Skip to Content

31x de kleurrijkste plekken ter wereld

Van Californië tot IJsland tot India: fotografen tonen een caleidoscoop aan levendige beelden.
Soms moet je van de weg af om van de schitterende snelweg langs de Stille Oceaan te genieten Vanwege het geweldige uitzicht ben ik al vaak naar deze snelweg gaan kijken Je kunt er niet parkeren dus heeft een vriend me er afgezet De mist boven de zee versmelt met de klif en de zonsondergang en ik had het geluk dat ik precies dit moment in een foto wist te vangen Ik vind Californi geweldigpinterest icon
Foto en bijschrift: Jiawei L., 2019 National Geographic Travel Photo Contest
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Soms moet je van de weg af om van de schitterende snelweg langs de Stille Oceaan te genieten Vanwege het geweldige uitzicht ben ik al vaak naar deze snelweg gaan kijken Je kunt er niet parkeren dus heeft een vriend me er afgezet De mist boven de zee versmelt met de klif en de zonsondergang en ik had het geluk dat ik precies dit moment in een foto wist te vangen Ik vind Californi geweldig
Foto en bijschrift: Jiawei L., 2019 National Geographic Travel Photo Contest
Soms moet je van de weg af om van de schitterende snelweg langs de Stille Oceaan te genieten. Vanwege het geweldige uitzicht ben ik al vaak naar deze snelweg gaan kijken. Je kunt er niet parkeren, dus heeft een vriend me er afgezet. De mist boven de zee versmelt met de klif en de zonsondergang en ik had het geluk dat ik precies dit moment in een foto wist te vangen. Ik vind Californië geweldig!
2
Deze foto heb ik vroeg in de ochtend gemaakt toen de meeste wandelaars net de duin gingen beklimmen en enkele vroege vogels al de top hadden bereikt
Foto en bijschrift: Nora McGee, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
Deze foto heb ik vroeg in de ochtend gemaakt, toen de meeste wandelaars net de duin gingen beklimmen en enkele vroege vogels al de top hadden bereikt.
3
Een motorrijder rijdt over rammelstroken in Maleisi Rammelstroken worden vaak toegepast om de snelheid te verminderen en alertheid bij chauffeurs te vergroten
Foto en bijschrift: Firdaus Latif, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
Een motorrijder rijdt over rammelstroken in Maleisië. Rammelstroken worden vaak toegepast om de snelheid te verminderen en alertheid bij chauffeurs te vergroten.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Dit was mijn eerste nacht op het eiland Senja Het vroor s nachts Ik stond op het bekende uitkijkplatform en zag hoe de kronkelweg zich helemaal uitstrekte tot voorbij de besneeuwde berg Toen het magische noorderlicht verscheen en alles voor mij deed oplichten schrok ik en besefte ik hoe krachtig de natuur kan zijn
Foto en bijschrift: Di Lu, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
Dit was mijn eerste nacht op het eiland Senja. Het vroor ’s nachts. Ik stond op het bekende uitkijkplatform en zag hoe de kronkelweg zich helemaal uitstrekte tot voorbij de besneeuwde berg. Toen het magische noorderlicht verscheen en alles voor mij deed oplichten, schrok ik en besefte ik hoe krachtig de natuur kan zijn.
5
Ik raak altijd verrukt door de kleuren die de laagstaande zon aan bergtoppen geeft Ik had bergtoppen nog nooit van zo dichtbij gezien Dit was echt dichtbij enkele tientallen meters erboven Afgelopen december vlogen we tijdens zonsopgang over de gletsjer Langjkull Het landschap was buitenaards Alsof je over een reusachtig magisch schilderij vloog Overal om ons heen zagen we roze scharlakenrode en gouden tinten Op deze foto zie je de ijskap van de gletsjer
Foto en bijschrift: Andro Loria, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
Ik raak altijd verrukt door de kleuren die de laagstaande zon aan bergtoppen geeft. Ik had bergtoppen nog nooit van zo dichtbij gezien. Dit was echt dichtbij, enkele tientallen meters erboven. Afgelopen december vlogen we tijdens zonsopgang over de gletsjer Langjökull. Het landschap was buitenaards. Alsof je over een reusachtig, magisch schilderij vloog. Overal om ons heen zagen we roze, scharlakenrode en gouden tinten. Op deze foto zie je de ijskap van de gletsjer.
6
Ik haastte me naar een pier om de zonsondergang achter de Golden Gate Bridge te vereeuwigen toen ik omhoogkeek en de bovenste delen van de brug boven de nevel uit zag steken Het licht zorgde voor zon perfect silhouet van de mensen op de pier dat ik wel moest stoppen om dit vast te leggen
Foto en bijschrift: Tarun Sinha, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
Ik haastte me naar een pier om de zonsondergang achter de Golden Gate Bridge te vereeuwigen, toen ik omhoogkeek en de bovenste delen van de brug boven de nevel uit zag steken. Het licht zorgde voor zo’n perfect silhouet van de mensen op de pier, dat ik wel moest stoppen om dit vast te leggen.
Advertentie - Lees hieronder verder
8
De superbomen in Gardens by the Bay in Singapore zijn een fraai staaltje menselijke techniek en architectuur Deze wonderbaarlijke bouwwerken bestaan uit meer dan 158000 planten van meer dan zevenhonderd soorten De hoogste boom is zestien verdiepingen hoog De bomen zijn zelfvoorzienend en laten het vermogen van mensen zien om meesterwerken te maken
Foto en bijschrift: Vijay Kamat, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
De superbomen in Gardens by the Bay in Singapore zijn een fraai staaltje menselijke techniek en architectuur. Deze wonderbaarlijke bouwwerken bestaan uit meer dan 158.000 planten van meer dan zevenhonderd soorten. De hoogste boom is zestien verdiepingen hoog. De bomen zijn zelfvoorzienend en laten het vermogen van mensen zien om meesterwerken te maken.
9
Twee haaien doen zich tegoed aan een statische prooibal Voor de meeste onderwateravonturiers is dit de heilige graal van ontmoetingen onder water
Foto en bijschrift: Nadia Aly, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
Twee haaien doen zich tegoed aan een statische ‘prooibal’. Voor de meeste onderwateravonturiers is dit de heilige graal van ontmoetingen onder water.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Tijdens het onweer waagde ik mij in de stad in de hoop een blikseminslag te kunnen fotograferen Na twee uur wachten won ik de jackpot
Foto en bijschrift: Vinay Ks, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
Tijdens het onweer waagde ik mij in de stad in de hoop een blikseminslag te kunnen fotograferen. Na twee uur wachten won ik de jackpot.
11
Een van de vele dingen die ik zo fascinerend vind aan India is de schitterende symmetrie de je er overal om je heen ziet Je hoeft alleen maar op te letten en omhoog te kijken
Foto en bijschrift: Lorraine Yip, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
Een van de vele dingen die ik zo fascinerend vind aan India is de schitterende symmetrie de je er overal om je heen ziet. Je hoeft alleen maar op te letten en omhoog te kijken.
12
Een eenzame passant slentert door een regenbui in december in Havana De foto is genomen door de voorruit van een van de iconische autos uit jaren 1950 die in Cuba rondrijden De rechterruitenwisser werkte niet zodat de regen voor een impressionistisch effect zorgde
Foto en bijschrift: Slobodan Blagojevic, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
Een eenzame passant slentert door een regenbui in december in Havana. De foto is genomen door de voorruit van een van de iconische auto’s uit jaren 1950 die in Cuba rondrijden. De rechterruitenwisser werkte niet, zodat de regen voor een impressionistisch effect zorgde.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
Het Holifeest in India is ongekend Het is een groot feest dat de sociale klassen overstijgt Een week lang vinden er festiviteiten plaats We hebben twee uur in de rij voor de Banke Biharitempel in Vrindavan gestaan om Phoolon wali Holi mee te maken Tijdens deze twintig minuten durende chaos stromen duizenden mensen de tempel in waar ze worden bedolven onder gekleurd poeder en bloemen De druk van de menigte was zo groot dat mijn telefoon brak toen ik tegen een richel werd gedrukt
Foto en bijschrift: Matt Horspool, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
Het Holifeest in India is ongekend. Het is een groot feest dat de sociale klassen overstijgt. Een week lang vinden er festiviteiten plaats. We hebben twee uur in de rij voor de Banke Bihari-tempel in Vrindavan gestaan om Phoolon wali Holi mee te maken. Tijdens deze twintig minuten durende chaos stromen duizenden mensen de tempel in waar ze worden bedolven onder gekleurd poeder en bloemen. De druk van de menigte was zo groot dat mijn telefoon brak toen ik tegen een richel werd gedrukt.
15
Een luchtfoto van kinderen die heldere kleurrijke batikdoeken neerleggen op een open veld nabij Dhaka in Bangladesh Ze schieten hun ouders die voor een batikfabriek werken vaak te hulp onder werktijd Oudere kinderen passen ook op de kleintjes wanneer hun ouders aan het werk zijn
Foto en bijschrift: Md tanveer Rohan, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
Een luchtfoto van kinderen die heldere, kleurrijke batikdoeken neerleggen op een open veld nabij Dhaka in Bangladesh. Ze schieten hun ouders, die voor een batikfabriek werken, vaak te hulp onder werktijd. Oudere kinderen passen ook op de kleintjes wanneer hun ouders aan het werk zijn.
Advertentie - Lees hieronder verder
16
Uitbarsting op Stromboli na zonsondergang Stromboli maakt deel uit van de Eolische Eilanden De Eolische archipel kent twee actieve vulkanen Vulcano en Stromboli De Stromboli is continu actief geweest in de afgelopen twintigduizend jaar De oude Grieken noemden de vulkaan de vuurtoren van de Middellandse Zee
Foto en bijschrift: Marco Virgone, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
Uitbarsting op Stromboli na zonsondergang. Stromboli maakt deel uit van de Eolische Eilanden. De Eolische archipel kent twee actieve vulkanen, Vulcano en Stromboli. De Stromboli is continu actief geweest in de afgelopen twintigduizend jaar. De oude Grieken noemden de vulkaan de vuurtoren van de Middellandse Zee.
17
Op onze zoektocht naar een plek met de mooiste golven om te surfen reden we de lange rode kleiweg af
Foto en bijschrift: Justin Aikin, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
Op onze zoektocht naar een plek met de mooiste golven om te surfen, reden we de lange, rode kleiweg af.
18
De binnenwateren van Nagarhole National Park bieden een gevarieerde fauna Je kunt er schitterende vogels spotten en genieten van de rust We zochten langs de oever naar tijgers toen tijdens een korte pauze deze kleine ijsvogel aan kwam vliegen Het zachte licht van de invallende schemering gaf hem een warme gloed
Foto en bijschrift: Andrea Nelson, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
De binnenwateren van Nagarhole National Park bieden een gevarieerde fauna. Je kunt er schitterende vogels spotten en genieten van de rust. We zochten langs de oever naar tijgers, toen tijdens een korte pauze deze kleine ijsvogel aan kwam vliegen. Het zachte licht van de invallende schemering gaf hem een warme gloed.
Advertentie - Lees hieronder verder
19
De winter is magisch zeker vanuit de juiste hoek Al vanaf mijn vroege jeugd kom ik in Les Gets een bergresort in Frankrijk Ik wilde fotos maken van Les Gets om deze magische plek te bedanken voor alle mooie momenten
Foto en bijschrift: Vincent Romain, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
De winter is magisch, zeker vanuit de juiste hoek. Al vanaf mijn vroege jeugd kom ik in Les Gets, een bergresort in Frankrijk. Ik wilde foto’s maken van Les Gets om deze magische plek te bedanken voor alle mooie momenten.
20
Elk jaar in juni wordt in het Spaanse stadje Irun in Spanje de feestdag San Marcial gevierd Tijdens dit feest wordt de overwinning van de inwoners van Irun op hun Franse buren in 1522 herdacht Het is een levendig feest dat je met al je zintuigen zult beleven de geur van buskruit in de stad de kleurrijke kleding uit die tijd de muziek van dwarsfluiten en trommels en het applaus van de mensen wanneer de soldaten voorbijmarcheren Deze foto is vanaf een balkon genomen
Foto en bijschrift: Virginia Moran, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
Elk jaar in juni wordt in het Spaanse stadje Irun in Spanje de feestdag San Marcial gevierd. Tijdens dit feest wordt de overwinning van de inwoners van Irun op hun Franse buren in 1522 herdacht. Het is een levendig feest dat je met al je zintuigen zult beleven: de geur van buskruit in de stad, de kleurrijke kleding uit die tijd, de muziek van dwarsfluiten en trommels en het applaus van de mensen wanneer de soldaten voorbijmarcheren. Deze foto is vanaf een balkon genomen.

Reizen

een paar reizigers beklimmen de mount everest

Tips voor het beklimmen van Mount Everest

This is an image

Chefchaouen: de blauwe stad

vlak onder het aardoppervlak in het geothermische gebied námaskarð gaan ontzagwekkende krachten schuil
Gepresenteerd door Buro Scanbrit

Ontdek de hoogtepunten van IJsland met de auto

tijdens zijn reizen is corno vaak te vinden in de natuur en gaat hij graag op zoek naar wilde dieren

5x Favoriete bestemmingen van reisjournalist Corno

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder