Skip to Content

In haar eentje: alleenreizende vrouwen

Een vrouw praat met een kind bij een zomerhuisje aan Lake Hopatcong New Jersey Hoewel veel vrouwen flink reisden in de jaren 20 waren soloreizen een stuk moeilijker te maken aangezien getrouwde vrouwen slechts een paspoort op hun mans naam konden krijgenpinterest icon
CLIFTON R. ADAMS Nat Geo Image Collection
1
Een vrouw praat met een kind bij een zomerhuisje aan Lake Hopatcong New Jersey Hoewel veel vrouwen flink reisden in de jaren 20 waren soloreizen een stuk moeilijker te maken aangezien getrouwde vrouwen slechts een paspoort op hun mans naam konden krijgen
CLIFTON R. ADAMS Nat Geo Image Collection
Een vrouw praat met een kind bij een zomerhuisje aan Lake Hopatcong, New Jersey. Hoewel veel vrouwen flink reisden in de jaren '20, waren soloreizen een stuk moeilijker te maken aangezien getrouwde vrouwen slechts een paspoort op hun mans naam konden krijgen.
2
Een vrouw kijkt om zich heen terwijl haar auto volgetankt wordt in Washington DC in de jaren 20 Hoewel blanke vrouwen gemakkelijk konden kiezen voor een eigen auto als alternatief voor de strenge wetgeving op het openbaar vervoer moesten gekleurde vrouwen gebruik maken van de Green Book om te zien of het veilig was om te stoppen en te tanken in Jim Crow South
Edwin L. Wisherd, Nat Geo Image Collection
Een vrouw kijkt om zich heen terwijl haar auto volgetankt wordt in Washington D.C., in de jaren '20. Hoewel blanke vrouwen gemakkelijk konden kiezen voor een eigen auto als alternatief voor de strenge wetgeving op het openbaar vervoer, moesten gekleurde vrouwen gebruik maken van de 'Green Book' om te zien of het veilig was om te stoppen en te tanken in Jim Crow South.
3
Vrouwen zitten aan de rivier de Avon in Stratford Engeland
Clifton R. Adams, Nat Geo Image Collection
Vrouwen zitten aan de rivier de Avon in Stratford, Engeland.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Mannen vrouwen en kinderen poseren voor gigantische kustmammoetbomen Aangezien het moeilijk was een paspoort te krijgen op hun eigen naam vormden een aantal vrouwen de Lucy Stone League om te pleiten voor het behouden van je meisjesnaam na je huwelijk
Charles Willis Ward, Nat Geo Image Collection
Mannen, vrouwen en kinderen poseren voor gigantische kustmammoetbomen. Aangezien het moeilijk was een paspoort te krijgen op hun eigen naam, vormden een aantal vrouwen de Lucy Stone League om te pleiten voor het behouden van je meisjesnaam na je huwelijk.
5
Mannen lopen langs twee Amerikaanse vrouwen die per kajeveh reizen draagstoelen die iets weghebben van manden die werden gebruikt in het gebied dat toen bekend stond als Perzi
J. W. Cook, Nat Geo Image Collection
Mannen lopen langs twee Amerikaanse vrouwen die per kajeveh reizen: draagstoelen die iets weghebben van manden, die werden gebruikt in het gebied dat toen bekend stond als Perzië.
6
Vrouwen lopen langs de oever van de Loire rivier in Saumur
H. Armstrong Roberts, Nat Geo Image Collection
Vrouwen lopen langs de oever van de Loire rivier in Saumur.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Een vrouw kijkt uit over de Tahosa vallei in Colorado Tijdens de Grote AfroAmerikaanse volksverhuizing zochten vele AfroAmerikaanse vrouwen naar geluk in het Noorden en Westen
Wiswall Bros., Nat Geo Image Collection
Een vrouw kijkt uit over de Tahosa vallei in Colorado. Tijdens de Grote Afro-Amerikaanse volksverhuizing, zochten vele Afro-Amerikaanse vrouwen naar geluk in het Noorden en Westen.
8
Ruth Hale 1887  1934 was een schrijfster en strijdster voor de rechten van de vrouw Zij stichtte de Lucy Stone League in 1921 om campagne te voeren voor het behouden en legaal gebruiken van de meisjesnaam na het huwelijk
Walter Oleksy, Alamy Stock Photo
Ruth Hale (1887 - 1934) was een schrijfster en strijdster voor de rechten van de vrouw. Zij stichtte de Lucy Stone League in 1921 om campagne te voeren voor het behouden en legaal gebruiken van de meisjesnaam na het huwelijk.

Reizen

aerial photography, scenic road to milford sound, new zealand

Rij mee over de mooiste weg van Nieuw-Zeeland

een witte kapel op de top van mount profitis ilias op karpathos

7 topbestemmingen voor 2023

een vrouw staat voor de piramide van kukulcán in chichén itzá

Tips voor een bezoek aan Chichén Itzá in Mexico

de trein van kandy naar ella in sri lanka slingert door weelderig groene jungles

Eerste klas: 9 x de mooiste treinreizen ter wereld

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder