1. Asia Gardens Hotel & Spa, Benidorm

Deze luxe verwacht je niet meteen in Benidorm. Asia Gardens ligt verscholen achter de indrukwekkende skyline, is bereikbaar per helikopter (en daarom een vaste uitvalsbasis voor Brad Pitt en Angelina) en je waant je er bijna in Thailand. Niet-hotelgasten zijn niet welkom, om privacy te garanderen. Dit paradijs is niet voor de Benidorm Bastards.‏

Asia Gardens Hotel  Spa Benidorm
Asia Gardens Hotel & Spa, Benidorm.

2. Shandrani Resort & Spa, Mauritius

Dit luxe resort (foto boven aan dit artikel) ligt in het helderste water dat je je kunt voorstellen, ten zuiden van Mauritius. Paradijs op aarde. Een infinity pool, je eigen jacuzzi, uitzicht op het water, een boot die je van de ene kant van het resort naar het andere brengt. Lopen hoeft niet want overal zijn golf carts en zelfs het champagne happy hour is all inclusive. Er zijn drie verschillende stranden en het resort heeft een eigen waterbron en ecotoeristisch programma ter bescherming van de natuur.

3. Koh Talu Resort, Thailand

De accommodaties op het Koh Talu Resort zijn niet zozeer luxe, maar overnachten op een privé-eiland natuurlijk wel en de natuur maakt er iets heel paradijselijks van. Het resort is volledig ecologisch, je kunt er je eigen koraal en met veel geluk een zeeschilpadje uitzetten. Hoeveel mensen krijgen gps-updates van een schildpad die ze zelf een naam en het vrije leven hebben gegeven?‏

4. Mandarin Oriental Hotel, Bangkok

Mandarin Oriental opende zijn eerste hotel in Bangkok en als je even op chique wilt in de stad, is dit the place to be. Koloniaal ingericht, het ademt de sfeer van een oude Bond-film. Gelegen aan de rivier, met een eigen tuin, zwembad en verschillende vijvers om helemaal zen te worden.

Mandarin Oriental Hotel Bangkok
Mandarin Oriental Hotel, Bangkok.

5. Baoase Luxury Resort, Curaçao

Het Baoase Luxury Resort noemt zichzelf ultra-exclusief. Tijdens je verblijf kun je beschikken over je eigen butler, de villa-stijl suites hebben veel privacy en als je wenst een eigen kok, zwembad en tuin. Gelegen aan een privéstrand met infinity pool. Foto’s maken is in dit paradijsje verboden, alles voor de privacy.

‏6. Necker Island, Britse Maagdeneilanden

Het privé-eiland van Richard Branson. Branson deelt zijn rijkdommen graag met de rest van de wereld, dus ook zijn paradijs. Hier moet je wel diep voor in je buidel tasten, maar dan kan je met 29 personen van het hele eiland genieten. Branson zorgt dat je je niet hoeft te vervelen, zijn staff en tips krijg je er ‘gratis’ bij.

Necker Island Britse Maagdeneilanden
Necker Island, Britse Maagdeneilanden.

7. ‏The Toren, Amsterdam

Dichter bij huis en al jaren achter elkaar de TripAdvisor favoriet. De Royal Suite heeft een extra verdieping, waardoor je bijna een eigen spa in je kamer hebt. De kamer is klassiek ingericht met luxe materialen als fluweel en satijn. De echte rijkdom zit ’m in de details, het uitzicht op de grachten, de eigen tuin én de gastvrijheid van de familie Toren. Een klein paradijs van luxe aan de Amsterdamse grachten.

8. The Burj al-Arab, Dubai

Meer over the top dan de Royal Suite in het meest luxueuze hotel ter wereld ga je het niet vinden. Met eigen bioscoop, dining room en privélift, je moet 780 m2 hotelkamer toch ergens mee vullen. Vooral het uitzicht is natuurlijk onbetaalbaar.

The Burj alArab Dubai
The Burj al-Arab, Dubai.

9. Wadi-Rum, Jordanië

In de woestijn onder de sterrenhemel slapen tussen de lokale woestijnwoestelingen die een oogje in het zeil houden. Mocht je graag de woestijn ervaring beleven, maar toch een dak boven je hoofd, elektriciteit en eigen douche/toilet willen, dan is dit het paradijs wat je zoekt.

10. Manta Resort, Pemba

Zelf claimen ze dat je niet verder van de beschaafde wereld weg kan zijn dan in het Manta Resort. Het gaat niet om 5-sterren luxe, maar om sereniteit, één zijn met de natuur. Dat laatste lukt natuurlijk perfect in een onderwaterkamer, zo’n vier meter onder zeeniveau. Een luxe onderwaterparadijs voor de kust van Tanzania/Zanzibar.

Manta Resort Pemba
Manta Resort, Pemba.
Jesper Anhede