Skip to Content

Bekijk de mooiste zomerfoto's van National Geographic-fotografen

Geniet nu het najaar eraan komt nog even van een terugblik op de zomer met deze prachtige foto's van over de hele wereld.
SULINA ROEMENIIn de voetsporen van de beroemde fotograaf Inge Morath gingen acht vrouwelijke fotografen op pad om het leven langs de Donau vast te leggen van het zuiden van Duitsland tot aan de Zwarte Zee in Roemeni Deze foto van een visser herinnert me aan dat gevoel dat ik krijg in de natuur vooral tijdens lange zomerdagen als je even echt alleen kunt zijn en rustig in je eigen gedachten kunt verzinken aldus fotograaf Ami Vitalepinterest icon
Ami Vitale
1
SULINA ROEMENIIn de voetsporen van de beroemde fotograaf Inge Morath gingen acht vrouwelijke fotografen op pad om het leven langs de Donau vast te leggen van het zuiden van Duitsland tot aan de Zwarte Zee in Roemeni Deze foto van een visser herinnert me aan dat gevoel dat ik krijg in de natuur vooral tijdens lange zomerdagen als je even echt alleen kunt zijn en rustig in je eigen gedachten kunt verzinken aldus fotograaf Ami Vitale
Ami Vitale
SULINA, ROEMENIË In de voetsporen van de beroemde fotograaf Inge Morath gingen acht vrouwelijke fotografen op pad om het leven langs de Donau vast te leggen, van het zuiden van Duitsland tot aan de Zwarte Zee in Roemenië. Deze foto van een visser “herinnert me aan dat gevoel dat ik krijg in de natuur, vooral tijdens lange zomerdagen als je even echt alleen kunt zijn en rustig in je eigen gedachten kunt verzinken,” aldus fotograaf Ami Vitale.
2
OKAVANGODELTA BOTSWANAZomer op het noordelijk halfrond betekent winter op het zuidelijke deel van de wereld Maar in de Okavangodelta is het grasland langs de oevers dankzij overstromingen in de maand mei groen en weelderig   een perfecte ontmoetingsplek voor kuddes olifanten
Beverly Joubert
OKAVANGODELTA, BOTSWANA Zomer op het noordelijk halfrond betekent winter op het zuidelijke deel van de wereld. Maar in de Okavangodelta is het grasland langs de oevers dankzij overstromingen in de maand mei groen en weelderig — een perfecte ontmoetingsplek voor kuddes olifanten.
3
TEL AVIV ISRALEen van mijn favoriete bezigheden in de stad is van de ene kant van het strand naar de andere lopen vertelt fotograaf Dina Litovsky Tijdens de wandeling veranderen de strandtaferelen drastisch in Tel Aviv Een zuidelijke locatie die populair is onder moslimgezinnen ligt naast een toeristengedeelte waarna een afgesloten deel volgt voor orthodoxe joden met daarnaast het officieuze LGBTstrand voor de locals in het noorden waar deze foto werd genomen
Dina Litovsky
TEL AVIV, ISRAËL “Een van mijn favoriete bezigheden in de stad is van de ene kant van het strand naar de andere lopen,” vertelt fotograaf Dina Litovsky. Tijdens de wandeling veranderen de strandtaferelen drastisch in Tel Aviv. Een zuidelijke locatie die populair is onder moslimgezinnen ligt naast een toeristengedeelte, waarna een afgesloten deel volgt voor orthodoxe joden met daarnaast het officieuze LGBT-strand voor de locals in het noorden, waar deze foto werd genomen.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
TOKIO JAPANOp een railing van een paviljoen van het nationale park Shinjuku Gyoenin Tokio ligt een offer van juniabrikozen
David Guttenfelder, Nat Geo Image Collection
TOKIO, JAPAN Op een railing van een paviljoen van het nationale park Shinjuku Gyoenin Tokio ligt een offer van juni-abrikozen.
5
HONOLULU HAWANadat een buitje was opgeklaard werd het uitzicht op Honolulu vanaf de top van de Tantalus een dode sintelkegel opgesierd door een dubbele regenboog Dit roept een paar van mijn favoriete zomerherinneringen op van reizen naar Hawa met mijn gezin vertelt fotograaf Maddie McGarvey Hawa is zo schitterend en waar je ook kijkt het lijkt of de natuur zich uitslooft
Maddie Mcgarvey
HONOLULU, HAWAÏ Nadat een buitje was opgeklaard werd het uitzicht op Honolulu vanaf de top van de Tantalus, een dode sintelkegel, opgesierd door een dubbele regenboog. “Dit roept een paar van mijn favoriete zomerherinneringen op van reizen naar Hawaï met mijn gezin,” vertelt fotograaf Maddie McGarvey. “Hawaï is zo schitterend, en waar je ook kijkt, het lijkt of de natuur zich uitslooft.”
6
NEW YORK CITY VERENIGDE STATENEen vader en dochter maken creatief gebruik van een brandkraan om af te koelen tijdens een dag waarop de temperatuur oploopt tot boven de 40 graden in New York Dit doet me denken aan de zomers in Dhaka als we met ons gezin tijdens de regen op het dak gingen staan aldus fotograaf Ismail Ferdous
Ismail Ferdous
NEW YORK CITY, VERENIGDE STATEN Een vader en dochter maken creatief gebruik van een brandkraan om af te koelen tijdens een dag waarop de temperatuur oploopt tot boven de 40 graden in New York. “Dit doet me denken aan de zomers in Dhaka, als we met ons gezin tijdens de regen op het dak gingen staan,” aldus fotograaf Ismail Ferdous.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
CANYONLANDS NATIONAL PARK VERENIGDE STATENOnder de Mesa Arch kronkelt de Colorado River door Canyonlands National Park in de Amerikaanse staat Utah Tijdens een gezinsreis met de camper door het Zuidwesten van Amerika gingen Tim Laman en zijn zoon vlak voor zonsopgang te voet naar de Mesa Arch Het beroemde uitzicht waarbij het licht van de opkomende zon weerkaatst tegen de onderliggende wand en er licht valt op de onderkant van de boog stelde niet teleur zegt Laman Het was geweldig om dat samen met hem te beleven
Tim Lamán
CANYONLANDS NATIONAL PARK, VERENIGDE STATEN Onder de Mesa Arch kronkelt de Colorado River door Canyonlands National Park in de Amerikaanse staat Utah. Tijdens een gezinsreis met de camper door het Zuidwesten van Amerika gingen Tim Laman en zijn zoon vlak voor zonsopgang te voet naar de Mesa Arch. “Het beroemde uitzicht, waarbij het licht van de opkomende zon weerkaatst tegen de onderliggende wand en er licht valt op de onderkant van de boog, stelde niet teleur,” zegt Laman. “Het was geweldig om dat samen met hem te beleven.”
8
BAY OF ISLANDS NIEUWZEELANDEen snorkelaar is op weg naar het wateroppervlak in de Tasmanzee Voor mij is er niets zo zomers als de oceaan felle zon boven je blauw water onder je een waterlandschap boordevol leven stelt fotograaf Andy Mann
Andy Mann
BAY OF ISLANDS, NIEUW-ZEELAND Een snorkelaar is op weg naar het wateroppervlak in de Tasmanzee. “Voor mij is er niets zo zomers als de oceaan; felle zon boven je, blauw water onder je, een waterlandschap boordevol leven,” stelt fotograaf Andy Mann.
9
WASHINGTON MAINEFotograaf Babak Tafreshi doet iedere zomer mee aan de Maine Astronomy Retreat waarbij het effect van de lichtkoepels van de plaatsen in de buurt te zien is op de zichtbaarheid van de sterren en het leven van wilde dieren Het spookachtige vogelgeluid van een duiker dat de stilte doorbreekt is fantastisch vooral onder een sterrenhemel vertelt hij
Babak Tafreshi
WASHINGTON, MAINE Fotograaf Babak Tafreshi doet iedere zomer mee aan de Maine Astronomy Retreat, waarbij het effect van de lichtkoepels van de plaatsen in de buurt te zien is op de zichtbaarheid van de sterren en het leven van wilde dieren. “Het spookachtige vogelgeluid van een duiker dat de stilte doorbreekt is fantastisch, vooral onder een sterrenhemel,” vertelt hij.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
PARROT CAY TURKS EN CAICOSEILANDENBezoekers genieten van de zon op Parrot Cay een privresort en een van de veertig eilanden die deel uitmaken van de archipel Turks en Caicos Hun loomheid is een perfecte weergave van de komkommertijd vindt fotograaf Michael George
Michael George
PARROT CAY, TURKS- EN CAICOSEILANDEN Bezoekers genieten van de zon op Parrot Cay, een privé-resort en een van de veertig eilanden die deel uitmaken van de archipel Turks en Caicos. “Hun loomheid is een perfecte weergave van de komkommertijd,” vindt fotograaf Michael George.
11
CHANDPUR BANGLADESHTijdens de Sea to Source expeditie van National Geographic waaraan alleen vrouwen deelnemen komen boten samen op de Meghna een van de drie rivieren die uitmonden in de Ganges Delta Fotograaf Sara Hulton die de zomers van haar jeugd doorbracht in de streek van kreeftenvissers aan de oostkust van Canada vertelt de boten in Chandpur het warme licht rond de arbeiders en het ritme van het bestaan doen me denken aan mijn eigen jeugd waarin ik kennismaakte met broodwinning op het water
Sara Hylton
CHANDPUR, BANGLADESH Tijdens de Sea to Source expeditie van National Geographic waaraan alleen vrouwen deelnemen, komen boten samen op de Meghna, een van de drie rivieren die uitmonden in de Ganges Delta. Fotograaf Sara Hulton, die de zomers van haar jeugd doorbracht in de streek van kreeftenvissers aan de oostkust van Canada, vertelt: “de boten in Chandpur, het warme licht rond de arbeiders en het ritme van het bestaan doen me denken aan mijn eigen jeugd waarin ik kennismaakte met broodwinning op het water.”
12
CHICAGO VERENIGDE STATENIn 2017 reisden Veasna Johnson rechts en haar vriend Anthony Okocha vanuit Evanston naar Chicago om de eerste zomerdag te vieren in de Montrose Beach Dunes Ik vond dat deze twee jonge geliefden die onder de bomen gingen picknicken en samen bloemen gingen plukken het zomergevoel zo perfect belichaamden vertelt fotograaf Jenn Emerling
Jenn Emerling
CHICAGO, VERENIGDE STATEN In 2017 reisden Veasna Johnson (rechts) en haar vriend Anthony Okocha vanuit Evanston naar Chicago om de eerste zomerdag te vieren in de Montrose Beach Dunes. “Ik vond dat deze twee jonge geliefden, die onder de bomen gingen picknicken en samen bloemen gingen plukken, het zomergevoel zo perfect belichaamden,” vertelt fotograaf Jenn Emerling.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
SPITSBERGEN NOORWEGENDe zomer duurt maar kort in Spitsbergen een van de koudste plaatsen in Europa Maar naarmate het zeeijs smelt neemt het toerisme naar het noordpoolgebied toe Zeilen is een van de duurzaamste manieren om de kwetsbare zeen rond de Noordpool te ontdekken en om een van de laatste ongerepte gebieden op aarde te zien stelt fotograaf Katie Orlinsky
Katie Orlinsky
SPITSBERGEN, NOORWEGEN De zomer duurt maar kort in Spitsbergen, een van de koudste plaatsen in Europa. Maar naarmate het zee-ijs smelt, neemt het toerisme naar het noordpoolgebied toe. “Zeilen is een van de duurzaamste manieren om de kwetsbare zeeën rond de Noordpool te ontdekken en om een van de laatste ongerepte gebieden op aarde te zien,” stelt fotograaf Katie Orlinsky.
14
XINJIANG CHINAAan het eind van een vijfdaagse treinreis door China maakt de 5jarige Timo een tekening terwijl zijn moeder ligt te slapen Het was een onvergetelijke ervaring om met onze kinderen de wereld te ontdekken vertelt fotograaf Matthieu Paley
Matthieu Paley, Nat Geo Image Collection
XINJIANG, CHINA Aan het eind van een vijfdaagse treinreis door China maakt de 5-jarige Timo een tekening terwijl zijn moeder ligt te slapen. “Het was een onvergetelijke ervaring om met onze kinderen de wereld te ontdekken,” vertelt fotograaf Matthieu Paley.
15
HSAVK IJSLANDStoom uit een warmwaterbron kringelt rond bezoekers aan Hsavk een stad aan de noordkust van IJsland Als ik er tegen kan om de hele zomer een trui te dragen heb ik mijn droomlandschap gevonden aldus fotograaf Erika Larsen Zij vindt een bezoek aan IJsland alsof je op een andere planeet bent
Erika Larsen
HÚSAVÍK, IJSLAND Stoom uit een warmwaterbron kringelt rond bezoekers aan Húsavík, een stad aan de noordkust van IJsland. “Als ik er tegen kan om de hele zomer een trui te dragen, heb ik mijn droomlandschap gevonden,” aldus fotograaf Erika Larsen. Zij vindt een bezoek aan IJsland “alsof je op een andere planeet bent".
Advertentie - Lees hieronder verder
16
SERENGETI NATIONAL PARK TANZANIANa een dagenlange trektocht door eindeloos grasland in Serengeti National Park sloeg fotograaf Gabriele Galimberti haar kamp op in een klein acaciabos dat werd beschenen door maanlicht Galimberti moest aan de tijd denken dat ze een jonge student was toen ze deze foto maakte Ik weet nog goed dat er een zomer was dat ik het geweldig vond om s nachts te fotograferen en flitslicht gebruikte om een andere sfeer te creren
Gabriele Galimberti
SERENGETI NATIONAL PARK, TANZANIA Na een dagenlange trektocht door eindeloos grasland in Serengeti National Park sloeg fotograaf Gabriele Galimberti haar kamp op in een klein acaciabos dat werd beschenen door maanlicht. Galimberti moest aan de tijd denken dat ze een jonge student was toen ze deze foto maakte: “Ik weet nog goed dat er een zomer was dat ik het geweldig vond om 's nachts te fotograferen en flitslicht gebruikte om een andere sfeer te creëren.”
17
HA LONG BAY VIETNAMDe zomer in ZuidoostAzi draait voor mij om de zee aldus fotograaf Hannah Reyes Morales Ha Long deed me denken aan zomerdagen in mijn tienerjaren opgroeiend met zout in mijn haar van de plakkerige warme zomers aan het water Vietnam is zo anders alles in het land voelde nieuw toen ik deze foto nam Maar het blauw en groen van het water was geruststellend vertrouwd Dat is voor mij het fijnste aan reizen wanneer dingen uit je jeugd zichtbaar worden op een plek die je voor het eerst ziet
Hannah Reyes Morales
HA LONG BAY, VIETNAM “De zomer in Zuidoost-Azië draait voor mij om de zee,” aldus fotograaf Hannah Reyes Morales. “Ha Long deed me denken aan zomerdagen in mijn tienerjaren, opgroeiend met zout in mijn haar van de plakkerige, warme zomers aan het water. Vietnam is zo anders; alles in het land voelde nieuw toen ik deze foto nam. Maar het blauw en groen van het water was geruststellend vertrouwd. Dat is voor mij het fijnste aan reizen: wanneer dingen uit je jeugd zichtbaar worden op een plek die je voor het eerst ziet.”
18
MEER VAN BOHINJ SLOVENIOndanks de voorspelde regen ging fotograaf Ciril Jazbec er even tussenuit voor een weekendtrip naar het meer van Bohinj dat verstopt ligt in Nationaal park Triglav in de Julische Alpen in Sloveni We werden beloond met een heerlijke rustige tijd aldus Jazbec en op een avond was net voor zonsondergang dit prachtige licht te zien
Ciril Jazbec
MEER VAN BOHINJ, SLOVENIË Ondanks de voorspelde regen ging fotograaf Ciril Jazbec er even tussenuit voor een weekendtrip naar het meer van Bohinj, dat verstopt ligt in Nationaal park Triglav in de Julische Alpen in Slovenië. “We werden beloond met een heerlijke, rustige tijd,” aldus Jazbec, “en op een avond was net voor zonsondergang dit prachtige licht te zien.”
Advertentie - Lees hieronder verder
19
JASPER NATIONAL PARK CANADAIn het zonlicht dat tussen de dichte begroeiing in het Jasper National Park doorvalt licht nevel op van de Athabasca Falls Ik heb altijd al een bijzonder ontzag gehad voor de bergen vertelt fotograaf Amber Bracken Ik weet nog dat ik het heel bijzonder vond om door mist te rijden op grotere hoogten als kind was ik ervan overtuigd dat we dwars door de wolken gingen
Amber Bracken
JASPER NATIONAL PARK, CANADA In het zonlicht dat tussen de dichte begroeiing in het Jasper National Park doorvalt, licht nevel op van de Athabasca Falls. “Ik heb altijd al een bijzonder ontzag gehad voor de bergen,” vertelt fotograaf Amber Bracken. “Ik weet nog dat ik het heel bijzonder vond om door mist te rijden op grotere hoogten: als kind was ik ervan overtuigd dat we dwars door de wolken gingen.”
20
NUUK GROENLANDWarm avondlicht valt op de flanken van de Sermitsiaq de befaamde berg die uittorent boven de hoofdstad van Groenland Nuuk Zomer in Groenland is iets fantastisch zegt fotograaf Kiliii Yuyan De zon schijnt 24 uur per dag maar het seizoen duurt maar kort Mensen trekken er zoveel mogelijk op uit voordat de winter het reizen weer bemoeilijkt
Kiliii Yüyan
NUUK, GROENLAND Warm avondlicht valt op de flanken van de Sermitsiaq, de befaamde berg die uittorent boven de hoofdstad van Groenland, Nuuk. “Zomer in Groenland is iets fantastisch,” zegt fotograaf Kiliii Yuyan. De zon schijnt 24 uur per dag, maar het seizoen duurt maar kort. Mensen trekken er zoveel mogelijk op uit voordat de winter het reizen weer bemoeilijkt.
Meer van
 
preview for Natuur

Reizen

vakantie in oostenrijk
National Geographic + Oostenrijks Toeristenburo

St. Johann in Salzburg: speelkwartier in de Alpen

kust van capri

De 7 mooiste plekken op het Italiaanse Capri

turkmenistan de hel van karakum

De poort naar de hel vind je in Turkmenistan

vakantie in oostenrijk
National Geographic + Oostenrijks Toeristenburo

Brandnertal en Klostertal: twee dalen, één hart

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder