Skip to Content

Avonturengids voor een roadtrip door Nieuw-Zeeland

Een kort uitstapje naar subtropisch bos over de Truman Track voert je naar een weidse kalksteengrot met een waterval die zich op het strand stort Later op de route heeft dertig miljoen jaar aan erosie door de rivier de Punakaiki torens van pannenkoekrotsen lagunes en blaasgaten gevormdpinterest icon
Anna Gorin, Getty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
1
This is an image
Andrew Peacock, Aurora
2
Een smalle zandtong die 24 kilometer in zee uitsteekt geldt al eeuwen als een verzamelplek voor scheepswrakken gestrande walvissen en vogelkolonies Neem de speciale 4WDduinbus vanuit Collingwood naar de negentiendeeeuwse vuurtoren glijd van enorme zandduinen geniet van negentig vogelsoorten en kom meer te weten over de bijzondere geschiedenis van deze wetlands
Monica Bertolazzi, Getty Images
Een smalle zandtong die 24 kilometer in zee uitsteekt, geldt al eeuwen als een verzamelplek voor scheepswrakken, gestrande walvissen en vogelkolonies. Neem de speciale 4WD-duinbus vanuit Collingwood naar de negentiende-eeuwse vuurtoren, glijd van enorme zandduinen, geniet van negentig vogelsoorten en kom meer te weten over de bijzondere geschiedenis van deze wetlands.
3
Vanuit het aankomstpunt in Anchorage wandel je door een beukenbos met een symfonie van inheemse vogels en meerdere uitkijkpunten langs de kust waarna de wandelroute het schitterende turquoise en goud van Te Pukatea Bay bereikt Keer terug via een gemakkelijk te belopen doorsteek van anderhalf uur of loop de drie uur durende laatste etappe van de Great Walk naar Marahau
Rolf Hicker, Alamy
Vanuit het aankomstpunt in Anchorage wandel je door een beukenbos met een symfonie van inheemse vogels en meerdere uitkijkpunten langs de kust, waarna de wandelroute het schitterende turquoise en goud van Te Pukatea Bay bereikt. Keer terug via een gemakkelijk te belopen doorsteek van anderhalf uur of loop de drie uur durende laatste etappe van de Great Walk naar Marahau.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Een kort uitstapje naar subtropisch bos over de Truman Track voert je naar een weidse kalksteengrot met een waterval die zich op het strand stort Later op de route heeft dertig miljoen jaar aan erosie door de rivier de Punakaiki torens van pannenkoekrotsen lagunes en blaasgaten gevormd
Anna Gorin, Getty Images
Een kort uitstapje naar subtropisch bos over de Truman Track voert je naar een weidse kalksteengrot, met een waterval die zich op het strand stort. Later op de route heeft dertig miljoen jaar aan erosie door de rivier de Punakaiki torens van ‘pannenkoekrotsen’, lagunes en blaasgaten gevormd.
5
Arthurs Pass is meer dan alleen een doorgangsroute van Christchurch naar de westkust het is ook een schitterend nationaal park met een scala van korte wandelroutes die goed met de auto zijn te bereiken zoals Castle Hill en Devils Punchbowl
Gallo Images/Getty Images
Arthur’s Pass is meer dan alleen een doorgangsroute van Christchurch naar de westkust: het is ook een schitterend nationaal park met een scala van korte wandelroutes die goed met de auto zijn te bereiken, zoals Castle Hill en Devil’s Punchbowl.
6
Roep de hulp van een helikopterpiloot in om het hart van de hoogste bergen en gletsjers van NieuwZeeland te bereiken Vliegend over de ondoordringbare gletsjers Fox Franz Josef en Tasman cirkelend boven de 3724 meter hoge Mount Cook en met een korte landing voor wat geravot op het ijs heb je de ervaring van je leven in de meest ongerepte natuur van het Unescowerelderfgoed van Te Wahipounamu
Micah Wright, Getty Images
Roep de hulp van een helikopterpiloot in om het hart van de hoogste bergen en gletsjers van Nieuw-Zeeland te bereiken. Vliegend over de ondoordringbare gletsjers Fox, Franz Josef en Tasman, cirkelend boven de 3724 meter hoge Mount Cook en met een korte landing voor wat geravot op het ijs, heb je de ervaring van je leven, in de meest ongerepte natuur van het Unesco-werelderfgoed van Te Wahipounamu.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Vertrouw op je nachtzicht en bewandel het ruim anderhalve kilometer lange pad door het regenwoud aan de voet van de Fox Glacier Beschouw het als schatzoeken want om je heen zullen tussen de omgevallen bomen en in greppels honderdduizenden lichtgevende larven verschijnen die glinsteren als sterretjes
Frans Lemmens, Alamy
Vertrouw op je nachtzicht en bewandel het ruim anderhalve kilometer lange pad door het regenwoud aan de voet van de Fox Glacier. Beschouw het als schatzoeken, want om je heen zullen tussen de omgevallen bomen en in greppels honderdduizenden lichtgevende larven verschijnen die glinsteren als sterretjes.
8
Klauter over ijsblauwe wanden en torens voor een pure en intense gletsjerervaring Je wordt door bevoegde gidsen voorbereid en van uitrusting voorzien waarna je per helikopter vanuit het bos naar de ijzige oase van de Fox Glacier vliegt alleen al de vlucht is de moeite waard Zet je ijsbijl en klimijzers in het harde ijs en ontpop je als een echte alpinist
James Kay, Aurora
Klauter over ijsblauwe wanden en torens voor een pure en intense gletsjerervaring. Je wordt door bevoegde gidsen voorbereid en van uitrusting voorzien, waarna je per helikopter vanuit het bos naar de ijzige oase van de Fox Glacier vliegt (alleen al de vlucht is de moeite waard). Zet je ijsbijl en klimijzers in het harde ijs en ontpop je als een echte alpinist.
9
Follow the twomile trail through a rain forest of ferns orchids and rimus tangled in vines The trees will open up to a lookout over the Tasman Sea and Waiho River flowing with little icebergs Continue upward to the second viewpoint and go facetoface with Franz Josef
Cats Eye, Alamy
Follow the two-mile trail through a rain forest of ferns, orchids, and rimus tangled in vines. The trees will open up to a lookout over the Tasman Sea and Waiho River flowing with little icebergs. Continue upward to the second viewpoint and go face-to-face with Franz Josef.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Deze uitgestrekte tweelingmeren worden omringd door bergen en zijn onderling verbonden door niet meer dan een kreek Rond en op het Wanakameer bruist het van de activiteit  kajakken klimijzerladders via ferrata fietsroutes en meer  terwijl het Haweameer juist uitblinkt in sublieme kalmte
Image Broker, Alamy
Deze uitgestrekte tweelingmeren worden omringd door bergen en zijn onderling verbonden door niet meer dan een kreek. Rond en op het Wanakameer bruist het van de activiteit – kajakken, klimijzerladders (via ferrata), fietsroutes en meer – terwijl het Haweameer juist uitblinkt in sublieme kalmte.
11
Neem de comfortabele kabelbaan voor de beste uitzichten over het Wakatipumeer en de bergketen The Remarkables Maak je borst dan nat voor een rolbeurt in een zorb zorbing flyboarden jetskin slingeren over een kloof en bungeejumping
Image Broker, Alamy
Neem de comfortabele kabelbaan voor de beste uitzichten over het Wakatipumeer en de bergketen The Remarkables. Maak je borst dan nat voor een rolbeurt in een zorb (‘zorbing’), flyboarden, jetskiën, slingeren over een kloof en bungeejumping.
12
Peddel in een kajak over de legendarische Milford Sound bewandel de route Kloofloop fotografeer het op zn kop hangende bordje van Mirror Lake en probeer alle watervallen te tellen die je langs de Milford Road ontdekt
Matteo Colombo, Getty Images
Peddel in een kajak over de legendarische Milford Sound, bewandel de route ‘Kloofloop’, fotografeer het op z’n kop hangende bordje van Mirror Lake en probeer alle watervallen te tellen die je langs de Milford Road ontdekt.

Reizen

voidokilia beach in griekenland

Wat zijn de mooiste stranden van Griekenland?

kunstenaar vhils neemt een foto in petra, jordanië

Zo beleefde kunstenaar Vhils zijn reis naar Petra

een paar reizigers beklimmen de mount everest

Tips voor het beklimmen van Mount Everest

This is an image

Chefchaouen: de blauwe stad

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder