Volgens een lokale legende waren er ooit draken te vinden in Slovenië. Een van de dieren, die in een berg werd geboren, werd zo groot dat de berg Košuta daardoor in tweeën spleet. De bevolking onderaan de berg sloeg op de vlucht voor het vallende gesteente. Ze hielden halt toen ze buiten adem raakten. Op die plek stichtten ze het stadje Tržič.

Tržič, dat tussen de Alpentoppen in het noorden van Slovenië dichtbij de grens met Oostenrijk ligt, is een paradijs voor outdooractiviteiten, waar de natuur een onderdeel is van het dagelijks leven. Dichtbegroeide bossen, glooiende heuvels en prachtige bergpaden worden afgewisseld met traditionele boerderijen en dorpen. Van de met fossielen bezaaide driehonderd miljoen oude Dovžan-kloof tot de rode daken van het oude stadje, overal zijn de echo’s terug te vinden van de natuurlijke en culturele historie van het gebied.

Ciril Jazbec is een National Geographic-fotograaf die vanuit Slovenië werkt. Volg hem op Instagram @ciriljazbec.

De zon gaat onder boven de kam van de Kouta In de verte ligt de berg Veliki Vrh De bergpas is een prachtige onbekende manier om de grens met Oostenrijk over te steken

Ciril Jazbec is a National Geographic photographer based in Slovenia. Follow him on Instagram @ciriljazbec.