De wereldwijde verspreiding van het coronavirus hindert reizigers. Blijf op de hoogte van de wetenschap achter de uitbraak>>

Kampeerrevolutie: tent, slaapzak én matje ineen

Met deze slaapzak, tent en matje ineen zijn alle beperkingen van kamperen verleden tijd. Samen of alleen, in de lucht of op de grond, koud of warm. Het kan allemaal!

Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:54 CET
Foto van Polarmond

Je kent het wel, na een lange dag hiken moet je bekaf beginnen aan het opzetten van je tent. Wanneer je eindelijk in je slaapzak kruipt, draait die constant mee wanneer je je omdraait, zodat je hoofdkussen niet onder maar op je hoofd belandt. Deze frustraties zijn verleden tijd met de slaapzak-tent van Polarmond, die ook nog een comfortabel slaapmatje blijkt te zijn! 

Foto van Polarmond

Het idee is geïnspireerd op de ruimtepakken die astronauten dragen tijdens een missie, door de Zwitserse wetenschappers ook wel de ‘sandwichconstructie’ genoemd. Als je ’s avonds op de ingebouwde matras kruipt, word je omgeven door een dekenachtige structuur die je lichaamstemperatuur gebruikt om de cocon op te warmen. Zo blijf je zelfs warm als het buiten -30º is. Het vocht dat je uitademt wordt via een ventilatieconstructie naar buiten afgevoerd. Ben je met meerderen? Dan rits je de tenten gewoon aan elkaar en slaap je gezellig samen. Je kan zo doorgaan tot je een heel tentendorp gecreëerd hebt!

Foto van Polarmond

Deze drie in één constructie betekent een revolutie voor kampeerders en avonturiers: nu al deze attributen in vijf kilo gepropt worden, hebben ze extra ruimte voor andere dingen of kunnen ze opgelucht vaarwel zeggen tegen rugklachten. Maar Polarmond droomt verder dan dat: ze hopen dat de uitvinding ook een oplossing biedt voor daklozen en dat hij als noodopvang voor vluchtelingen kan fungeren.

 

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Modulair kamperen: bouw je eigen tentendorp
Reizen
Deze man reed in een elektrische auto naar de andere kant van de wereld
Reizen
Vliegen met kinderen? Volg deze tips voor een stressvrije reis.
Reizen
Ontmoet de eerste vrouwelijke dragers op de Inca Trail
Reizen
Sprookje van duizend-en-een-nacht in Iran

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.