Skip to Content

Prachtige kunst in verrassend medium: levende bacteriën

Terwijl men kruisbesmetting in de microbiologie normaliter probeert te vermijden heb ik die fout juist proberen te optimaliseren om een schilderkunstiger palet te verkrijgen schreef agarkunstenares Tarah Rhoda over haar creatie Breedtegraden lekken door in lengtegradenpinterest icon
American Society for Microbiology Agar Art 2019 Contest, "Latitudes Leaking Longitudes," Tarah Rhoda
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Terwijl men kruisbesmetting in de microbiologie normaliter probeert te vermijden heb ik die fout juist proberen te optimaliseren om een schilderkunstiger palet te verkrijgen schreef agarkunstenares Tarah Rhoda over haar creatie Breedtegraden lekken door in lengtegraden
American Society for Microbiology Agar Art 2019 Contest, "Latitudes Leaking Longitudes," Tarah Rhoda
“Terwijl men kruisbesmetting in de microbiologie normaliter probeert te vermijden, heb ik die fout juist proberen te optimaliseren om een schilderkunstiger palet te verkrijgen,” schreef agarkunstenares Tarah Rhoda over haar creatie ‘Breedtegraden lekken door in lengtegraden’.
2
Dit tafereeltje van een koivis en een lotusbloem won dit jaar de eerste prijs in de categorie Professional en is opgebouwd uit agarkweken van negen verschillende microorganismen
American Society for Microbiology Agar Art 2019 Contest, 1st Place. "Seemingly Simple Elegance," Arwa Hadid
Dit tafereeltje van een koi-vis en een lotusbloem won dit jaar de eerste prijs in de categorie ‘Professional’ en is opgebouwd uit agarkweken van negen verschillende micro-organismen.
3
Opperrechter Ruth Bader Ginsburg RBG verschijnt op een agarsoort dat bekendstaat als Violet Red Bile Glucose of VRBG
American Society for Microbiology Agar Art 2019 Contest, 2nd Place. "The Notorious R.B.G. on V.R.B.G.," Michael Taveirne, Ph.D.
Opperrechter Ruth Bader Ginsburg (‘RBG’) verschijnt op een agarsoort dat bekendstaat als ‘Violet Red Bile Glucose’ of VRBG.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Dit woestijntafereel werd gemaakt met behulp van ziekteverwekkers die urineweginfecties veroorzaken in regios met een tekort aan water zoals het MiddenOosten aldus de kunstenaar
American Society for Microbiology Agar Art 2019 Contest,
Dit woestijntafereel werd gemaakt met behulp van ziekteverwekkers die urineweginfecties veroorzaken in “regio’s met een tekort aan water, zoals het Midden-Oosten,” aldus de kunstenaar.
5
Van Gogh is een van mijn favoriete kunstenaars vanwege het licht en de warmte in zijn schilderijen schreef agarkunstenares Vanina Kirova Om die stijl op agar te benaderen koos Kirova voor diverse microorganismen waaronder Escherichia coli voor de haarkleur en Klebsiella pneumoniae afkomstig uit urine voor de gebogen lijntjes waarmee de verfstreken op de achtergrond zijn nagebootst
American Society for Microbiology Agar Art 2019 Contest. "Vincent Van Gogh-self-portrait," Vanina Kirova.
“Van Gogh is een van mijn favoriete kunstenaars vanwege het licht en de warmte in zijn schilderijen,” schreef agarkunstenares Vanina Kirova. Om die stijl op agar te benaderen koos Kirova voor diverse micro-organismen, waaronder Escherichia coli voor de haarkleur en Klebsiella pneumoniae, afkomstig uit urine, voor de gebogen lijntjes waarmee de verfstreken op de achtergrond zijn nagebootst.
6
Ik wilde iets tekenen dat met het leven te maken heeft en met onze verbondenheid met planten dieren en bacterin zegt Kate Lin een scholiere uit Syosset in de staat New York die met haar creatie Levenscirkel dit jaar de hoofdprijs in de categorie Kids won Ze creerde het werk op een openbare workshop voor agarkunst in een laboratorium en gebruikte Escherichia coli die was aangepast om fluorescerende eiwitten te produceren
American Society for Microbiology Agar Art Kids 2019, 1st Place. "Circle of Life," Kate Lin (Age 11)
“Ik wilde iets tekenen dat met het leven te maken heeft, en met onze verbondenheid met planten, dieren en bacteriën,” zegt Kate Lin, een scholiere uit Syosset in de staat New York die met haar creatie ‘Levenscirkel’ dit jaar de hoofdprijs in de categorie ‘Kids’ won. Ze creëerde het werk op een openbare workshop voor agarkunst in een laboratorium en gebruikte Escherichia coli die was aangepast om fluorescerende eiwitten te produceren.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
De hoofdprijs in de categorie Maker  voor nietprofessionele kunstenaars en nietwetenschappers  ging dit jaar naar Mijn levende zelfportret van Korey Abram student digitale mediakunst aan de Prairie View University in Texas Hij creerde zijn zelfportret met bacterin van de geslachten Serratia rood en Micrococcus geel
American Society for Microbiology Agar Art 2019 Contest, 1st Place. “My Living Portrait,” Korey Abram
De hoofdprijs in de categorie ‘Maker’ – voor niet-professionele kunstenaars en niet-wetenschappers – ging dit jaar naar ‘Mijn levende zelfportret’ van Korey Abram, student digitale mediakunst aan de Prairie View University in Texas. Hij creëerde zijn zelfportret met bacteriën van de geslachten Serratia (rood) en Micrococcus (geel).
Watch Next
 
preview for Wetenschap - Curated

Wetenschap

saturnus en zijn iconische ringenstelsel

Het ontstaan van Saturnus' iconische ringen

perseverance rover op mars

Alles wat je wil weten over Mars

op een angiogram die door personeel van het universitair ziekenhuis van de university of virginia is afgenomen is het bloedvatenstelsel in de hersenen van een patint te zien hoofdpijn die ontstaat na besmetting met het sarscov2virus kan het gevolg zijn van een aantasting op microvasculair niveau van de drielingzenuw

Dit zijn de oorzaken van hoofdpijn bij corona

de planeet jupiter

Jupiter, alle feiten op een rij

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder