Skip to Content

'Ik wil deel uitmaken van de verandering': Waarom duizenden mensen in de VS demonstreren voor raciale gerechtigheid

Demonstranten kwamen in Washington DC bijeen om een einde te eisen aan een ‘pandemie’ van racisme. Dit zijn enkele van hun verhalen.

Samen met een groepje jonge vrouwen steekt Serenity Plight uiterst rechts haar vuist in de lucht op de Black Lives Matter Plaza Alles wat we nu op het nieuws zien voelt voor mij aan als een film Ik wil niet dat dit de nieuwe norm wordt Alles wat is momenteel zie is moord en chaos Het is een gekkenhuis
Delphine Diallo, National Geographic
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Samen met een groepje jonge vrouwen steekt Serenity Plight uiterst rechts haar vuist in de lucht op de Black Lives Matter Plaza Alles wat we nu op het nieuws zien voelt voor mij aan als een film Ik wil niet dat dit de nieuwe norm wordt Alles wat is momenteel zie is moord en chaos Het is een gekkenhuis
Delphine Diallo, National Geographic

Samen met een groepje jonge vrouwen steekt Serenity Plight (uiterst rechts) haar vuist in de lucht op de Black Lives Matter Plaza. “Alles wat we nu op het nieuws zien, voelt voor mij aan als een film. Ik wil niet dat dit de nieuwe norm wordt. Alles wat is momenteel zie, is moord en chaos. Het is een gekkenhuis.”

2
Gregory Etienne 35 komt uit Boston Massachusetts en woont nu in Washington DC Staande op de Black Lives Matter Plaza zegt hij De enige manier om verandering teweeg te brengen is als je mensen zich ongemakkelijk laat voelen zegt Etienne
Nate Palmer, National Geographic

Gregory Etienne (35) komt uit Boston, Massachusetts, en woont nu in Washington DC. Staande op de Black Lives Matter Plaza, zegt hij: “De enige manier om verandering teweeg te brengen is als je mensen zich ongemakkelijk laat voelen,” zegt Etienne.

3
Janiyah Ware is zwanger van een zoontje en zegt dat de wet aangepast moet worden om jonge zwarte mannen te beschermen Ik wil dat de wereld beter wordt want ik zet een zoon in deze wereld en ik wil niet dat mijn zoon door de politie wordt doodgeschotenBlack lives matterecht wel zei Ware
Delphine Diallo, National Geographic

Janiyah Ware is zwanger van een zoontje en zegt dat de wet aangepast moet worden om jonge zwarte mannen te beschermen.­ “Ik wil dat de wereld beter wordt, want ik zet een zoon in deze wereld en ik wil niet dat mijn zoon door de politie wordt doodgeschoten. Black lives matter, echt wel,” zei Ware.

Advertentie - Lees hieronder verder
4
Clem Ayeung 33 komt uit Minnesota woont nu in Washington DC en heeft zich als vrijwilliger gemeld op een plek waar protestborden worden gemaakt De solidariteit die je hier hebt en het uiten van de boodschap zijn heel belangrijk zei Ayeung
Nate Palmer, National Geographic

Clem Ayeung (33) komt uit Minnesota, woont nu in Washington DC en heeft zich als vrijwilliger gemeld op een plek waar protestborden worden gemaakt. “De solidariteit die je hier hebt en het uiten van de boodschap zijn heel belangrijk,” zei Ayeung.

5
Op weg naar het Witte Huis pauzeert Joi Donaldson 32 uit Richmond Virginia in de 16th Street Dit zat er al eeuwen aan te komen Het voelt voorouderlijk aan  In deze zaak staan onze voorouders achter ons zei Donaldson
Nate Palmer, National Geographic

Op weg naar het Witte Huis pauzeert Joi Donaldson (32) uit Richmond, Virginia, in de 16th Street. “Dit zat er al eeuwen aan te komen. Het voelt voorouderlijk aan (...). In deze zaak staan onze voorouders achter ons,” zei Donaldson.

6
Kevin McDuffie 26 uit Columbia Maryland kijkt uit over de Black Lives Matter Plaza Het is gewoon goed om eindelijk erkenning te krijgen en te voelen dat onze huidskleur ertoe doet zei McDuffie
Nate Palmer, National Geographic

Kevin McDuffie (26) uit Columbia, Maryland, kijkt uit over de Black Lives Matter Plaza. “Het is gewoon goed om eindelijk erkenning te krijgen en te voelen dat onze huidskleur ertoe doet,” zei McDuffie.

Watch Next
 
preview for Cultuur & samenleving

Cultuur en samenleving

tijdens de heilige maand ramadan proberen moslims dichter bij allah te komen door te vasten om te zien naar anderen en te bidden zoals ook deze palestijnse man die bidt in de grote moskee in gazastad

Ramadan: heilige maand in de islamitische cultuur

de kolenmijn mount thorley warkworth in hunter valley australië

Solastalgie: heimwee naar een verloren wereld

antelope valley

Website van National Geographic is vernieuwd

Als we het hebben over het erwteneiwit van een populaire plantaardige burger moeten we bedenken dat die burger niet is gemaakt van verse doperwtjes uit de tuin maar van een ingredint waaraan maar weinig mensen in de supermarkt aandacht besteden gele spliterwten die in gekookte vorm tot populaire Indiase dals worden verwerkt schrijft Mark Wilson

Zal plantaardig vlees de Amerikaanse honger naar het échte spul ooit stillen?

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder