10x Buitenlandse tafelgebruiken

Weet jij of je je aardappels in Duitsland mag prakken? Je eetstokjes rechtop in je noedels mag prikken? Je een lepel in Thailand in je mond mag steken? Deze infographic zet de 10 opvallendste tafelgebruiken op een rijtje.

Door Lisanne Biekart
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:55 CET
Foto door Daniel Lee, Flickr

Rechtop zitten. Niet met je ellebogen op tafel. Alsjeblieft en dankjewel zeggen. Van kleins af aan krijg je te horen wat de regels zijn tijdens het avondeten. Met twee woorden spreken en stil zijn hebben in Nederland inmiddels ruim baan gegeven voor gezellig keuvelen.

Maar over de grens loop je het risico je onbewust te misdragen – per ongeluk níet je glas in één keer leegdrinken, terwijl het in Georgië wel gebruikelijk is bijvoorbeeld. Een faux pas zit in een klein hoekje, dus om ongemakkelijke situaties te voorkomen heeft Wimdu 10 opvallende etiquette-kwesties op een rijtje gezet. 

Infographic: Wimdu
Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Malediven: Dineren onder water
Reizen
Hoe kook je een piranha? Dit leerde Gordon Ramsay tijdens de opnames van Uncharted
Reizen
Tel Aviv, de stad die nooit slaapt
Reizen
Philadelphia, een stad met smaak
Reizen
Overtoerisme in Italië: hier zijn 5 alternatieven voor Venetië

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.