Bucketlisttip: Ontbijten in een Oostenrijkse gondelbaan

Nippen van een glas prosecco en smullen van een uitgebreid ontbijt, met uitzicht op bergen, meren en dalen. Digital nomad Veerle Witte ontbeet in een Oostenrijkse gondelbaan.

Tuesday, July 16, 2019,
Door Veerle Witte
Foto's Van Robin Visser
Digital nomad Veerle Witte ontbeet in een Oostenrijkse gondelbaan.
Digital nomad Veerle Witte ontbeet in een Oostenrijkse gondelbaan.
Foto van Robin Visser

Stipt 9:00 uur staan we voor de ingang van de Almkopfbahn in Bichlbach. Deze gondelbaan in de Zugspitz Arena, een natuurrijke vakantieregio in Oostenrijks Tirol, biedt wel iets heel bijzonders: uitgebreid ontbijten met regionale specialiteiten ín een berglift die de berg op en af gaat met constant uitzicht op de 2.962 meter hoge Zugspitze.

Nip van een glas prosecco en smul van een uitgebreid ontbijt.
Foto van Robin Visser

Twee enthousiaste medewerkers ontvangen ons met een glas prosecco terwijl een tafel vol lekkernijen een cabine van de gondelbaan wordt ingedragen. Broodjes, koffie, thee, kaas, vleeswaren, een enorme verse fruitsalade, sinaasappelsap, yoghurt… Dit kunnen we nooit op, denk ik terwijl ik met mijn dochtertje Maeve op mijn arm de lift instap. Maar wat een verwennerij!

Geniet van ontbijt met een uitzicht!
Foto van Robin Visser

De gondelbaan gaat weer draaien en we tasten hongerig toe. Als ouders van een 8 maanden oude baby zitten we meestal zo’n twee uur eerder aan het ontbijt, dus onze magen rommelen. Langzaam kruipt de lift over de groene beboste bergflank omhoog. Maeve staat op het bankje en plakt haar handjes tegen de ramen, waaronder het Tiroolse landschap voorbijtrekt.

Een uitgebreid ontbijt in een gondel.
Foto van Robin Visser

De Almkopfbahn brengt je binnen een minuut of tien naar de 1620 meter hoge Heiterwanger Hochalm, vanwaar je een wandeltocht kan maken naar de zo’n tweehonderd meter hoger gelegen top van de Almkopf.

Het prachtige uitzicht op de Tiroler Zugspitz Arena.
Foto van Robin Visser

Naarmate we hoger komen wordt het uitzicht steeds spectaculairder. Grijze kartelende bergen rijzen hoog op achter de zeven schattige dorpjes in de Tiroler Zugzpitz Arena. Meren schitteren in het zonlicht, pijnbomen snellen voorbij. Ik schenk nog een kopje koffie in. ’s Zomers is dit gebied een grote groene oase voor outdoorliefhebbers, terwijl je er ’s winters komt om te wintersporten.

De Almkopfbahn brengt je binnen een minuut of tien naar de 1620 meter hoge Heiterwanger Hochalm.
Foto van Robin Visser

Inmiddels zijn we al een keer helemaal op en neer gegaan, maar we zijn nog niet uitgegeten. ‘Kunnen we nog wat aanvullen,’ vragen ze terwijl we het dalstation passeren. Dat is niet nodig, er staat te veel om op te kunnen. Ik schenk nog een kopje koffie in, terwijl de lift weer langzaam omhoog kruipt. Wat een fantastische manier om de dag te starten!

Deze reis werd mede mogelijk gemaakt door Visit Tirol en de Tiroler Zugspitz Arena. Wil je ook op avontuur in deze vakantieregio? Lees dan hier verder >

Lees ook

gesponsord

Familiewandelroutes in de Oostenrijkse Zugspitz Arena: 4 tips

Ruige bergtoppen, schattige dorpjes, bloeiende weiden en meer dan 150 wandelroutes. Welkom in de Zugspitz Arena, een vakantieregio in Tirol, waar je heerlijk kan wandelen met kinderen. Digital nomad Veerle Witte tipt 4 routes.
gesponsord

Naar de top van de 2.962 meter hoge Zugspitze, mét baby

Besneeuwde alpentoppen van twee- tot wel vierduizend meter hoogte, verspreid over vier verschillende landen, strekken zich voor me uit. Ik sta op de top van de Zugspitze, met mijn baby op mijn rug.
gesponsord

Met een baby de bergen in: zo doe je dat

Krijgt een baby last van hoogteziekte? Hoe doe je dat met eten, verschonen en slaapjes? Digital nomad Veerle Witte nam haar 8 maanden oude baby mee de Oostenrijkse bergen in. Dit zijn haar tips over het reizen naar de bergen met een kleintje!
Lees meer