Chefchaouen: De blauwe stad

Chefchaouen is een stadje verborgen in het noorden van Marokko. Het mooiste aan de plaats is de sprookjesachtige oude medina, waar bijna alles blauw is geverfd.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:55 CET
Foto van Hemis Creative and Travel Imagery/HH

Twee hoge bergtoppen steken uit boven Chefchaouen. Ze hebben wel wat weg van de hoorns van een geit. Aan dit dierlijke silhouet van het Rifgebergte dankt de plaats haar naam, maar nog veel opmerkelijker is de kleur van de stad. In de oude medina is bijna alles blauw. Je loopt er over turquoise trappen en azuurblauwe tegels, langs hemelsblauwe muren en kobaltblauwe deuren. Geen straat of gebouw is hetzelfde. Houd je fotocamera in de aanslag, want dit is misschien wel de meest fotogenieke plek in heel Marokko. 

Foto van Nina Bergh

Bij veel souks in de stad staan jute zakken gevuld met pigment in allerlei felle kleuren. De blauwe muren worden door de bewoners van Chefchaouen goed onderhouden en regelmatig bijgeschilderd op traditionele wijze met een mix van water, kalk en pigment. Het is een traditie gestart door de Joodse vluchtelingen die begin vorige eeuw het gebied bewoonden.   

Trek je wandelschoenen aan en laad je camera op; deze betoverende blauwe medina is het bezoeken waard.

Foto van Nina Bergh
Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.