De wereldwijde verspreiding van het coronavirus hindert reizigers. Blijf op de hoogte van de wetenschap achter de uitbraak>>

Een hoofdhangmat voor zoete dromen onderweg

Met dit kussentje, dat je hoofd ondersteunt terwijl het aan je stoel hangt, zijn slapeloze ritten en nekklachten verleden tijd.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:57 CET
Foto van NodPod

Je kent het wel, die lange uren in de auto, bus of in het vliegtuig. Slaperig sluit je je ogen en voor je het weet zit je te knikkebollen of belandt je hoofd gênant bij je buurman op de schouder. Of je propt een trui op tegen het raampje, met enorme nekkrampen tot gevolg. Paula Blankenship had dezelfde problemen, daarom bedacht ze de NodPod.

Het is een kussentje in de vorm van een hangmat dat je aan je stoel vastmaakt zodat je hoofd erop kan rusten. Op deze manier blijven je hoofd, nek en rug in een positie die vergelijkbaar is met hoe je ’s nachts slaapt – maar dan zittend – waardoor je op een natuurlijke manier in slaap zou vallen. Je kan de NodPod verstellen in een positie die voor jou comfortabel is en nek- en ruggklachten vaarwel zeggen.

Op Kickstarter kost het kussen nu nog maar 25 dollar. Het streefbedrag om het project van de grond te krijgen was 20.000 dollar, maar inmiddels is er al ruim 243.000 dollar opgehaald. Uit liefdadigheid hoef je de NodPod dus niet te kopen, tenzij het liefdadigheid voor je zere nek is. Het ziet er misschien niet uit, maar je zult slapen als een roosje.

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.