Skip to Content

Upgrade je zomer met deze 15 bestemmingen

Fiets, wandel en duik de geschiedenis in met deze avonturen geschikt voor alle leeftijden.
GSTAAD ZWITSERLANDIn de Molkerei Melkerij in het skioord Gstaad kun je je rugzak vullen met alle benodigdheden voor de betere kaasfondue waarna je de gondelbaan naar de top van de ruim 1900 meter hoge berg Wispile neemt voor een bergwandeling en een picknick tussen wilde bloemen Of je huurt een gids en stapt op een mountainbike een traditionele of elektrische voor een tour door de met chalets bezaaide heuvels en valleien rond Gstaad  je hoeft alleen maar te stoppen voor selfies met alpenkoeien Voor nog meer spanning neem je de Alpine Coaster een achthonderd meter lange afdaling per slee waarbij je zelf je snelheid tot maximaal veertig kilometer per uur bepaalt en waarop ook kinderen van negen jaar en ouder alleen kunnen sleenpinterest icon
LOOK Die Bildagentur der Fotografen GmbH, Alamy Stock Photo
1
GSTAAD ZWITSERLANDIn de Molkerei Melkerij in het skioord Gstaad kun je je rugzak vullen met alle benodigdheden voor de betere kaasfondue waarna je de gondelbaan naar de top van de ruim 1900 meter hoge berg Wispile neemt voor een bergwandeling en een picknick tussen wilde bloemen Of je huurt een gids en stapt op een mountainbike een traditionele of elektrische voor een tour door de met chalets bezaaide heuvels en valleien rond Gstaad  je hoeft alleen maar te stoppen voor selfies met alpenkoeien Voor nog meer spanning neem je de Alpine Coaster een achthonderd meter lange afdaling per slee waarbij je zelf je snelheid tot maximaal veertig kilometer per uur bepaalt en waarop ook kinderen van negen jaar en ouder alleen kunnen sleen
LOOK Die Bildagentur der Fotografen GmbH, Alamy Stock Photo
GSTAAD, ZWITSERLAND In de Molkerei (’Melkerij’) in het skioord Gstaad kun je je rugzak vullen met alle benodigdheden voor de betere kaasfondue, waarna je de gondelbaan naar de top van de ruim 1900 meter hoge berg Wispile neemt, voor een bergwandeling en een picknick tussen wilde bloemen. Of je huurt een gids en stapt op een mountainbike (een traditionele of elektrische), voor een tour door de met chalets bezaaide heuvels en valleien rond Gstaad – je hoeft alleen maar te stoppen voor selfies met alpenkoeien. Voor nog meer spanning neem je de Alpine Coaster, een achthonderd meter lange afdaling per slee, waarbij je zelf je snelheid (tot maximaal veertig kilometer per uur) bepaalt en waarop ook kinderen van negen jaar en ouder alleen kunnen sleeën.
2
ST VINCENT EN THE GRENADINESOp SaintVincent kun je onder watervallen zitten over paden door regenwouden die dicht begroeid zijn met varens wandelen en zelfs een vulkaan beklimmen Maar je moet zeker ook tijd vrijmaken voor het verkennen van dit hoofdeiland in de helderblauwe Carabische Zee Naast SaintVincent bevatten de Grenadines nog eens 32 eilanden en koraalriffen In het Petit St Vincent Private Island Resort een National Geographic Unique Lodge biedt het duikcentrum JeanMichel Cousteau onderwatertours onder leiding van ervaren duikgidsen aan Je kunt ook de Tobago Cays verkennen met een dagtrip op het 35meterjacht Star of the Sea die vanuit Bequia vertrekt
BlueOrangeStudio, Alamy Stock Photo
ST. VINCENT EN THE GRENADINES Op Saint-Vincent kun je onder watervallen zitten, over paden door regenwouden die dicht begroeid zijn met varens wandelen en zelfs een vulkaan beklimmen. Maar je moet zeker ook tijd vrijmaken voor het verkennen van dit hoofdeiland in de helderblauwe Caraïbische Zee. Naast Saint-Vincent bevatten de Grenadines nog eens 32 eilanden en koraalriffen. In het Petit St. Vincent Private Island Resort, een National Geographic Unique Lodge, biedt het duikcentrum Jean-Michel Cousteau onderwatertours onder leiding van ervaren duikgidsen aan. Je kunt ook de Tobago Cays verkennen met een dagtrip op het 35-meterjacht Star of the Sea, die vanuit Bequia vertrekt.
3
HONGKONGGa met Wild Hong Kong op een wandeltour over de prachtige toppen van de Dragons Back Trail waar je de groene kant van deze stad van wolkenkrabbers ervaart Trek je dan terug in de koele ruimten van de opmerkelijke nieuwe kunsthal Xiqu Centre dat gewijd is aan de Kantonese muziek en opera
Hemis, Alamy Stock Photo
HONGKONG Ga met Wild Hong Kong op een wandeltour over de prachtige toppen van de Dragon’s Back Trail, waar je de groene kant van deze stad van wolkenkrabbers ervaart. Trek je dan terug in de koele ruimten van de opmerkelijke nieuwe kunsthal Xiqu Centre, dat gewijd is aan de Kantonese muziek en opera.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
PARIJS FRANKRIJKSpeel een potje jeu de boules of slenter over de lanen van een van de vele levendige tuinen en parken van Parijs In de Jardin du Luxembourg kunnen gezinnen in de eendenvijver Grand Bassin een zeiltochtje in een ouderwets minibootje maken je huurt ze in het park of genieten van het Thtre des Marionnettes dat al sinds 1933 bestaat Tijdens het jaarlijkse festival aan de oevers van de Seine Paris Plages is het nieuwe Parc Rives de Seine gevuld met zonnebaders en palmbomen Het Festival FNAC Live en andere gratis festivals zijn combinaties van zwoele avonden en coole muziek
Bruno De Hogues, Getty Images
PARIJS, FRANKRIJK Speel een potje jeu de boules of slenter over de lanen van een van de vele levendige tuinen en parken van Parijs. In de Jardin du Luxembourg kunnen gezinnen in de eendenvijver Grand Bassin een zeiltochtje in een ouderwets minibootje maken (je huurt ze in het park) of genieten van het Théâtre des Marionnettes, dat al sinds 1933 bestaat. Tijdens het jaarlijkse festival aan de oevers van de Seine, Paris Plages, is het nieuwe Parc Rives de Seine gevuld met zonnebaders en palmbomen. Het Festival FNAC Live en andere gratis festivals zijn combinaties van zwoele avonden en coole muziek.
5
VERO BEACH FLORIDAGa lamantijnen en dolfijnen spotten leer iets over oesters in het estuarium van de Indian River Lagoon de riviermonding met de hoogste biodiversiteit in NoordAmerika en vaar in een kano door mangrovebossen in het Environmental Learning Center Maak in het Disney Vero Beach Resort een strandwandeling bij avond tijdens het broedseizoen van zeeschildpadden The Walt Disney Company is grootaandeelhouder van National Geographic Partners En geniet in Countryside Citrus van een sinaasappelslushpuppy
Crystal Bolin Photography, Getty Images
VERO BEACH, FLORIDA Ga lamantijnen en dolfijnen spotten, leer iets over oesters in het estuarium van de Indian River Lagoon (de riviermonding met de hoogste biodiversiteit in Noord-Amerika) en vaar in een kano door mangrovebossen in het Environmental Learning Center. Maak in het Disney Vero Beach Resort een strandwandeling bij avond tijdens het broedseizoen van zeeschildpadden. (The Walt Disney Company is grootaandeelhouder van National Geographic Partners). En geniet in Countryside Citrus van een sinaasappel-slushpuppy.
6
PUERTO RICOIn het El Yunque National Forest het enige tropische regenwoud dat onder toezicht staat van de US Forest Service kun je felgroene Puertoricaanse amazones bewonderen papegaaien die momenteel door wetenschappers voor uitsterving worden behoed Bezoek het observatorium van Arecibo waar de bijna 305 meter grote radiotelescoop de hemel afspeurt naar buitenaardse intelligentie
Bryan Mullennix, Getty Images
PUERTO RICO In het El Yunque National Forest, het enige tropische regenwoud dat onder toezicht staat van de US Forest Service, kun je felgroene Puertoricaanse amazones bewonderen: papegaaien die momenteel door wetenschappers voor uitsterving worden behoed. Bezoek het observatorium van Arecibo, waar de bijna 305 meter grote radiotelescoop de hemel afspeurt naar buitenaardse intelligentie.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
GRAND CANYON ARIZONARicht je blik op de Grand Canyon die in 2019 zijn honderdjarig bestaan als nationaal park viert De touroperator OARS organiseert tochten op een vlot over de rivier de Colorado die kunnen variren van vijf tot achttien dagen Vanaf de rivier torenen de anderhalve kilometer hoge rotswanden hoog boven je uit in plaats van dat je vanaf boven in de gapende afgrond tuurt Kinderen van minimaal zeven jaar mogen door Class IIIstroomversnellingen meevaren Boek een tocht op een muilezel door de Grand Canyon waarbij je afdaalt over de Bright Angel Trail en onderin de canyon in het basiskamp overnacht Of bezoek de canyon op een zomerse zaterdag wanneer je kunt meerijden op een van de oude stoomlocomotieven van de Grand Canyon Railway Ze lopen op afgedankte frituurolie
Jamie Pham, Alamy Stock Photo
GRAND CANYON, ARIZONA Richt je blik op de Grand Canyon, die in 2019 zijn honderdjarig bestaan als nationaal park viert. De touroperator OARS organiseert tochten op een vlot over de rivier de Colorado, die kunnen variëren van vijf tot achttien dagen. Vanaf de rivier torenen de anderhalve kilometer hoge rotswanden hoog boven je uit, in plaats van dat je vanaf boven in de gapende afgrond tuurt. (Kinderen van minimaal zeven jaar mogen door Class III-stroomversnellingen meevaren.) Boek een tocht op een muilezel door de Grand Canyon, waarbij je afdaalt over de Bright Angel Trail en onderin de canyon in het basiskamp overnacht. Of bezoek de canyon op een zomerse zaterdag, wanneer je kunt meerijden op een van de oude stoomlocomotieven van de Grand Canyon Railway. Ze lopen op afgedankte frituurolie.
8
EDMONTON ALBERTAVorig jaar opende het nieuwe Royal Alberta Museum zijn deuren met de opdracht om meer aandacht te besteden aan de culturen van de Canadese indianenbevolking de First Nations In het grootste cultuur en natuurhistorische museum van westelijk Canada worden de verhalen en talen van inheemsCanadese volken belicht in zes interactieve zalen De Manitou Stone een vierenhalf miljard jaar oude meteoriet die een grote spirituele waarde voor de First Nations en het Mtisvolk heeft vormt het middelpunt van een cirkelvormige ruimte waar bezoekers in stilte kunnen nadenken en mediteren De opening van het museum heeft de gezinsvriendelijke wijk Arts District  waar zich ook de Art Gallery of Alberta bevindt  nieuw leven ingeblazen
Blphoto / Alamy Stock Photo
EDMONTON, ALBERTA Vorig jaar opende het nieuwe Royal Alberta Museum zijn deuren, met de opdracht om meer aandacht te besteden aan de culturen van de Canadese indianenbevolking, de First Nations. In het grootste cultuur- en natuurhistorische museum van westelijk Canada worden de verhalen en talen van inheems-Canadese volken belicht in zes interactieve zalen. De Manitou Stone, een vierenhalf miljard jaar oude meteoriet die een grote spirituele waarde voor de First Nations en het Métis-volk heeft, vormt het middelpunt van een cirkelvormige ruimte waar bezoekers in stilte kunnen nadenken en mediteren. De opening van het museum heeft de gezinsvriendelijke wijk Arts District – waar zich ook de Art Gallery of Alberta bevindt – nieuw leven ingeblazen.
9
WASHINGTON DCNaast het Smithsonian Institution heeft ook de rest van de Amerikaanse hoofdstad veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur In het Artechouse worden fotos met behulp van interactieve digitale technologie op speelse wijze tot leven gebracht En met zijn circa negentig theaters waaronder vijf die zich speciaal op een jong publiek richten weet het District of Columbia bezoekers elke avond te vermaken met imposante verhalen van de tragedies van Shakespeare tot Spaanstalig toneel
Jonathan Newton, The Washington Post/Getty Images
WASHINGTON DC Naast het Smithsonian Institution heeft ook de rest van de Amerikaanse hoofdstad veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur. In het Artechouse worden foto’s met behulp van interactieve digitale technologie op speelse wijze tot leven gebracht. En met zijn circa negentig theaters, waaronder vijf die zich speciaal op een jong publiek richten, weet het District of Columbia bezoekers elke avond te vermaken met imposante verhalen, van de tragedies van Shakespeare tot Spaanstalig toneel.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
NAMIBIEen kwart van alle wilde cheetas leeft in Namibi Veehouders en hongerige cheetas vormen doorgaans geen goede mix maar het Naankuse Foundation Wildlife Sanctuary had daarvoor een oplossing Met behulp van kooivallen worden de roofdieren levend gevangen door veehouders en het team van het Naankusecentrum en vervolgens elders in het land weer uitgezet Bezoekers aan het centrum kunnen in een blokhut op het terrein overnachten meedoen aan wandelingen om wilde dieren te spotten of zich aanmelden voor vrijwilligerswerk Het geld dat het centrum binnenhaalt wordt besteed aan het behoud van alle zes soorten grote katachtigen die in Namibi voorkomen
Martin Harvey, Getty Images
NAMIBIË Een kwart van alle wilde cheeta’s leeft in Namibië. Veehouders en hongerige cheeta’s vormen doorgaans geen goede mix, maar het Naankuse Foundation Wildlife Sanctuary had daarvoor een oplossing. Met behulp van kooivallen worden de roofdieren levend gevangen door veehouders en het team van het Naankuse-centrum en vervolgens elders in het land weer uitgezet. Bezoekers aan het centrum kunnen in een blokhut op het terrein overnachten, meedoen aan wandelingen om wilde dieren te spotten of zich aanmelden voor vrijwilligerswerk. Het geld dat het centrum binnenhaalt, wordt besteed aan het behoud van alle zes soorten grote katachtigen die in Namibië voorkomen.
11
BERMUDAPlekken als het Admiralty House Park zijn bestemmingen voor populaire activiteiten op Bermuda zoals het beklimmen van steile rotsklippen en rotsduiken Ga je liever op pad met een gids Dat is de ervaring Stay Together Play Together van Newstead Belmont Resort zon zes kilometer verderop een prettige manier om onder leiding van KS Watersports te jetskin en rotsduiken En na een enerverende dag beland je er in een zacht bed
Stuart Dee, Getty Images
BERMUDA Plekken als het Admiralty House Park zijn bestemmingen voor populaire activiteiten op Bermuda, zoals het beklimmen van steile rotsklippen en rotsduiken. Ga je liever op pad met een gids? Dat is de ervaring ‘Stay Together, Play Together’ van Newstead Belmont Resort, zo’n zes kilometer verderop, een prettige manier om onder leiding van K.S. Watersports te jetskiën en rotsduiken. En na een enerverende dag beland je er in een zacht bed.
12
BOTSWANAMet natuurwonderen als de Victoriawatervallen en de woeste rivier de Zambezi hebben veel mensen een bezoek aan Botswana op hun bucket list staan Verken dit land in een rustig tempo middels een wandelsafarimetgids door de Okavangodelta Kinderen voor wie een traditionele safari misschien wat te zwaar is zullen genieten van de twaalfdaagse tour Botswana with Kids van Deeper Africa De tocht is bedacht door directeur Karen een voormalige lerares en omvat activiteiten als het volgen van dierensporen trommelen en mandenvlechten Onderweg zien de kids ook de nodige nijlpaarden olifanten en langoesten
Guenterguni, Getty Images
BOTSWANA Met natuurwonderen als de Victoriawatervallen en de woeste rivier de Zambezi hebben veel mensen een bezoek aan Botswana op hun bucket list staan. Verken dit land in een rustig tempo, middels een wandelsafari-met-gids door de Okavangodelta. Kinderen voor wie een traditionele safari misschien wat te zwaar is, zullen genieten van de twaalfdaagse tour ‘Botswana with Kids’ van Deeper Africa. De tocht is bedacht door directeur Karen, een voormalige lerares, en omvat activiteiten als het volgen van dierensporen, trommelen en mandenvlechten. Onderweg zien de kids ook de nodige nijlpaarden, olifanten en langoesten.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
OZARKS MISSOURIDe regio The Lake of the Ozarks heeft gezinnen een palet aan gezinsvriendelijke avonturen te bieden waaronder 32 wandelroutes twee staatsnatuurparken en vier grotten die open zijn voor het publiek Verder naar het zuiden kun je relaxen in een blokhut van Big Cedar Lodge waarna je een paardrij of fietstour door het Dogwood Canyon Nature Park kunt ondernemen Alle ervaringen kunnen met een zoet stuk beton bevroren custard in de hand worden verrijkt
Beachnet, Getty Images
OZARKS, MISSOURI De regio The Lake of the Ozarks heeft gezinnen een palet aan gezinsvriendelijke avonturen te bieden, waaronder 32 wandelroutes, twee staatsnatuurparken en vier grotten die open zijn voor het publiek. Verder naar het zuiden kun je relaxen in een blokhut van Big Cedar Lodge, waarna je een paardrij- of fietstour door het Dogwood Canyon Nature Park kunt ondernemen. Alle ervaringen kunnen met een zoet stuk ‘beton’ (bevroren custard) in de hand worden verrijkt.
14
SAVANNAH GEORGIAEven buiten Savannah wordt in het museum Pin Point Heritage de geschiedenis van het GullahGeecheevolk belicht door middel van het jagen op aas videos en audioexposities Het dorp Pin Point aan de oever van de Moon River werd gesticht door vrije Afrikanen wier voorouders zich hier en op naburige zandbanken en eilanden in de rivier als slaven vestigden De Creoolse dialecten die ze ontwikkelden worden tegenwoordig nog maar weinig gesproken In de bijna achthonderd kilometer lange GullahGeechee Cultural Heritage Corridor kunnen bezoekers nog enkele Gullahwoorden en zinnen leren van inwoners van deze dorpen waaronder Hog Hammock op Sapelo Island
Hunter McRae, T​he New York Times, Redux
SAVANNAH, GEORGIA Even buiten Savannah wordt in het museum Pin Point Heritage de geschiedenis van het Gullah-Geechee-volk belicht door middel van het jagen op aas, video’s en audio-exposities. Het dorp Pin Point aan de oever van de Moon River werd gesticht door vrije Afrikanen wier voorouders zich hier (en op naburige zandbanken en eilanden in de rivier) als slaven vestigden. De Creoolse dialecten die ze ontwikkelden, worden tegenwoordig nog maar weinig gesproken. In de bijna achthonderd kilometer lange Gullah-Geechee Cultural Heritage Corridor kunnen bezoekers nog enkele Gullah-woorden en zinnen leren van inwoners van deze dorpen, waaronder Hog Hammock op Sapelo Island.
15
ECUADORIn de Sky Bike van de Mashpi Lodge kunnen passagiers door de boomkruinen van het nevelwoud van Choc zweven Op het terrein van deze National Geographic Unique Lodge worden lezingen gegeven door exhouthakkers die zich nu voor het behoud van het bos inzetten Andando Tours biedt tijdens de gezinsvriendelijke wandelroutes avonturen met meerdere sportieve opties aan
Michael Kleinberg
ECUADOR In de ‘Sky Bike’ van de Mashpi Lodge kunnen passagiers door de boomkruinen van het nevelwoud van Chocó zweven. Op het terrein van deze National Geographic Unique Lodge worden lezingen gegeven door ex-houthakkers die zich nu voor het behoud van het bos inzetten. Andando Tours biedt tijdens de gezinsvriendelijke wandelroutes, avonturen met meerdere sportieve opties aan.
Meer van
 
preview for Natuur

Reizen

5 plekken om met walvishaaien te zwemmen

De 5 beste plekken om met walvishaaien te zwemmen

de mexicaanse nachtmerrie

Het Mexicaanse horrorpoppeneiland

bascarsija square with sebilj wooden fountain in old town sarajevo, capital city of bosnia and herzegovina

Waarom Sarajevo absoluut een bezoek waard is

vakantie in oostenrijk
National Geographic + Oostenrijks Toeristenburo

St. Johann in Salzburg: speelkwartier in de Alpen

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder