Gespannen stap je het kleine vliegtuigje in dat je naar een paar kilometer hoogte brengt. Zodra de deur opengaat en je op de rand klaarstaat, is terugkrabbelen geen optie meer. Je springt en maakt een ongelofelijke vrije val en de adrenaline raast door je lichaam.

Na de vrije val heb je tijd om bij te komen en te genieten van het landschap onder je, terwijl je door de lucht zweeft aan je parachute: kijk uit over ruige berglandschappen, diepe fjorden, groene bossen of hagelwitte stranden. Deze plekken zijn zo mooi dat je vrijwillig uit een vliegtuig springt!

1. Nærøyfjord, Noorwegen

Op vier kilometer boven het Nærøyfjord in Noorwegen spring je uit een vliegtuig om een vrije val te maken van zo’n dertig seconden. De vijf minuten durende zweeftocht naar beneden neemt je mee door de besneeuwde bergtoppen, fjorden en indrukwekkende watervallen voordat je weer veilig landt op het gras bij het Noorse plaatsje Gudvangen.

2. Hawaï

Wat Hawaï zo’n geweldige plek maakt om door de lucht te zweven? Het uitzicht! Terwijl je boven Oahu onder je parachute hangt, kijk je uit over het hele eiland en op een helderde dag kun je zelfs de andere, kleinere eilanden van Hawaï zien liggen. Eenmaal dichter bij land, zie je Pearl Harbour liggen.

This is an image
Tyler S. Miller, Flickr

3. North Wollongong Beach, Australië

Zweef op kilometers hoogte boven de stranden ten zuiden van Sydney en zie van bovenaf hoe de dolfijnen en walvissen door het diepblauwe water zwemmen en springen. Na een paar minuten land je midden op het zand van North Wollongong Beach, op ongeveer een uur van de grootste stad van Australië.

4. Queenstown, Nieuw-Zeeland

Het plaatsje Queenstown op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland wordt wel eens de adventure capital of the world genoemd. Je zweeft over het indrukwekkende berglandschap en landt in de Wakatipu Basin, een grote, groene vlakte die omringd wordt door de bergen.

This is an image
Michael Napoleon, Flickr

5. Mount Everest

Last but not least: de ultieme plek om te skydiven. Met een helikopter vlieg je boven ’s werelds hoogste berg en spring je van maar liefst zeven kilometer hoogte de diepe dalen in. Terwijl je tussen de besneeuwde bergtoppen van de Mount Everest zweeft, heb je een fenomenaal uitzicht over het uitgestrekte berglandschap.