Zwitserland opent de langste voetgangershangbrug ter wereld

Alsof er niet al reden genoeg was voor een wandeltocht door de adembenemende Zwitserse Alpen.

Door Marie McGrory
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:12 CET
's Werelds langste hangbrug voor voetgangers in Zwitserland

In Zwitserland is onlangs de langste voetgangershangbrug ter wereld geopend, met een lengte van maar liefst een kleine vijfhonderd meter. Deze brug, de perfecte bestemming voor de durfal die van hoogte houdt, reduceert niet alleen de urenlange wandeltocht door het Mattertal tot een wandelingetje van tien minuten, maar biedt ook schitterend uitzicht op de Berner Alpen en de bekende Matterhorn in de verte.

De brug werd in slechts tien weken aangelegd door Swissrope, een bedrijf met dat veel ervaring heeft met het aanleggen van hangbruggen in het gebied. De kabels van circa negen ton dragen wandelaars terwijl ze boven de diepste vallei van Zwitserland lopen. De voetgangersbrug is van beide kanten begaanbaar, maar is nog geen 65 centimeter breed. Dat betekent dat het passen en meten is om medeavonturiers op de brug te passeren.

De Charles Kuonen Hängebrücke is langer dan de Duitse Titan RT, een 483 meter lange hangbrug die slechts enkele weken eerder werd voltooid. Deze brug biedt een fantastisch uitzicht over de Rappbode Dam, de hoogste dam in Duitsland. Dus welke wandeling je ook kiest, het wordt een geweldige aanvulling op je volgende grote ronde van Zwitserland of wandeling door het Harzgebergte in Duitsland.

Lees meer

bekijk videos

Reizen3:32

Ontdek de allure van San Francisco in deze video

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Beleef grootse avonturen op een eiland dat puur natuur is
Reizen
Het drukke Barcelona zat? Trek de wilde natuur in van Catalonië!
Reizen
Deze Franse streek wordt jouw volgende reisbestemming
Reizen
Stromboli: het leven in de schaduw van een actieve vulkaan
Reizen
Op reis in 2020? Laat je inspireren door deze foto’s

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.