Zoek je een reismaatje? En toevallig ook meteen een lover? Dan ben je op deze datingwebsite aan het goede adres. Je match is namelijk niet gebaseerd op uiterlijk of karaktertrekken, maar op gemeenschappelijke reisbehoefte. Wil jij door Rome scheuren achterop de Vespa bij een knappe Italiaan? Of wil je je toekomstige liefde leren kennen onder het genot van een cocktail op een tropisch strand? MissTravel regelt het!

This is an image
wundervisuals / Getty Images

Je kiest je reismaatje tussen de 600.000 leden van MissTravel uit die uit allerlei verschillende landen van overal ter wereld komen. Op voorhand kun je aangeven of je samen met iemand op reis wil, je date een bezoekje wil brengen in zijn/haar land of liever wil dat je date naar jou toekomt. Op je profiel staat dan: ‘Travel With Me’, ‘Come To Me’ of ‘Show Me Your Town’.

Om ongemakkelijke situaties over de financiën te vermijden kan je ook aangeven of je de kosten wilt delen, of je de hele pot betaalt of liever hebt dat je date voor jou betaalt. Het zijn overwegend de mannen die betalen voor de reisjes, een klein maar opvallend aspect dat door veel media aan het licht werd gebracht.

Zo beschrijven sommige media de website als een plek om je ‘sugar daddy’ te vinden die snoepreisjes financiert, waarbij ze zich richten op jonge vrouwen die reizen op kosten van oudere mannen. Dat lijkt MissTravel niet erg te vinden, in bovenstaand filmpje op hun website vertelt Sarah zelfs trots hoe haar date zo’n 20.000 dollar besteedde aan haar reisjes. Wel staat duidelijk op de website vermeld dat escorts niet welkom zijn.