Skip to Content

14x winnende reisfoto’s van 2019

Deze foto’s vielen in de prijzen bij de 2019 National Geographic Travel Photo Contest.
Upernavik is een vissersdorp op een klein eiland in het westen van Groenland Historisch gezien werden de Groenlandse gebouwen in verschillende kleuren geverfd om verschillende functies aan te duiden van rode winkelpuien tot blauwe vissershuizen  een handig onderscheid wanneer het landschap bedekt is met sneeuw Deze foto nam ik tijdens mijn drie maanden durende persoonlijke fotoproject om het leven in Groenland vast te leggen pinterest icon
Foto en bijschrift: Weimin Chu
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Upernavik is een vissersdorp op een klein eiland in het westen van Groenland Historisch gezien werden de Groenlandse gebouwen in verschillende kleuren geverfd om verschillende functies aan te duiden van rode winkelpuien tot blauwe vissershuizen  een handig onderscheid wanneer het landschap bedekt is met sneeuw Deze foto nam ik tijdens mijn drie maanden durende persoonlijke fotoproject om het leven in Groenland vast te leggen
Foto en bijschrift: Weimin Chu
"Upernavik is een vissersdorp op een klein eiland in het westen van Groenland. Historisch gezien werden de Groenlandse gebouwen in verschillende kleuren geverfd om verschillende functies aan te duiden, van rode winkelpuien tot blauwe vissershuizen - een handig onderscheid wanneer het landschap bedekt is met sneeuw. Deze foto nam ik tijdens mijn drie maanden durende persoonlijke fotoproject om het leven in Groenland vast te leggen. "
2
De internationale luchthaven van San Francisco SFO telt vier start en landingsbanen Dit is een zeldzame blik op het aanvliegpunt van de start en landingsbanen 28L en 28R Ik droomde ervan om de vliegbewegingen op SFO vast te leggen en kreeg toestemming om direct boven de luchthaven te vliegen Wat een stormachtige dag was dat Op SFO stond een wind van 60 tot 70 kilometer per uur wat betekende dat het een onrustige vlucht was en lastig was om het vliegtuigje tijdens het fotograferen te besturen De vlucht was uitdagend maar ook z spannend dat ik de dagen erna niet kon slapen
Foto en bijschrift: Jassen Todorov
"De internationale luchthaven van San Francisco (SFO) telt vier start- en landingsbanen. Dit is een zeldzame blik op het aanvliegpunt van de start- en landingsbanen 28L en 28R. Ik droomde ervan om de vliegbewegingen op SFO vast te leggen en kreeg toestemming om direct boven de luchthaven te vliegen. Wat een stormachtige dag was dat. Op SFO stond een wind van 60 tot 70 kilometer per uur, wat betekende dat het een onrustige vlucht was en lastig was om het vliegtuigje tijdens het fotograferen te besturen. De vlucht was uitdagend maar ook zó spannend dat ik de dagen erna niet kon slapen."
3
Tijdens het festival Ijtema bidden mensen in Dhaka Bangladesh op straat De Bisjwa Ijtema is een van de belangrijkste samenkomsten in de islamitische wereld en wordt elk jaar in Dhaka gehouden De viering trekt miljoenen gelovigen aan die tijdens de drukte niet allemaal op de daarvoor bestemde plekken kunnen bidden dus gaan grote aantallen mensen naar de Tongi de hoofdstraat van Dhaka In die periode wordt al het verkeer stilgelegd en zijn oversteekplaatsen buiten gebruik
Foto en bijschrift: Sandipani Chattopadhyay
"Tijdens het festival Ijtema bidden mensen in Dhaka, Bangladesh, op straat. De Bisjwa Ijtema is een van de belangrijkste samenkomsten in de islamitische wereld en wordt elk jaar in Dhaka gehouden. De viering trekt miljoenen gelovigen aan, die tijdens de drukte niet allemaal op de daarvoor bestemde plekken kunnen bidden, dus gaan grote aantallen mensen naar de Tongi, de hoofdstraat van Dhaka. In die periode wordt al het verkeer stilgelegd en zijn oversteekplaatsen buiten gebruik."
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Deze foto werd genomen in de boeddhistische academie van Seda Larung Gar Vanuit de dichtstbijzijnde stad is het ongeveer veertien uur rijden naar Larung Gar en de reis over bergwegen is zwaar In deze opname zijn aan de linkerzijde de rode huisjes te zien terwijl aan de andere zijde een lege weg zich door het groene landschap slingert Op hun terugkeer naar huis volgen de monniken de lampen Ik had het geluk om dit gebied vast te leggen en was diep geraakt door het geloof van de monniken Ik ben van plan volgende zomer naar Seda terug te keren om meer fotos te maken
Foto en bijschrift: Junhui Fang
"Deze foto werd genomen in de boeddhistische academie van Seda Larung Gar. Vanuit de dichtstbijzijnde stad is het ongeveer veertien uur rijden naar Larung Gar, en de reis over bergwegen is zwaar. In deze opname zijn aan de linkerzijde de rode huisjes te zien, terwijl aan de andere zijde een lege weg zich door het groene landschap slingert. Op hun terugkeer naar huis volgen de monniken de lampen. Ik had het geluk om dit gebied vast te leggen en was diep geraakt door het geloof van de monniken. Ik ben van plan volgende zomer naar Seda terug te keren om meer foto’s te maken."
5
Een prachtige vale gier zweeft door de lucht boven het Parque Nacional de Monfrage in Spanje Hoe kan iemand zeggen dat gieren een slecht voorteken zijn als je zoveel tederheid in de ogen van deze vale gier ziet Gieren vormen een belangrijk onderdeel van het milieu omdat ze het recyclen van dode materie op zich nemen Gieren zijn nobele en majestueuze dieren  koningen van de lucht Als we ze zien vliegen zouden we ons nederig moeten voelen en ze moeten bewonderen
Foto en bijschrift: Tamara Blazquez Haik
"Een prachtige vale gier zweeft door de lucht boven het Parque Nacional de Monfragüe in Spanje. Hoe kan iemand zeggen dat gieren een slecht voorteken zijn als je zoveel tederheid in de ogen van deze vale gier ziet? Gieren vormen een belangrijk onderdeel van het milieu omdat ze het recyclen van dode materie op zich nemen. Gieren zijn nobele en majestueuze dieren – koningen van de lucht. Als we ze zien vliegen, zouden we ons nederig moeten voelen en ze moeten bewonderen."
6
Wat gebeurt er vlak voordat een golf breekt Die vraag was vorig jaar mijn opdracht Op deze specifieke dag besloot ik de zonsondergang aan de oostkust van Oahu in Hawa te fotograferen Zon honderd fotografen waren daar s ochtends maar de avond had ik voor mezelf De texturen als gevolg van de passaatwinden creerden subtiele kleuren vanuit het westen en liepen dankzij mijn 100 mmlens fraai in elkaar over Ik moest op mijn zoeker kijken terwijl deze golf brak Geen eenvoudige taak als de golf op het punt staat jou te pletten
Foto en bijschrift: Danny Sepkowski
"Wat gebeurt er vlak voordat een golf breekt? Die vraag was vorig jaar mijn opdracht. Op deze specifieke dag besloot ik de zonsondergang aan de oostkust van Oahu in Hawaï te fotograferen. Zo’n honderd fotografen waren daar ’s ochtends, maar de avond had ik voor mezelf. De texturen als gevolg van de passaatwinden creëerden subtiele kleuren vanuit het westen en liepen dankzij mijn 100 mm-lens fraai in elkaar over. Ik moest op mijn zoeker kijken terwijl deze golf brak. Geen eenvoudige taak als de golf op het punt staat jou te pletten."
Advertentie - Lees hieronder verder
7
In de diepe onderwaterkloven voor de kust van Kaikoura in NieuwZeeland gaan donkergestreepte dolfijnen vaak in grote groepen op jacht Ze schieten moeiteloos door de oceaan en komen alleen boven om adem te halen Donkergestreepte dolfijnen zijn rap en kunnen een snelle speedboot vaak bijhouden Ik wachtte op de boeg van de boot terwijl de dolfijnen bijna het wateroppervlak doorbraken Hun sierlijkheid en gestroomlijnde lichamen zijn gemaakt voor snelheid en wendbaarheid  benadrukt door het gladde heldere water voor de kust van NieuwZeeland
Foto en bijschrift: Scott Portelli
"In de diepe onderwaterkloven voor de kust van Kaikoura in Nieuw-Zeeland gaan donkergestreepte dolfijnen vaak in grote groepen op jacht. Ze schieten moeiteloos door de oceaan en komen alleen boven om adem te halen. Donkergestreepte dolfijnen zijn rap en kunnen een snelle speedboot vaak bijhouden. Ik wachtte op de boeg van de boot terwijl de dolfijnen bijna het wateroppervlak doorbraken. Hun sierlijkheid en gestroomlijnde lichamen zijn gemaakt voor snelheid en wendbaarheid – benadrukt door het gladde, heldere water voor de kust van Nieuw-Zeeland."
8
In het Berner Oberland in Zwitserland steekt een kudde alpensteenbokken een bergkam boven de Brienzersee over Hun krachtige en indrukwekkende hoorns laten zien wie hier de koning van de Alpen is Alpensteenbokken zijn perfect aangepast aan het leven op ijzingwekkende hoogte De doorlopende bergkam en de opkomende nevel tonen de natuurlijke habitat van deze dieren Nadat ik de dieren een paar uur lang had geobserveerd zag ik een kudde alpensteenbokken over n zijde van de bergkam komen Meerdere bokken bleven op de overgang stilstaan om de omgeving in zich op te nemen
Foto en bijschrift: Jonas SCHÄFER
"In het Berner Oberland in Zwitserland steekt een kudde alpensteenbokken een bergkam boven de Brienzersee over. Hun krachtige en indrukwekkende hoorns laten zien wie hier de koning van de Alpen is. Alpensteenbokken zijn perfect aangepast aan het leven op ijzingwekkende hoogte. De doorlopende bergkam en de opkomende nevel tonen de natuurlijke habitat van deze dieren. Nadat ik de dieren een paar uur lang had geobserveerd, zag ik een kudde alpensteenbokken over één zijde van de bergkam komen. Meerdere bokken bleven op de overgang stilstaan om de omgeving in zich op te nemen."
9
De rivier de Colorado is erg ondiep als gevolg van wateronttrekking ten behoeve van de landbouw Wanneer de rivier in Mexico in zee uitmondt is hij bijna drooggevallen Deze luchtfoto werd vanuit een Cessnavliegtuigje genomen
Foto en bijschrift: Stas Bartnikas
"De rivier de Colorado is erg ondiep als gevolg van wateronttrekking ten behoeve van de landbouw. Wanneer de rivier in Mexico in zee uitmondt, is hij bijna drooggevallen. Deze luchtfoto werd vanuit een Cessna-vliegtuigje genomen."
Advertentie - Lees hieronder verder
10
In de gemeente Licheng in China bereiden acteurs zich voor op een operavoorstelling in de avond Ik bracht de hele dag met deze acteurs door vanaf de makeup tot het moment dat ze het toneel opgaan Ik ben freelance fotograaf en de reeks Leven in grotten is een langetermijnproject van mij In het Lssplateau van China graven inwoners woonruimten of yaodongs in de lsslaag uit en gebruiken de isolerende eigenschappen van de bodem om de koude winters te doorstaan Deze serie richt zich vooral op het leven het volksvermaak het geloof het werk en andere taferelen uit het dagelijks leven van deze grotbewoners
Foto en bijschrift: Huaifeng Li
"In de gemeente Licheng in China bereiden acteurs zich voor op een operavoorstelling in de avond. Ik bracht de hele dag met deze acteurs door, vanaf de make-up tot het moment dat ze het toneel opgaan. Ik ben freelance fotograaf en de reeks ‘Leven in grotten’ is een langetermijnproject van mij. In het Lössplateau van China graven inwoners woonruimten of yaodongs in de lösslaag uit en gebruiken de isolerende eigenschappen van de bodem om de koude winters te doorstaan. Deze serie richt zich vooral op het leven, het volksvermaak, het geloof, het werk en andere taferelen uit het dagelijks leven van deze grotbewoners."
11
Deze foto werd gemaakt in een parkje binnen het woonblok Choi Hung in Hongkong Toen ik het parkje s middags bezocht was het vol jonge mensen die er fotos namen en basketbal speelden Maar toen ik hier bij zonsopgang kwam was het rustig en een heel andere plek Het parkje is in de vroege ochtend bestemd voor buurtbewoners en er heerste een gewijde sfeer Ik voelde goddelijkheid toen ik een oude man tai chi in de ochtendzon zag beoefenen
Foto en bijschrift: Yoshiki Fujiwara
"Deze foto werd gemaakt in een parkje binnen het woonblok Choi Hung in Hongkong. Toen ik het parkje ’s middags bezocht, was het vol jonge mensen die er foto’s namen en basketbal speelden. Maar toen ik hier bij zonsopgang kwam, was het rustig en een heel andere plek. Het parkje is in de vroege ochtend bestemd voor buurtbewoners en er heerste een gewijde sfeer. Ik voelde goddelijkheid toen ik een oude man tai chi in de ochtendzon zag beoefenen."
12
Elk jaar wordt in Spanje rond de naamdag van de heilige Antonius het feest van de loutering der dieren Las Luminarias gevierd In de provincie vila springen ruiters met hun paarden door grote vuren heen een traditie die sinds de achttiende eeuw in ere wordt gehouden Het welzijn van de dieren wordt niet geschaad en het is een ritueel dat jaarlijks wordt uitgevoerd Om de foto te kunnen maken verhuisde ik van Sevilla naar San Bartolom de Pinares omdat ik zeer genteresseerd ben in het fotograferen van voorouderlijke riten
Foto en bijschrift: José Antonio Zamora
"Elk jaar wordt in Spanje rond de naamdag van de heilige Antonius het feest van de ‘loutering der dieren’, Las Luminarias, gevierd. In de provincie Ávila springen ruiters met hun paarden door grote vuren heen, een traditie die sinds de achttiende eeuw in ere wordt gehouden. Het welzijn van de dieren wordt niet geschaad en het is een ritueel dat jaarlijks wordt uitgevoerd. Om de foto te kunnen maken verhuisde ik van Sevilla naar San Bartolomé de Pinares, omdat ik zeer geïnteresseerd ben in het fotograferen van voorouderlijke riten."
Advertentie - Lees hieronder verder
13
Ik legde dit gelaagde moment vast tijdens zonsopgang aan de oever van de rivier de Yamuna in Delhi India Dit jongetje stond stilletjes voor zich uit te staren terwijl bezoekers genoten van het luide en muzikale gekrijs van duizenden zeemeeuwen Het gouden licht van de ochtendzon vanuit het oosten mengde zich met het blauwe licht vanuit het westen waardoor er een etherische sfeer heerste Ik bezoek dit gebied geregeld en heb deze plek de afgelopen drie jaar steeds weer gefotografeerd Nu beginnen veel nationale en internationale fotografen deze plek eveneens te ontdekken
Foto en bijschrift: Navin Vatsa
"Ik legde dit gelaagde moment vast tijdens zonsopgang aan de oever van de rivier de Yamuna in Delhi, India. Dit jongetje stond stilletjes voor zich uit te staren terwijl bezoekers genoten van het luide en muzikale gekrijs van duizenden zeemeeuwen. Het gouden licht van de ochtendzon vanuit het oosten mengde zich met het blauwe licht vanuit het westen, waardoor er een etherische sfeer heerste. Ik bezoek dit gebied geregeld en heb deze plek de afgelopen drie jaar steeds weer gefotografeerd. Nu beginnen veel nationale en internationale fotografen deze plek eveneens te ontdekken."
14
Inwoners van Meizhou in China voeren een dans van de vuurdraak op waarbij ze tijdens het vieren van het Lampionnenfeest door het vuurwerk een regen van gesmolten ijzerdeeltjes over zich heen krijgen Dit feest wordt al sinds de Qingdynastie gevierd en werd in 2008 als immaterieel cultuurgoed van China erkend Het festival vindt plaats rond de nacht van de eerste volle maan in het Chinese maanjaar en symboliseert eenheid en perfectie
Foto en bijschrift: Léo Kwok
"Inwoners van Meizhou in China voeren een dans van de vuurdraak op, waarbij ze tijdens het vieren van het Lampionnenfeest door het vuurwerk een regen van gesmolten ijzerdeeltjes over zich heen krijgen. Dit feest wordt al sinds de Qing-dynastie gevierd en werd in 2008 als immaterieel cultuurgoed van China erkend. Het festival vindt plaats rond de nacht van de eerste volle maan in het Chinese maanjaar en symboliseert eenheid en perfectie."

Reizen

voidokilia beach in griekenland

Wat zijn de mooiste stranden van Griekenland?

kunstenaar vhils neemt een foto in petra, jordanië

Zo beleefde kunstenaar Vhils zijn reis naar Petra

een paar reizigers beklimmen de mount everest

Tips voor het beklimmen van Mount Everest

This is an image

Chefchaouen: de blauwe stad

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder