Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Hong Kong Tourism Board.

Het is zover: Hongkong is eindelijk weer open voor toeristen. Tijd om een volledig nieuwe kant van deze stad te ontdekken. Het ene moment zit je met een drankje in een luxe rooftopbar, het andere moment stap je in een kano om schitterende blauwe wateren te verkennen. In Hongkong kan het allemaal, natuur en stad lopen feilloos in elkaar over. We zetten vier plekken voor je op een rij die je echt gezien moet hebben.

1. Bezoek het afgelegen strand Ham Tin Wan

Wie graag zonder al te veel pottenkijkers op het strand hangt tijdens zijn vakantie, moet zeker een trip plannen naar Ham Tin Wan. Je moet er wel een dag voor uittrekken, want je komt er niet zomaar. Het strand is namelijk niet met de auto te bereiken, maar alleen met de boot of te voet. Gegarandeerd een avontuur, maar zorg dus wel voor comfortabele schoenen en voldoende eten en drinken. Het afgelegen strand is perfect als je de drukte van de stad achter je wil laten.

hong kong natuur
Op het afgelegen strand van Ham Tin Wan waan je je werelden verwijderd van de stad.
Ken Wong / Hong Kong Tourism Board

2. Aanschouw de watervallen rondom de stad

We zeiden het al: Hongkong barst van de natuur. De wolkenkrabbers zijn als het ware omsloten door een zee van groen. En... watervallen. In het noordelijke district Tai Po neem je bus 275R richting Bride’s Pool Nature Trail. Vanaf daar is het ongeveer een uurtje lopen, een afstand van ongeveer één kilometer, tot je bij de waterval uitkomt. Onderweg zijn er volop mogelijkheden om je camera uit te testen, bijvoorbeeld op de stenen brug die de dorpen Wu Kau Tang en Chung Mei met elkaar verbindt.

waterval hong kong
In een uur loop je over de Bride’s Pool Nature Trail naar een prachtige waterval.
Hong Kong Tourism Board

3. Stap in de kajak voor een actieve dag

Na een paar dagen shoppen in het centrum van Hongkong is het tijd voor iets anders: een dagje op het water. Vanaf je kajak heb je een prachtig uitzicht op de vulkanische rotsformaties rondom Hongkong. Een ideale opstapplaats is het vissersdorpje Sai Kung. Vanaf daar peddel je door de wateren in het Unesco Global Geopark. Wie zijn kajak onderweg aanmeert, betreedt een van de historische eilandjes die de regio rijk is.

kano hong kong
Beleef Hongkong niet alleen vanaf het land, maar trek er kajakkend opuit om de vulkanische rotsformaties te bekijken.
Hong Kong Tourism Board

4. Kijk uit over Kowloon Reservoir

Op een steenworp afstand van de stad vind je een eenvoudige hike van vier kilometer, mét fantastisch uitzicht over het Kowloon Reservoir. Ook als het warm is kun je hier prima wandelen, want er is genoeg schaduw onderweg. Met een beetje geluk kom je tijdens je wandeling zelfs aapjes tegen.

hong kong natuur
Het uitzicht over het Kowloon Reservoir is ongeëvenaard. Hier komen stad en natuur samen.
Hong Kong Tourism Board

Wie natuur en stad wil combineren, voelt zich meer dan welkom in het altijd bruisende Hongkong. De inwoners, zowel mens als dier, ontvangen je met open armen. Ben je benieuwd wat de groene oase rondom de stad nog meer te bieden heeft? Kijk dan op discoverhongkong.com.