De wereldwijde verspreiding van het coronavirus hindert reizigers. Blijf op de hoogte van de wetenschap achter de uitbraak>>

10x Plekken op Hawaï die je omverblazen

Dit zijn onze favoriete activiteiten in de ‘Aloha-staat’.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:52 CET
Dat er zoveel adembenemende scènes in Jurassic Park te zien zijn, heeft een reden. Die epische ...
Dat er zoveel adembenemende scènes in Jurassic Park te zien zijn, heeft een reden. Die epische landschappen (van het eiland Kauai) kun je niet even snel afwerken, maar zou je vanuit elk perspectief moeten bekijken. Op een rondleiding per helikopter zie je verbluffende watervallen; zeilend langs de kust zul je je nietig voelen tegenover de majestueuze natuur; een snorkelexcursie op een catamaran zal je de wonderen van het onderwaterleven onthullen; en op een tour in een snelle rubberboot ontdek je zeegrotten, Hawaïaanse monniksrobben, groepen dolfijnen of groene zeeschildpadden. Kauai is het enige eiland van de staat Hawaï met bevaarbare rivieren, waardoor het de ideale plek is voor een kajakavontuur of wildwaterpret op een grote zwemband. Hou je wel van een uitdaging? Wandel dan langs de legendarische kust, een route van ruim 35 kilometer heen en terug die wordt beschouwd als de beste trektocht van heel Hawaï.
Foto van Cultura RM, Alamy Stock Photo

Op Hawaï heb je oogverblindende plekken die bezoekers eerst moeten zien om ze te kunnen geloven, maar er zijn ook minder bekende juwelen, die volgens de lokale bevolking net zo de moeite waard zijn om te ervaren – vooral als je Hawaï voor de tweede of derde keer bezoekt. Voor degenen die op hun eerstvolgende bezoek iets van beide willen zien, hebben we tien topervaringen in dit stukje tropisch VS voor je op een rijtje gezet.

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.