5x Rondom Londen

Je kan je tijdens je bezoek aan Londen blind staren op het magistrale London Eye, Buckingham Palace en Westminster Abbey. Maar kijk, als je wat extra tijd hebt, eens buiten de grenzen van de stad en neem de trein naar deze bijzondere locaties.

Door Zoë de Goede
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:02 CET
Foto door Royalty Free / Getty Images

1. Colchester

Op een uur afstand van Londen, in het Engelse graafschap Essex, ligt het oudste geregistreerde stadje van Engeland. Dat staat vanzelfsprekend garant voor rijke geschiedenis en gevarieerde architectuur. Kleurrijk als Notting Hill, maar veel minder toeristisch. Drink een koffietje bij The Art Café of drink een biertje in de pub The Cat on Butt Road – alleen al voor de naam.

2. Windsor Castle

Bezoek in New Windsor een van de officiële residenties van de Britse koninklijke familie. Het staat op een heuvel in het stadscentrum, met sprookjesachtige torens die scherp afsteken tegen de hemel. In mei woon je de Royal Windsor Horse Show bij, in juni het Windsor-carnaval, in juli polowedstrijden en in september het Windsor-festival. Maar ook buiten die festiviteiten is het kasteel elke dag open voor bezoekers, geen enkele dag is saai bij de koninklijke familie. 

Foto door Derek Croucher / Getty Images

3. Salisbury en Stonehenge

Zuid-Wiltshire is vooral bekend vanwege twee imposante monumenten: de buitengewoon elegante kathedraal van Salisbury en de staande stenen van Stonehenge op de grasvlakte van de Salisbury Plain. De streek is ideaal voor wandelaars, ruiters en degenen die onbedorven dorpjes willen verkennen. 

4. Bath

Aan weerskanten van de Avon, in een kom tussen glooiende heuvels, lag het Romeinse kuuroord Aque Sulis, tegenwoordig Bath, geliefd van de eerste tot de vijfde eeuw. Het mineraalrijke water en de warme bron garanderen eeuwenlange welvaart. De spitsen van de toren ven Bath Abbey rijst boven de 18e-eeuwse rechte en gebogen rijen huizen uit. De Romeinse baden met tempel, baden en museum zijn de best bewaard gebleven Romeinse overblijfselen in Europa.

Foto door Royalty Free / Getty Images

5. Oxford

De honingkleurige torens en muren van de oude universiteit van Oxford, gelegen tussen de rivieren Cherwell en Theems, geven het stadscentrum ene tijdloze rust. Bezoek de oude colleges die in opzet en traditie weinig veranderd zijn sinds ze in de middeleeuwen of tudortijd werden gesticht. Zoals Balliol, dat meer politici heeft voortgebracht dan eender welk ander college, of Merton, met de oudste nog gebruikte bibliotheek van Engeland.

Bron: National Geographic Reisgids Londen

 

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Engeland
5x Redenen om nú naar Manchester te gaan
Reizen
Moderne juweeltjes: 10 musea met een spectaculaire architectuur
Reizen
Ontdek Hongkong als een Nat Geo Explorer
Malta
Malta in beweging: Hoe verleden en toekomst samengaan
Engeland
Engeland: in de voetsporen van butlers en jonkvrouwen

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.