Skip to Content

De ‘wonderen’ van het moderne Egypte

This is an imagepinterest icon
David Degner
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Gabriella Goldbrunner een non die op de Sinaberg leeft steekt een kaars aan en bidt in de kloof waar Mozes volgens Exodus 3321 God ontmoette
David Degner
Gabriella Goldbrunner, een non die op de Sinaïberg leeft, steekt een kaars aan en bidt in de kloof waar Mozes volgens Exodus 33:21 God ontmoette.
2
Sheikh Fathala 92 leerde de Koran op zevenjarige leeftijd uit zijn hoofd Hij wordt geprezen om zijn hulp aan mensen met allerlei problemen en omdat hij vele generaties kinderen in de plaats Esna alDeir de Koran leerde lezen
David Degner
Sheikh Fathala (92) leerde de Koran op zevenjarige leeftijd uit zijn hoofd. Hij wordt geprezen om zijn hulp aan mensen met allerlei problemen en omdat hij vele generaties kinderen in de plaats Esna al-Deir de Koran leerde lezen.
3
Elke vrijdag gaan grote groepen mensen naar het heiligdom van de Zeven dochters in Bahnasa om te worden gezegend Deze plek zou helpen rugpijn te genezen zwanger te raken of werk te vinden
David Degner
Elke vrijdag gaan grote groepen mensen naar het heiligdom van de Zeven dochters in Bahnasa om te worden gezegend. Deze plek zou helpen rugpijn te genezen, zwanger te raken of werk te vinden.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Een brandend veld in Luxor Djinns bovennatuurlijke wezens uit de Arabische folklore en islamitische leer zijn van nature niet slecht maar kunnen slechte dingen doen zeker als ze niet onder controle worden gehouden Veel mensen vergelijken ze met vuur een vernietigende kracht die positief kan worden ingezet als deze onder controle wordt gehouden
David Degner
Een brandend veld in Luxor. Djinns, bovennatuurlijke wezens uit de Arabische folklore en islamitische leer, zijn van nature niet slecht, maar kunnen slechte dingen doen, zeker als ze niet onder controle worden gehouden. Veel mensen vergelijken ze met vuur: een vernietigende kracht die positief kan worden ingezet als deze onder controle wordt gehouden.
5
Een lid van de Burhaniyaorde neemt deel aan een avonddhikr gezangen over God tijdens het moulidfestival van Abu alHasan ashShadhili Voor soefis is dhikr een manier om geestelijke verlichting en eenheid met God te bereiken
David Degner
Een lid van de Burhaniya-orde neemt deel aan een avond-dhikr, gezangen over God, tijdens het moulid-festival van Abu al-Hasan ash-Shadhili. Voor soefi’s is dhikr een manier om geestelijke verlichting en eenheid met God te bereiken.
6
Degner bevond zich in 2011 op het Tahirplein toen protestanten met veel geweld door de veiligheidsdiensten werden verdreven Tijdens het rennen zag ik vanuit mijn ooghoeken de brandende struik schrijft hij Een paar dagen later werd er een YouTubevideo verspreid waarin een spookachtige ruiter te paard door de menigte leek te rijden en vervolgens leek op te stijgen
David Degner
Degner bevond zich in 2011 op het Tahirplein toen protestanten met veel geweld door de veiligheidsdiensten werden verdreven. “Tijdens het rennen zag ik vanuit mijn ooghoeken de brandende struik,” schrijft hij. Een paar dagen later werd er een YouTube-video verspreid, waarin een spookachtige ruiter te paard door de menigte leek te rijden en vervolgens leek op te stijgen.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Pater Saman houdt elke week uitdrijvingen in een kerk in Mansheyat Nasr De kamer naast het heiligdom staat vol rolstoelen en krukken van mensen die zijn genezen
David Degner
Pater Saman houdt elke week uitdrijvingen in een kerk in Mansheyat Nasr. De kamer naast het heiligdom staat vol rolstoelen en krukken van mensen die zijn genezen.
8
Elke vrijdag gaan de mannen naar de kleine moskee om te bidden en zitten de vrouwen onder een boom die zou bloeden Wanneer de dienst voorbij is steken ze vuurtjes aan waarboven ze hun kinderen zeven keer wiegen schrijft Degner
David Degner
“Elke vrijdag gaan de mannen naar de kleine moskee om te bidden en zitten de vrouwen onder een boom die zou bloeden. Wanneer de dienst voorbij is, steken ze vuurtjes aan waarboven ze hun kinderen zeven keer wiegen,” schrijft Degner.
9
Sheikh Nasr alDeen besprenkelt een kind naar eigen zeggen met bloed in Dishna Veel mensen verzamelen zich met spuiten en servetten rond de boom om de rode vloeistof op te vangen wanneer deze uit de barsten sijpelt Volgens de sheikh heeft de vloeistof helende eigenschappen
David Degner
Sheikh Nasr al-Deen besprenkelt een kind naar eigen zeggen met bloed in Dishna. Veel mensen verzamelen zich met spuiten en servetten rond de boom om de rode vloeistof op te vangen wanneer deze uit de barsten sijpelt. Volgens de sheikh heeft de vloeistof helende eigenschappen.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
De broer van een bruidegom wordt tijdens een bruiloft in Matareya in de lucht gegooid
David Degner
De broer van een bruidegom wordt tijdens een bruiloft in Matareya in de lucht gegooid.
11
Wanneer ze de top van de berg Humaithera hebben bereikt stapelen mensen stenen op elkaar en vragen ze God een reis naar Mekka of het bouwen van een huis mogelijk te maken
David Degner
Wanneer ze de top van de berg Humaithera hebben bereikt, stapelen mensen stenen op elkaar en vragen ze God een reis naar Mekka of het bouwen van een huis mogelijk te maken.
12
Achter een gesloten deur van de Sultan Quyitbaymoskee bevindt zich een voetafdruk van de profeet Mohammed De sultan was rijk en machtig dankzij handelsnetwerken in heel het Ottomaanse Rijk Men denkt dan ook dat hij in staat was om deze voetafdruk zelf vanuit SaoediArabi te importeren
David Degner
Achter een gesloten deur van de Sultan Quyitbay-moskee bevindt zich een voetafdruk van de profeet Mohammed. De sultan was rijk en machtig dankzij handelsnetwerken in heel het Ottomaanse Rijk. Men denkt dan ook dat hij in staat was om deze voetafdruk zelf vanuit Saoedi-Arabië te importeren.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
De Rifaiorde van Dishna voert een ritueel uit dat dosa wordt genoemd tijdens het moulidfestival van Abu alHasan ashShadhili Volgelingen leggen een zwaard in hun nek en een leider gaat erop staan Als de volgeling onrein is en God niet vreest wordt zijn nek afgehakt door het zwaard
David Degner
De Rifa’i-orde van Dishna voert een ritueel uit dat ‘dosa’ wordt genoemd tijdens het moulid-festival van Abu al-Hasan ash-Shadhili. Volgelingen leggen een zwaard in hun nek en een leider gaat erop staan. Als de volgeling onrein is en God niet vreest, wordt zijn nek afgehakt door het zwaard.
14
Een priester houdt een baby vast die wordt gedoopt tijdens het moulidfestival van Jebel ElTier Veel gezinnen gaan naar de moulid om voor kinderen te bidden Het jaar erop keren ze terug met hun eigen kind
David Degner
Een priester houdt een baby vast die wordt gedoopt tijdens het moulid-festival van Jebel El-Tier. Veel gezinnen gaan naar de moulid om voor kinderen te bidden. Het jaar erop keren ze terug met hun eigen kind.
15
Mossad Hanna wast zijn been met heilig water in een kerk in Bab alShareya zoals hij de afgelopen twee jaar al bijna dagelijks doet Daarvoor had hij een stolsel in zijn been en kreeg hij te horen dat zijn been moest worden geamputeerd Toen hij een baan aangeboden kreeg naast de kerk kon hij zich elke dag wassen in dezelfde bron als waaruit Jezus en de Heilige Familie dronken op hun tocht door Egypte Hij loopt nog steeds met een stok maar zegt dat zijn been sterker is geworden
David Degner
Mossad Hanna wast zijn been met heilig water in een kerk in Bab al-Shareya, zoals hij de afgelopen twee jaar al bijna dagelijks doet. Daarvoor had hij een stolsel in zijn been en kreeg hij te horen dat zijn been moest worden geamputeerd. Toen hij een baan aangeboden kreeg naast de kerk, kon hij zich elke dag wassen in dezelfde bron als waaruit Jezus en de Heilige Familie dronken op hun tocht door Egypte. Hij loopt nog steeds met een stok, maar zegt dat zijn been sterker is geworden.
Advertentie - Lees hieronder verder
16
Vrouwen leggen hun babys op een rij zodat ze kunnen worden gedoopt tijdens het moulidfestival van Gabal alTayr Er zijn zoveel babys dat ze in groepen als op een lopende band worden gedoopt En priester neemt de eed af een andere dompelt ze in het water en een derde zegent ze met olie
David Degner
Vrouwen leggen hun baby’s op een rij, zodat ze kunnen worden gedoopt tijdens het moulid-festival van Gabal al-Tayr. Er zijn zoveel baby’s dat ze in groepen als op een lopende band worden gedoopt. Eén priester neemt de eed af, een andere dompelt ze in het water en een derde zegent ze met olie.
17
Een kleine afgesloten deur in het huis van Sheikh Bastawi Muhammad verbergt een kluis met een boek over hekserij Het is geschreven in het Qarmat de taal die wordt gebruikt voor djinn en magie
David Degner
Een kleine, afgesloten deur in het huis van Sheikh Bastawi Muhammad verbergt een kluis met een boek over hekserij. Het is geschreven in het Qarmat, de taal die wordt gebruikt voor djinn en magie.
18
Enkele van de eerste monniken trokken naar het klooster van SintAntonius in de Arabische Woestijn van Egypte voor een ascetisch bestaan in de grotten van de berg Het klooster van SintAntonius staat bekend als een plek waar infectieziekten met name huidziekten worden genezen Ook nu nog reizen veel Christenen naar deze plek waar ze hun gebeden op een papiertje schrijven dat ze vervolgens in de grotten achterlaten
David Degner
Enkele van de eerste monniken trokken naar het klooster van Sint-Antonius in de Arabische Woestijn van Egypte voor een ascetisch bestaan in de grotten van de berg. Het klooster van Sint-Antonius staat bekend als een plek waar infectieziekten, met name huidziekten, worden genezen. Ook nu nog reizen veel Christenen naar deze plek, waar ze hun gebeden op een papiertje schrijven dat ze vervolgens in de grotten achterlaten.

Reizen

een paar reizigers beklimmen de mount everest

Tips voor het beklimmen van Mount Everest

This is an image

Chefchaouen: de blauwe stad

vlak onder het aardoppervlak in het geothermische gebied námaskarð gaan ontzagwekkende krachten schuil
Gepresenteerd door Buro Scanbrit

Ontdek de hoogtepunten van IJsland met de auto

tijdens zijn reizen is corno vaak te vinden in de natuur en gaat hij graag op zoek naar wilde dieren

5x Favoriete bestemmingen van reisjournalist Corno

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder