Op de hotspotwebsite newplacestobe.com vind je nieuwste horeca in België met een cool interieur, goede service of hip concept. De online gids gaat voor het eerst offline met een boek waarin 100 verborgen en minder verborgen parels uit Vlaanderen en Brussel worden onthuld. Wij vroegen auteur Eline Vandegehuchte naar haar persoonlijke favorieten!

This is an image

Eline: 'Het kan bijna niet anders of enkele van m’n favorieten bevinden zich in mijn thuisstad: Gent. Het horeca-aanbod groeit er als kool, zonder de gezelligheid en charme van een relatief kleine stad te verliezen! Zo ben ik grote fan van Bidon: de koffiebar a.k.a. fietsbar (of in mijn geval vaker apero-bar ;-)) bevindt zich op de hoek van de Bisdomkaai en heeft torenhoge ramen. Het maakt dus niet uit waar je zit, je kan altijd ongestoord naar buiten staren. Vanaf dat de zon opkomt kan je de buitenbanken delen met vrienden of minder bekend volk. Ik hou ook van een concullega in diezelfde categorie genaamd Peaberry: een mini-koffiebar aan het eerder toeristische Sint-Baafsplein, dé plek om de Homo Turisticus te spotten! Heerlijk eten doe ik bij Het Gouden Hoofd. Het pand is een voormalige vleesgroothandel en dat industriële kantje bleef mooi bewaard in een groot deel van de zaak. “Weg met eenheidsworst” is hier het motto, en dat voel en proef je. O ja, de (natuurlijke) wijnkaart is er top en de obers helpen je uitgebreid proeven en kiezen, handig voor eeuwige twijfelaars zoals ondergetekende.

‘Op naar onze hoofdstad: Bruxelles blijft me keer op keer verrassen. De couleur locale is er allesbehalve gekunsteld en dat geldt ook voor één van m’n favoriete eetplekjes: Beaucoup Fish. Het visrestaurant bevindt zich in één van de interessantste wijken van Brussel, de wandeling ernaartoe is dus al de moeite waard. Bij het binnenstappen begin je al te watertanden door de met-verse-vis-gevulde-toonbank!

‘In Antwerpen, volgens mij de stad waar het woord hipster is uitgevonden, is het heerlijk uitgebreid brunchen bij Tinsel. Dit plekje op ’t Zuid – waar anders! – heeft een unieke manier van bestellen: je vult op een kaartje in waar je zit en wat je wilt, om het vervolgens af te geven aan de bar. Het kleine terras is geweldig tijdens de zomer of met een winterzonnetje.

‘In Knokke moet je beslist langsgaan bij The Pharmacy. Hannah Van Ongevalle, één van de beste bartenders ter wereld én vrouw (het blijft iets ongewoon in de cocktailbranche), maakt er de meest unieke cocktails. In Mechelen leerde ik M-eatery kennen. Het is niet de favoriete plaats van de vegetariër, des te meer van de carnivoren onder ons! Het vlees wordt gegrild in een echte josper, een gesloten houtskooloven, en dat proef je!’

Het boek ‘New places to be’ is vanaf nu verkrijgbaar bij verschillende boekhandels.