Je kent het wel, na een lange dag hiken moet je bekaf beginnen aan het opzetten van je tent. Wanneer je eindelijk in je slaapzak kruipt, draait die constant mee wanneer je je omdraait, zodat je hoofdkussen niet onder maar op je hoofd belandt. Deze frustraties zijn verleden tijd met de slaapzak-tent van Polarmond, die ook nog een comfortabel slaapmatje blijkt te zijn!

This is an image
Polarmond

Het idee is geïnspireerd op de ruimtepakken die astronauten dragen tijdens een missie, door de Zwitserse wetenschappers ook wel de ‘sandwichconstructie’ genoemd. Als je ’s avonds op de ingebouwde matras kruipt, word je omgeven door een dekenachtige structuur die je lichaamstemperatuur gebruikt om de cocon op te warmen. Zo blijf je zelfs warm als het buiten -30º is. Het vocht dat je uitademt wordt via een ventilatieconstructie naar buiten afgevoerd. Ben je met meerderen? Dan rits je de tenten gewoon aan elkaar en slaap je gezellig samen. Je kan zo doorgaan tot je een heel tentendorp gecreëerd hebt!

This is an image
Polarmond

Deze drie in één constructie betekent een revolutie voor kampeerders en avonturiers: nu al deze attributen in vijf kilo gepropt worden, hebben ze extra ruimte voor andere dingen of kunnen ze opgelucht vaarwel zeggen tegen rugklachten. Maar Polarmond droomt verder dan dat: ze hopen dat de uitvinding ook een oplossing biedt voor daklozen en dat hij als noodopvang voor vluchtelingen kan fungeren.