GSTAAD ZWITSERLANDIn de Molkerei Melkerij in het skioord Gstaad kun je je rugzak vullen met alle benodigdheden voor de betere kaasfondue waarna je de gondelbaan naar de top van de ruim 1900 meter hoge berg Wispile neemt voor een bergwandeling en een picknick tussen wilde bloemen Of je huurt een gids en stapt op een mountainbike een traditionele of elektrische voor een tour door de met chalets bezaaide heuvels en valleien rond Gstaad  je hoeft alleen maar te stoppen voor selfies met alpenkoeien Voor nog meer spanning neem je de Alpine Coaster een achthonderd meter lange afdaling per slee waarbij je zelf je snelheid tot maximaal veertig kilometer per uur bepaalt en waarop ook kinderen van negen jaar en ouder alleen kunnen sleen

Neem één deel avontuur, voeg er het ingrediënt aan toe waar jouw gezin momenteel enthousiast over is en meng dat met heerlijk warm weer – en dan heb je hét recept voor een onvergetelijke zomervakantie. Hierboven vind je vijftien bestemmingen, van de Caraïbische Zee tot Hongkong, die je zomer zullen verrijken.

Heather Greenwood Davis is schrijvend redacteur van Traveleren oprichtster van Globetrottingmama.com. Dit artikel verscheen in het Engels op NationalGeographic.com en in de internationale Traveler.