Het is de Verenigde Arabische Emiraten weer gelukt om een Guinness World Record op zijn naam te schrijven. In het meest noordelijk emiraat Ras al-Khaimah werd de langste tokkelbaan ter wereld in gebruik genomen.

Waaghalzen zoeven met Jebel Jais Flight vanaf de hoogste bergtop in het land bijna drie minuten lang langs een kabel door rotsachtig gebied.

Deze tokkelbaan is met zijn 2,8 kilometer zo'n 27 voetbalvelden lang. Dat is circa zeshonderd meter meer dan de voormalige recordhouder in Puerto Rico.

Met deze nieuwe attractie hoopt Ras al-Khaimah uit de schaduw te stappen van grote buurman Dubai. Het wil een niet te missen bestemming worden voor toeristen uit de hele wereld die op zoek zijn naar avontuur. Doordat ook de woestijn, het strand en de bergen goed te bereiken zijn vanuit dit kleine emiraat, is het de moeite van een bezoek waard.

Een hiker staat in een ijsgrot in de Vatnajkullgletsjer op IJsland