Highlights Marokko

De hoge Atlas, de zandvlakten van de Sahara, kleurrijke markten vol specerijen, prachtige architectonische kunstwerken en idyllische steegjes om in te verdwalen. Dit zijn de highlights van Marokko!

Door Myrthe Prins
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:58 CET
Foto door Amaia Arozena & Gotzon Iraola/Getty Images

Marrakech

Zet een voet op Djemaa el-Fna, het hoofdplein en openluchttheater in Marrakech, en voel hoe de ziel van Marokko zich openbaart. Slangenbezweerders, henna-tatoeëerders en straatverkopers sieren het plein vanaf de ochtend tot zonsondergang. In de avond nemen voedselkraampjes, muzikanten en artiesten dit deel van de stad over. Bezoek de levendige soeks, de imposante moskeeën en een van de vele musea of galeries in de stad.

Eten op het Djemaa el-Fna plein in Marrakech.
Foto door Erika Skogg, Corbis, HH

Casablanca

Deze kuststad wordt vaak gezien als meer westers – en dus minder 'exotisch' – dan andere steden in Marokko, maar het kosmopolitische Casablanca heeft een eigenheid die zich niet zomaar laat omschrijven. Het romantische filmverleden, de art-decogebouwen en de trendy cocktailbars: deze stijlvolle parel aan de Atlantische Oceaan lijkt al het mooie van vroeger en nu te combineren. Bezoek de enorme en rijkelijk versierde Hassan II-moskee, wandel door de grote parken en geniet van de diverse uitgaansgelegenheden.

Wandeling naar het dorp Ait Ben Haddou.
Foto door Scott S. Warren, Corbis, HH

Het Atlasgebergte

De grootste bergketen van Noord-Afrika is tevens een van de mooiste bestemmingen binnen Marokko. Zowel plezierswandelaars als ervaren bergsporters zullen zich hier thuis voelen, aangezien routes van alle niveaus aanwezig zijn, over de ruige pieken of slingerend door de valleien. Bezoek ook een aantal van de afgelegen dorpjes die her en der verspreid liggen.

Tanger

‘Bij aankomst baadt de witte stad in de reflecties van de wateren die haar bruisende golven overspoelen, de Atlantische Oceaan en de Middellandse zee,’ schreef Abdelkader Benali in Traveler over Tanger. De stad wordt ook wel gezien als de poort naar Afrika, gezien de ligging aan de straat van Gibraltar. Behalve het poëtische en artistieke karakter dat al veel schrijvers en kunstenaars aantrok tot deze stad, is het een van de plaatsen in Marokko waar het meest valt te genieten van de kustlijn en stranden.

De blauwe straten van Chefchaouen.
Foto door Tommy Pixel, Flickr

Chefchaouen

Veel mensen zullen wel eens beelden van dit plaatsje gezien hebben en gedacht hebben dat er digitale bewerking aan te pas was gekomen. Deze stad wordt ook wel 'de Blauwe Stad' of 'de Blauwe Parel' genoemd, vanwege de indrukwekkende felblauw geschilderde straten. Behalve de merkwaardige kleuren, staat de stad ook bekend om de nijverheidsproducten, zoals wollen kleding en gewoven dekens, en de geitenkaas uit de regio.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Marokko
Magisch Marokko
Marokko
Marokko: Tanger door de ogen van Abdelkader Benali
Marokko
Reizen naar Marokko: 5 praktische vragen
Marokko
Marokko: Aan tafel in Fez
Marokko
Casablanca: De witte stad van Marokko

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.