Skip to Content

8x waanzinnige beelden van Mars

8x waanzinnige beelden van Mars

Advertentie - Lees hieronder verder
1

Valles Marineris

In het centrum van dit fotomozaek van Mars ligt Valles Marineris het grootste canyonstelsel van het zonnestelsel De gapende kloof is vierduizend kilometer lang en is op sommige plekken zeven kilometer diep
NASA

In het centrum van dit fotomozaïek van Mars ligt Valles Marineris, het grootste canyonstelsel van het zonnestelsel. De gapende kloof is vierduizend kilometer lang en is op sommige plekken zeven kilometer diep.

2

Zandduinen

De richels die in de lengte van Martiaanse zandduinen lopen doen denken aan reusachtige duizendpoten Zandduinen behoren tot de meest voorkomende landschapskenmerken op het door wind gegeselde Mars
NASA, JPL Cal-tech, University of Arizona

De richels die in de lengte van Martiaanse zandduinen lopen, doen denken aan reusachtige duizendpoten. Zandduinen behoren tot de meest voorkomende landschapskenmerken op het door wind gegeselde Mars.

3

Fotomozaïek

De rover Curiosity van de NASA heeft een fotomozaek van zichzelf gemaakt Curiosity heeft aanwijzingen gevonden  waaronder de rotsformaties waarop de rover staat  voor een oeroud zoetwatermeer op Mars
NASA

De rover Curiosity van de NASA heeft een fotomozaïek van zichzelf gemaakt. Curiosity heeft aanwijzingen gevonden – waaronder de rotsformaties waarop de rover staat – voor een oeroud zoetwatermeer op Mars.

Advertentie - Lees hieronder verder
4

Aram Chaos

De bodem van de afgesleten inslagkrater Aram Chaos ten oosten van het canyonstelsel Valles Marineris is bezaaid met duinen Ontsloten gesteenten te herkennen aan de verschillend gekleurde stroken aan de onderzijde van de foto kunnen ijzerhoudende sulfaten en kleimineralen bevatten die op de aanwezigheid van water in het verleden wijzen
NASA, JPL Cal-tech, University of Arizona

De bodem van de afgesleten inslagkrater Aram Chaos, ten oosten van het canyonstelsel Valles Marineris, is bezaaid met duinen. Ontsloten gesteenten, te herkennen aan de verschillend gekleurde stroken aan de onderzijde van de foto, kunnen ijzerhoudende sulfaten en kleimineralen bevatten die op de aanwezigheid van water in het verleden wijzen.

5

Mineraaladers

Dit fotomozaek opgebouwd uit opnamen van de Marsrover Curiosity toont prominente mineraaladers in het terrein bij Mount Sharp Deze aders zijn ontstaan toen vloeistoffen door gespleten rosten stroomden en mineralen in de spleten achterlieten
NASA

Dit fotomozaïek, opgebouwd uit opnamen van de Mars-rover Curiosity, toont prominente mineraaladers in het terrein bij Mount Sharp. Deze aders zijn ontstaan toen vloeistoffen door gespleten rosten stroomden en mineralen in de spleten achterlieten.

6

De duinen van Russell

Zich vertakkende geulen doorsnijden de duinen van Russell een oude inslagkrater Wetenschappers fotograferen de duinen regelmatig om seizoensgebonden veranderingen in de rijp op Mars bij te houden De rijp bestaat uit bevroren kooldioxide droogijs
NASA

Zich vertakkende geulen doorsnijden de duinen van Russell, een oude inslagkrater. Wetenschappers fotograferen de duinen regelmatig om seizoensgebonden veranderingen in de rijp op Mars bij te houden. De rijp bestaat uit bevroren kooldioxide (droogijs).

Advertentie - Lees hieronder verder
7

Krater Hale

Wanneer objecten op planeten als Mars inslaan werpen ze puin op dat ejecta wordt genoemd Gasbellen in die ejecta kunnen exploderen door de hitte die bij de inslagen vrijkomt waardoor kuilen ontstaan zoals die op de foto rond de krater Hale op Mars
NASA

Wanneer objecten op planeten als Mars inslaan, werpen ze puin op dat ‘ejecta’ wordt genoemd. Gasbellen in die ejecta kunnen exploderen door de hitte die bij de inslagen vrijkomt, waardoor kuilen ontstaan zoals die op de foto, rond de krater Hale op Mars.

8

Martiaanse zonsondergang

Op 19 mei 2005 legde de rover Spirit van de NASA op de rand van de krater Gusev deze Martiaanse zonsondergang vast De kleuren van de foto zijn enigszins versterkt Iemand die op het oppervlak van Mars zou staan zou het spookachtige blauw van de zonsondergang zien maar de lucht zou verder weg minder rood zijn
NASA

Op 19 mei 2005 legde de rover Spirit van de NASA op de rand van de krater Gusev deze Martiaanse zonsondergang vast. De kleuren van de foto zijn enigszins versterkt. Iemand die op het oppervlak van Mars zou staan, zou het spookachtige blauw van de zonsondergang zien, maar de lucht zou verder weg minder rood zijn.

Watch Next
 
preview for Wetenschap - Curated

Wetenschap

saturnus en zijn iconische ringenstelsel

Het ontstaan van Saturnus' iconische ringen

perseverance rover op mars

Alles wat je wil weten over Mars

op een angiogram die door personeel van het universitair ziekenhuis van de university of virginia is afgenomen is het bloedvatenstelsel in de hersenen van een patint te zien hoofdpijn die ontstaat na besmetting met het sarscov2virus kan het gevolg zijn van een aantasting op microvasculair niveau van de drielingzenuw

Dit zijn de oorzaken van hoofdpijn bij corona

de planeet jupiter

Jupiter, alle feiten op een rij

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder