Skip to Content

20 prachtfoto’s van Hongarije ter inspiratie van je volgende reis

Met zijn adembenemend mooie platteland, bruisende gastronomische sector en mineraalhoudende thermaalbaden bewijst Hongarije dat het de reiziger meer te bieden heeft dan alleen de pracht van Boedapest.
door National Geographic, Stephen Alvarez en Hongarije
Het reusachtige Parlementsgebouw in Boedapest is op elk moment van de dag een indrukwekkend herkenningspunt maar vooral bij avond vanaf de overzijde van de Donau Het gebouw werd in 1896 ingewijd ter gelegenheid van het duizendjarig bestaan van Hongarije en in 1904 voltooidpinterest icon
Stephen Alvarez/Nat Geo Image Collection
1
In Boedapest baadt de Halszbstya het Vissersbastion in de ochtendzon Dit neogotische en neoromaanse terrasgebouw op de Burchtheuvel van Boedapest is een van de beste plekken voor een prachtig uitzicht over de rivier de Donau die beneden door de stad slingert
Stephen Alvarez/Nat Geo Image Collection
In Boedapest baadt de Halászbástya (het ‘Vissersbastion’) in de ochtendzon. Dit neogotische en neoromaanse terrasgebouw op de Burchtheuvel van Boedapest is een van de beste plekken voor een prachtig uitzicht over de rivier de Donau, die beneden door de stad slingert.
2
Het schiereiland Tihany aan de noordoever van het Balatonmeer staat bekend om zijn weelderige lavendelvelden en zijn Benedictijner Abdij die in 1055 door koning Andrs I die in de crypte ervan ligt begraven werd gesticht en in de achttiende eeuw werd herbouwd De abdij biedt bezoekers een fraai uitzicht over het meer
Stephen Alvarez/Nat Geo Image Collection
Het schiereiland Tihany aan de noordoever van het Balatonmeer staat bekend om zijn weelderige lavendelvelden en zijn Benedictijner Abdij, die in 1055 door koning András I (die in de crypte ervan ligt begraven) werd gesticht en in de achttiende eeuw werd herbouwd. De abdij biedt bezoekers een fraai uitzicht over het meer.
3
Een eenzame zeilboot glijdt over het water van het Balatonmeer het grootste van MiddenEuropa waar de Hongaren samenkomen voor vertier op het water en ze genieten van de wijn in de omliggende dorpen
Stephen Alvarez/Nat Geo Image Collection
Een eenzame zeilboot glijdt over het water van het Balatonmeer (het grootste van Midden-Europa), waar de Hongaren samenkomen voor vertier op het water en ze genieten van de wijn in de omliggende dorpen.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Op het schiereiland Tihany is de verlichte Benedictijner Abdij een baken in de schemering In het gelijknamige stadje en zijn omgeving kunnen bezoekers genieten van het pittoreske oude centrum de lavendelvelden en de bijzondere vulkanische geologie
Stephen Alvarez/Nat Geo Image Collection
Op het schiereiland Tihany is de verlichte Benedictijner Abdij een baken in de schemering. In het gelijknamige stadje en zijn omgeving kunnen bezoekers genieten van het pittoreske oude centrum, de lavendelvelden en de bijzondere vulkanische geologie.
5
Na een dag werken heeft de eigenaar van deze vissersboot op het Balatonmeer zijn vaartuig in het riet gelegd Er zijn veel goede visplekken te vinden in het meer dat vooral bekendstaat om zijn smakelijke snoekbaars
Stephen Alvarez/Nat Geo Image Collection
Na een dag werken heeft de eigenaar van deze vissersboot op het Balatonmeer zijn vaartuig in het riet gelegd. Er zijn veel goede visplekken te vinden in het meer, dat vooral bekendstaat om zijn smakelijke snoekbaars.
6
Op het mineraalhoudende Hvzmeer in het westen van Hongarije zwemt een ochtendbader langs een roeiboot Het meer is gevuld met biologisch actief en geneeskrachtig water
Stephen Alvarez/Nat Geo Image Collection
Op het mineraalhoudende Hévízmeer in het westen van Hongarije zwemt een ochtendbader langs een roeiboot. Het meer is gevuld met biologisch actief en geneeskrachtig water.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Het reusachtige Parlementsgebouw in Boedapest is op elk moment van de dag een indrukwekkend herkenningspunt maar vooral bij avond vanaf de overzijde van de Donau Het gebouw werd in 1896 ingewijd ter gelegenheid van het duizendjarig bestaan van Hongarije en in 1904 voltooid
Stephen Alvarez/Nat Geo Image Collection
Het reusachtige Parlementsgebouw in Boedapest is op elk moment van de dag een indrukwekkend herkenningspunt, maar vooral bij avond vanaf de overzijde van de Donau. Het gebouw werd in 1896 ingewijd ter gelegenheid van het duizendjarig bestaan van Hongarije en in 1904 voltooid.
8
De Kettingbrug Szchenyi lnchid is een van de zeven Donaubruggen in het centrum van Boedapest Aan de Pestzijde van de stad staat het prachtige Four Seasons Gresham Palace en de Hongaarse Academie van Wetenschappen aan de overzijde van de rivier brengt een tandradbaan bezoekers naar de Burcht van Boeda
Stephen Alvarez/Nat Geo Image Collection
De Kettingbrug (Széchenyi lánchid) is een van de zeven Donau-bruggen in het centrum van Boedapest. Aan de Pest-zijde van de stad staat het prachtige Four Seasons Gresham Palace en de Hongaarse Academie van Wetenschappen, aan de overzijde van de rivier brengt een tandradbaan bezoekers naar de Burcht van Boeda.
9
De beroemde wijnregio Tokaj in het noordoosten van Hongarije staat vooral bekend om zijn droge Furmint en zoete Tokaji Asz  wijnen die niet mr van elkaar zouden kunnen verschillen Wijnboeren verbouwen hier inheemse druivenvariteiten als de Furmint en Hrslevel
Stephen Alvarez/Nat Geo Image Collection
De beroemde wijnregio Tokaj in het noordoosten van Hongarije staat vooral bekend om zijn droge Furmint en zoete Tokaji Aszú – wijnen die niet méér van elkaar zouden kunnen verschillen. Wijnboeren verbouwen hier inheemse druivenvariëteiten als de Furmint en Hárslevelű.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
De zon gaat onder boven de wijngaarden van Tokaj De wijnen uit dit gebied zijn uniek dankzij een bodem van lss en vulkanische klei en een bijzonder microklimaat dat ideaal is voor het optreden van de legendarische edele rot
Stephen Alvarez/Nat Geo Image Collection
De zon gaat onder boven de wijngaarden van Tokaj. De wijnen uit dit gebied zijn uniek, dankzij een bodem van löss en vulkanische klei en een bijzonder microklimaat (dat ideaal is voor het optreden van de legendarische ‘edele rot’).
11
Een voetpad voert naar het prachtige natuurgebied van Tengerszem gelegen in en rond een voormalige steengroeve in de regio Tokaj De groeve werd in 1907 gesloten en aan de natuur overgelaten waardoor hij zich vulde met water
Stephen Alvarez/Nat Geo Image Collection
Een voetpad voert naar het prachtige natuurgebied van Tengerszem, gelegen in en rond een voormalige steengroeve in de regio Tokaj. De groeve werd in 1907 gesloten en aan de natuur overgelaten, waardoor hij zich vulde met water.
12
Terwijl de zon ondergaat wappert de Hongaarse vlag bij het voetpad dat naar het Kasteel van Fzr voert In de verte strekt zich het Zemplngebergte uit
Stephen Alvarez/Nat Geo Image Collection
Terwijl de zon ondergaat, wappert de Hongaarse vlag bij het voetpad dat naar het Kasteel van Füzér voert. In de verte strekt zich het Zempléngebergte uit.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
Het Kasteel van Fzr staat op een adembenemende plek in het noordoosten van Hongarije en wordt omringd door het zacht glooiende Zemplngebergte
Stephen Alvarez/Nat Geo Image Collection
Het Kasteel van Füzér staat op een adembenemende plek in het noordoosten van Hongarije en wordt omringd door het zacht glooiende Zempléngebergte.
14
De zon gaat onder boven het Kasteel van Fzr een fraai bewaard gebleven middeleeuwse vesting op een rots boven een slaperig dorp
Stephen Alvarez/Nat Geo Image Collection
De zon gaat onder boven het Kasteel van Füzér, een fraai bewaard gebleven middeleeuwse vesting op een rots boven een slaperig dorp.
15
In restaurant Gusteau in Md creert chefkok Gbor Horvth gerechten die perfect bij de toegankelijke Tokajwijnen passen en waarin alleen ingredinten uit de streek zijn verwerkt
Stephen Alvarez/Nat Geo Image Collection
In restaurant Gusteau in Mád creëert chef-kok Gábor Horváth gerechten die perfect bij de toegankelijke Tokaj-wijnen passen en waarin alleen ingrediënten uit de streek zijn verwerkt.
Advertentie - Lees hieronder verder
16
In restaurant Gusteau zijn de gerechten niet minder mooi en apart dan de omgeving van de wijnregio Tokaj waaruit chefkok Gbor Horvth zijn inspiratie put
Stephen Alvarez/Nat Geo Image Collection
In restaurant Gusteau zijn de gerechten niet minder mooi en apart dan de omgeving van de wijnregio Tokaj, waaruit chef-kok Gábor Horváth zijn inspiratie put.
17
Chefkok Gbor Horvth verrijkte het dorp Md  in het hart van de wijnregio Tokaj  met een eigentijdse kijk op de Hongaarse keuken In 2010 opende hij hier restaurant Gusteau waar hij gerechten rond de unieke wijnen uit de regio creert
Stephen Alvarez/Nat Geo Image Collection
Chef-kok Gábor Horváth verrijkte het dorp Mád – in het hart van de wijnregio Tokaj – met een eigentijdse kijk op de Hongaarse keuken. In 2010 opende hij hier restaurant Gusteau, waar hij gerechten rond de unieke wijnen uit de regio creëert.
18
Een wijnbouwer in Tokaj heft het glas in zijn wijngaard Het weer in de regio bepaalt of het merendeel van de wijn van een bepaalde jaargang droog of zoet zal zijn
Stephen Alvarez/Nat Geo Image Collection
Een wijnbouwer in Tokaj heft het glas in zijn wijngaard. Het weer in de regio bepaalt of het merendeel van de wijn van een bepaalde jaargang droog of zoet zal zijn.
Advertentie - Lees hieronder verder
19
Het dorp Md wordt omringd door de beste wijngaarden van Tokaj In het charmante dorp zijn eeuwenoude wijnkelders een oude Joodse begraafplaats een gerestaureerde barokke synagoge een van de belangrijkste in Hongarije en meerdere toprestaurants te vinden
Stephen Alvarez/Nat Geo Image Collection
Het dorp Mád wordt omringd door de beste wijngaarden van Tokaj. In het charmante dorp zijn eeuwenoude wijnkelders, een oude Joodse begraafplaats, een gerestaureerde barokke synagoge (een van de belangrijkste in Hongarije) en meerdere toprestaurants te vinden.
20
Kajakkers peddelen over de rivier de Bodrog in Tokaj De regio wordt afgebakend door natuurlijke grenzen tussen de samenloop van de rivieren Bodrog en Tisza in het zuidoosten en het Zemplngebergte in het noordwesten
Stephen Alvarez/Nat Geo Image Collection
Kajakkers peddelen over de rivier de Bodrog in Tokaj. De regio wordt afgebakend door natuurlijke grenzen, tussen de samenloop van de rivieren Bodrog en Tisza in het zuidoosten en het Zempléngebergte in het noordwesten.
Meer van
 
preview for Natuur

Reizen

vakantie in oostenrijk
National Geographic + Oostenrijks Toeristenburo

St. Johann in Salzburg: speelkwartier in de Alpen

kust van capri

De 7 mooiste plekken op het Italiaanse Capri

turkmenistan de hel van karakum

De poort naar de hel vind je in Turkmenistan

vakantie in oostenrijk
National Geographic + Oostenrijks Toeristenburo

Brandnertal en Klostertal: twee dalen, één hart

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder