De belevingsgebieden in de regio Murau, een belangrijk cultuurlandschap in het Alpengebied vol meren, venen, bergkloven en bronnen, dat deel uitmaakt van de Steiermarkse vakantieregio Murau-Murtal, zijn ideaal om met het gezin op avontuur te gaan. Ga klimmen, wandelen of fietsen. Wij tippen vier activiteiten die leuk zijn met én zonder kinderen!

1. Douchen onder de waterval

Vlakbij het bergbeklimmersdorp Krakau ligt de Günsterwaterval, waar het water van 65 meter hoogte luidruchtig naar beneden klettert. Door de jaren heen sneed het water de stenen in drieën, waardoor zich drie verschillende waterstromen vormden die goed zijn voor zo’n 250 tot 300 liter water per seconde. Via loopbruggen en trappen klim je naar boven langs het ruisende schuim en waterdruppels waarin op zonnige dagen regenbogen te zien zijn. Voor echte padvinders is dit nog maar het begin, want de regio herbergt zo’n honderd watervallen die met wat speurderskwaliteiten zo gevonden zijn.

Gnsterwaterval in bergbeklimmersdorp Krakau
Günsterwaterval in bergbeklimmersdorp Krakau.
© Steiermark Tourismus | Martina Traisch

2. Verborgen pareltjes van de Sölkpass

Het natuurgebied de Sölkpass is een rustige haven voor iedereen die zich ver weg van de massa wil onderdompelen in de natuur en de magie van bergtoppen. Dichte dennenbossen en roze heuvelruggen vol almenrozen kenmerken dit gebied in de zomer, watervallen klateren tussen de rotsen naar beneden en het beeld van bergflanken wordt weerspiegeld in gladde meertjes. Te midden van dit landschap reist de statige Greim op, de berg die trots en parmantig over zijn land uitkijkt. Meer dan vijftig wandelroutes leiden je langs de verborgen pareltjes van de almen. Zoals de Ziefler Seen, een bergmeertje met zulk turquoisegroen water dat je je in de Caraïben waant.

Wandelaars bij het bergmeer Zwiefler Seen
Wandelaars bij het bergmeer Zwiefler Seen.
© Steiermark Tourismus | Tom Lamm

3. Op avontuur op de Kreischberg

Het avontuur van de Kreischberg begint al op de kabelbaan, waarmee je naar een hoogte van 1800 meter klimt. Bij het DiscGolf parcours probeer je een frisbeeschijf in een metalen korf te gooien. Vanuit het stuwmeer loop je door naar het Dinopark, waar je kennismaakt met enorme dinosaurussen uit de prehistorie. In de Rieglerhütte stop je even voor wat plaatselijke kazen en roggebrood, terwijl de kinderen van kabelbaan Flying Fox afsuizen. Voor de afdaling heb je de keuze tussen de kabelbaan en een ritje met de monsterscooter.

Met het gezin op de Kreischberg
Met het gezin op de Kreischberg.
© TVB Murau-Kreischberg| Tom Lamm

4. Natuurpark voor padvinders

In het Naturpark Zirbitzkogel-Grebenzen kunnen padvinders hun hart ophalen. Vanuit de uitkijktoren bij de De Dürnberger Moor spot je edelherten en reeën. Je hoort de bijzondere roep van de bekensis – een zeldzame vogel die in de bergdennen broedt – en zoekt met de verrekijker naar de hazelaarhoen, boompierper en jenverbeslijster.

Zirbitzkogel in Naturpark ZirbitzkogelGrebenzen
Zirbitzkogel in ‘Naturpark Zirbitzkogel-Grebenzen’.
© TVB Naturpark Zirbitzkogel-Grebenzen | Tom Lamm

Klim je naar beneden op het 12.000 jaar oude plateau, dan kan je op zoek naar zeldzame planten, zoals het vaginale katoengras en de rondbladige zonnedauw – een plant die insecten binnen enkele seconden verteert. Nog niet uitgekeken? Ga dan naar het drassige beschermde natuurgebied Hörfeldmoor, waar meer dan 500 vlindersoorten leven en een mystieke sfeer hangt die dateert uit de laatste ijstijd.

Wilt u meer weten over avontuur in Urlaubsregion Murau-Murtal in Steiermark? Lees hier verder.