Stel je Uluru voor, een van 's werelds meest iconische rotsformaties, in al zijn oranje-rode pracht. En stel je nu diezelfde majestueuze, eeuwenoude rots voor als silhouet in het licht van meer dan vijftigduizend ranke stelen die een paarse, zacht-oranje en suikerspinroze gloed verspreiden terwijl de duisternis invalt in de Australische outback.

Dat is ongeveer wat je zult meemaken bij de ‘Field of Light Uluru'-installatie, die tot en met 31 maart 2018 te bezoeken is.

Dit bijzondere project van kunstenaar Bruce Munro, dat plaatsvindt op de locatie van het Ayers Rock Resort in het Noordelijk Territorium, trok al zo'n 120.000 bezoekers sinds de start in 2016. Het spektakel is vooral indrukwekkend wanneer de zon ondergaat achter de Uluru (ook bekend als Ayers Rock), een heilige berg voor de plaatselijke Aboriginals.

“Ik zag een landschap van lichtgevende stelen voor me, die, als zaadjes in een droge woestijn, vredig wachten tot het donker wordt. Dan komen ze tot bloei in subtiele lichtritmes, onder een stralende deken van duizenden sterren,” vertelde de als Brit geboren Munro over zijn werk.

De installatie, genaamd Tili Wiru Tjuta Nyakutjaku ("kijken naar heel veel prachtige lichtjes") in de lokale Pitjantjatjara-taal, bestaat uit meer dan vijftigduizend stelen met daarop een matglazen bol en beslaat een gebied zo groot als vier voetbalvelden. Bezoekers worden via paden de installatie ingeleid, alsof ze een magische tuin van licht betreden. De verlichting brandt op zonne-energie en er was zo'n 380 kilometer aan optische vezels voor nodig, die zal worden hergebruikt in andere installaties.

Het Ayers Rock resort biedt verschillende pakketten aan om ‘Field of Light Uluru’ te bezichtigen. De meest eenvoudige Field of Light Pass (39 AUD) biedt vervoer naar de afgelegen locatie en tijd om het kunstwerk te ervaren. In andere pakketten zijn rondleidingen, hapjes, wijn en zelfs een ritje op een kameel inbegrepen.

Kun je niet zelf naar de outback afreizen? Je kunt Uluru nu ook verkennen via Google Street View. Maar Uluru is niet de enige reden om een ticket naar Australië te boeken, hieronder zie je wat je nog meer te wachten staat in het land van de kangoeroe's.

Crystal Shower Falls is slechts een van de natuurlijke attracties in Dorrigo National Park in New South Wales Bezoekers kunnen het regenwoud van heel dichtbij meemaken dankzij houten wandelpaden die over de grond en langs de boomtoppen in het bos voeren

Heb jij je ticket al geboekt? Of gewoon wat inspiratie nodig? Bekijk dan ook ons dossier over Australië!