SULINA ROEMENIIn de voetsporen van de beroemde fotograaf Inge Morath gingen acht vrouwelijke fotografen op pad om het leven langs de Donau vast te leggen van het zuiden van Duitsland tot aan de Zwarte Zee in Roemeni Deze foto van een visser herinnert me aan dat gevoel dat ik krijg in de natuur vooral tijdens lange zomerdagen als je even echt alleen kunt zijn en rustig in je eigen gedachten kunt verzinken aldus fotograaf Ami Vitale

De zomers van je jeugd voelen magisch. Als ik aan de mijne terugdenk, zie ik een zilte nevel aan de kust van New Jersey en verjaardagskaarsjes op een ijstaart. En hoewel volwassenen officieel geen lange vakantie hebben in de zomer, nodigen de lange dagen en het lekkere weer toch uit om tripjes te maken.

Toen augustus op zijn einde liep, vroegen we National Geographic-fotografen om ons te helpen om nog even dat zomergevoel vast te houden met een terugblik op hun favoriete foto's. Van het zee-ijs in het noordpoolgebied tot Chinese treinwagons, van familieherinneringen tot solitaire momenten, elk van deze 23 foto's vertelt zijn eigen verhaal over de zomer.

Kijk op @natgeonl voor meer prachtige reisfoto’s.

Maura Friedman is associate photo editor bij National Geographic Travel. Volg haar opInstagramen Twitter.

Dit artikel werd oorspronkelijk in het Engels gepubliceerd op NationalGeographic.com