouwen fraai fotograferen maar ook het sociale leven en de sfeer van deze plek
Sergiu Leustean
Het ruim 250 jaar oude Nyhavn-kanaal wordt verlevendigd door zijn felgekleurde huizen, cafés, bars en restaurants, terwijl in het kanaal nog veel historische houten schepen liggen. De haven is een van dé symbolen van Denemarken en heeft vooral in de zomer een grootstedelijke uitstraling – een perfecte plek om foto’s te maken. Op een warme dag kun je hier niet alleen de prachtige kleuren en tinten van de gebouwen fraai fotograferen, maar ook het sociale leven en de sfeer van deze plek.
9
Vanuit de Nyhavn loop je in vijf minuten naar het Slot Amalienborg het paleis van de Deense koninklijke familie Je kunt hier het Amalienborgplein betreden en de wisseling van de wacht fotograferen Je kunt ook een bezoekje brengen aan het museum en daar een inkijkje krijgen in het leven van het Deense koningshuis
Sergiu Leustean
Vanuit de Nyhavn loop je in vijf minuten naar het Slot Amalienborg, het paleis van de Deense koninklijke familie. Je kunt hier het Amalienborg-plein betreden en de wisseling van de wacht fotograferen. Je kunt ook een bezoekje brengen aan het museum en daar een inkijkje krijgen in het leven van het Deense koningshuis.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Slot Rosenborg werd in 1606 als zomerverblijf voor koning Christiaan IV gebouwd en heeft een inrichting die bezoekers vierhonderd jaar terug in de tijd voert De tuinen rond het kasteel zijn nu geliefde parken voor de inwoners van Kopenhagen en zijn voor iedereen gratis toegankelijk
Sergiu Leustean
Slot Rosenborg werd in 1606 als zomerverblijf voor koning Christiaan IV gebouwd en heeft een inrichting die bezoekers vierhonderd jaar terug in de tijd voert. De tuinen rond het kasteel zijn nu geliefde parken voor de inwoners van Kopenhagen en zijn voor iedereen gratis toegankelijk.
11
Met de waterbus kun je je door de kanalen gemakkelijk en goedkoop van de ene bezienswaardigheid naar de andere verplaatsen en de mooiste plekjes van Kopenhagen bewonderen zoals de Koninklijke Opera of de Koninklijke Bibliotheek
Sergiu Leustean
Met de waterbus kun je je door de kanalen gemakkelijk en goedkoop van de ene bezienswaardigheid naar de andere verplaatsen en de mooiste plekjes van Kopenhagen bewonderen, zoals de Koninklijke Opera of de Koninklijke Bibliotheek.
12
Het mooie van Papiren zit m in de vele boetiekjes waar je voedingswaren Scandinavische glhwein glgg of kunstnijverheid kunt kopen Op een zonnige dag komt de cultuur van deze plek het best tot uiting in een combinatie van details diversiteit en mensen Een positieve instelling helpt je om beter te kijken en details te ontdekken die dit soort sociale interactie uitdrukken
Sergiu Leustean
Het mooie van Papirøen zit ’m in de vele boetiekjes, waar je voedingswaren, Scandinavische glühwein (glögg) of kunstnijverheid kunt kopen. Op een zonnige dag komt de cultuur van deze plek het best tot uiting in een combinatie van details, diversiteit en mensen. Een positieve instelling helpt je om beter te kijken en details te ontdekken die dit soort sociale interactie uitdrukken.

Reizen

een witte kapel op de top van mount profitis ilias op karpathos

7 topbestemmingen voor 2023

Het uitkijkpunt Pops View rechts langs de Milford Road

Rij mee over de mooiste weg van Nieuw-Zeeland

een vrouw staat voor de piramide van kukulcán in chichén itzá

Tips voor een bezoek aan Chichén Itzá in Mexico

de trein van kandy naar ella in sri lanka slingert door weelderig groene jungles

Eerste klas: 9 x de mooiste treinreizen ter wereld

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder