Skip to Content

Gewaagde missie: heeft NASA genoeg materiaal van asteroïde Bennu vergaard?

Toen ingenieurs van Lockheed Martin het uitschuiven van de robotarm TAGSAM Touch and Go Sample Acquisition Mechanism van het ruimtevaartuig OSIRISRExtestten gebruikten ze een heliumballon om de minieme zwaartekracht te simuleren die de robotarm in de nabijheid van zn kleine asterode zou ondervindenpinterest icon
Lockheed Martin
1
Toen ingenieurs van Lockheed Martin het uitschuiven van de robotarm TAGSAM Touch and Go Sample Acquisition Mechanism van het ruimtevaartuig OSIRISRExtestten gebruikten ze een heliumballon om de minieme zwaartekracht te simuleren die de robotarm in de nabijheid van zn kleine asterode zou ondervinden
Lockheed Martin
Toen ingenieurs van Lockheed Martin het uitschuiven van de robotarm TAGSAM (‘Touch and Go Sample Acquisition Mechanism’) van het ruimtevaartuig OSIRIS-RExtestten, gebruikten ze een heliumballon om de minieme zwaartekracht te simuleren die de robotarm in de nabijheid van zó’n kleine asteroïde zou ondervinden.
2
Het uiteinde van de robotarm TAGSAM doet denken aan het luchtfilter van een oldtimer en kan maximaal twee kilo aan materiaal opvangen
Lockheed Martin
Het uiteinde van de robotarm TAGSAM doet denken aan het luchtfilter van een oldtimer en kan maximaal twee kilo aan materiaal opvangen.
3
Het uiteinde van de robotarm van de ruimtesonde OSIRISRExwerkt als een omgekeerde stofzuiger hij blaast een wolk stikstof uit en lijkt foutloos te hebben gefunctioneerd tijdens het vergaren van gruis op het oppervlak van de asterode Bennu
Illustratie van NASA/Goddard Space Flight Center
Het uiteinde van de robotarm van de ruimtesonde OSIRIS-REx werkt als een omgekeerde stofzuiger (hij blaast een wolk stikstof uit) en lijkt foutloos te hebben gefunctioneerd tijdens het vergaren van gruis op het oppervlak van de asteroïde Bennu.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Als het OSIRISRExteam hier op aarde heeft bevestigd dat er inderdaad bodemmonsters zijn vergaard zal de robotarm TAGSAM weer inklappen en zijn opvangfilter deponeren in een capsule In 2023 zalOSIRISRExmet de capsule op aarde arriveren en hem boven Utah afwerpen
Illustratie van NASA/Goddard/CI Lab
Als het OSIRIS-REx-team hier op aarde heeft bevestigd dat er inderdaad bodemmonsters zijn vergaard, zal de robotarm TAGSAM weer inklappen en zijn opvangfilter deponeren in een capsule. In 2023 zal OSIRIS-RExmet de capsule op aarde arriveren en hem boven Utah afwerpen.
Watch Next
 
preview for Wetenschap - Curated

Wetenschap

een afbeelding van een kosmische microgrolfstraling

Wat is een multiversum – en bestaat het?

op deze opname van de ruimtetelescoop hubble is het sterrenstelsel markarian 1337 te zien dat zich op zon 120 miljoen lichtjaar van de aarde bevindt in 2006 observeerden astronomen in dit sterrenstelsel een supernova van het type ia waardoor ze weer enkele gegevens konden verzamelen die nodig zijn om te bepalen hoe snel het heelal momenteel uitdijt

De oerknal: het begin van de tijd en het heelal

de handen van een vrouw van 104 uit okinawa

Dit is waarom ons lichaam veroudert

de megalodon haai

Waarom is de reuzenhaai Megalodon uitgestorven?

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder