Aan de overzijde van de brug vanaf het eiland Palm Beach in Florida ligt de stad West Palm Beach, die bekendstaat om zijn levendige diversiteit en artistieke sfeer. Kunstenaars komen er wonen om inspiratie op te doen terwijl de eilandbewoners van Palm Beach hier hun formaliteit kunnen laten varen. Maar West Palm Beach biedt meer dan een bruisend nachtleven, een groot winkelaanbod en vertier. Dankzij een overvloed aan winkeltjes voor gezonde voeding en yogastudio’s is de badplaats ook een wellnesscentrum geworden.

Ochtend

Voordat je je (eerste) ochtendles in yoga neemt, verruil je je matje voor een badhanddoek en breng je een bezoek aan het zachte zand van Palm Beach Island. Ga kort vóór zonsopkomst naar de Worth Avenue Clock Tower, waar je bij het aanbreken van de dag je ogen sluit, ademhalingsoefeningen doet en je voornemens voor de nieuwe dag bepaalt. Je zult geïnspireerd worden door het stimulerende aroma van het zeewater en de zacht ruisende branding.

Een yogi mediteert met uitzicht op zee op Black Beach in de Indiase staat Kerala
Een yogi mediteert met uitzicht op zee op Black Beach in de Indiase staat Kerala.
Andrea Artz, Laif, Redux

Na de meditatie ben je klaar om op je yogamatje de zon te begroeten. De verwarmde studio van The Yoga Society aan de Clematis Street is een geliefde plaatselijke hotspot – in elke zin van het woord. Het is een leuke, krachtige en positieve plek waar beoefenaars kunnen zweten op de energie gevende- en soepele overgangen van hatha vinyasa’s.

Op zaterdag zijn de meeste locals bezig met het vechten om een parkeerplekje bij de WPB Green Market, in hartje centrum aan de Clematis Street. In straattentjes worden hier bagels, kleurrijke orchideeën, quiches, biologisch groente en fruit en nog veel meer verkocht. Voor dit seizoen hebben de ruim negentig verkopers op de markt afgesproken om duurzaam te werken, door plastic rietjes en roerspaantjes en bakjes van piepschuim in de ban te doen. Neem een herbruikbare boodschappentas mee en geniet van een ciderdonut terwijl je de markt verkent.

In de Clematis Street vind je ook een opvallende regenboogschildering van de bekende muurschilder Eduardo Kobra, met als thema niemand minder dan Albert Einstein. De artistieke muur is het perfecte decor voor een heerlijke selfie en doet je afvragen of je je nu in de straten van São Paulo of West Palm Beach bevindt. Onder het toeziend oog van Einstein ontdek je hier de verrukkelijke (plaatselijke) koffiebar en -brander Subculture Coffee. Bestel de favoriet van de yogi: toast met avocado en een dubbele dirty chai latte met sojamelk.

Middag

West Palm Beach biedt talloze unieke winkelmogelijkheden. The Warehouse District is een uitstekende plek om te beginnen. Ontdek in het Elizabeth Avenue Station een overvloed aan plaatselijke waar: vinylplaten, zeepjes, handgemaakte wenskaarten, lokale kledingstalletjes en aparte sieraden. Als je trek krijgt, duik je de Grandview Public Market in, een veelzijdige overdekte voedselmarkt met plaatselijke verkopers. Als je aan het eind van de middag voor een tweede yogales gaat, kun je iets lichts kiezen uit de nieuwe ‘Grandview Green Collection’, een compilatie van alle veganistische en vegetarische opties van de marktverkopers. Andere populaire plekken zijn The Poke Lab Eatery en Zipitios, een tacotent waar ze heerlijke veganistische taco’s en ook uit de kluiten gewassen vleesburrito’s voor je carnivore vrienden verkopen. Vergeet niet bij Crema Rolls een Thais ‘roerbakijsje’ te halen – toekijken bij het bereiden van deze lekkernij is bijna net zo heerlijk als het opeten ervan.

Een vrouw doet yogaoefeningen onder de sterrenhemel bij Sedona in Arizona
Een vrouw doet yogaoefeningen onder de sterrenhemel bij Sedona in Arizona.
TWILDLIFE, GETTY IMAGES

In de artistieke wijk Northwood Village, waar het wemelt van de galeries en winkeltjes met hippe kunstnijverheid, kun je in het plaatselijke Wanderer Bracelets romantische sieraden van ambachtslieden uit Bali kopen. Laat je eigen armband met coördinaten ontwerpen en maken. Kies je favoriete kleur, type de naam van je pas ontdekte favoriete plekje in West Palm Beach in, en voilà! Een medewerker van de winkel graveert de coördinaten ervan in jouw nieuwe armband.

Als je ’s middags op het eiland Palm Beach bent, breng dan een bezoekje aan het luxe winkelcentrum Royal Poinciana Plaza, waar zojuist een hoofdvestiging van Lululemon is geopend en waar je niet-verwarmde yogalessen in Yoga Society Palm Beach kunt volgen. Nu je toch op het eiland bent, kun je ook naar de zonnige en verzorgde studio Palm Beach Yoga Shala gaan, voor een vinyasa-les in de middag om de dag af te sluiten.

Avond

Ga voor een milieuvriendelijk en heerlijk diner naar restaurant Avocado Grill. Deze tapas-achtige eterij gebruikt verse ingrediënten van boerderijen uit de omgeving en is de ideale eetplek na een dagje wellness. Je zult zeker de gemberguacamole met avocadopartjes willen proberen. Heb je even genoeg van avocado? Bestel dan de gevulde courgettebloesems. Je kunt de ober vragen naar het geheime veganistische menu, dat door de plaatselijke DJ Adam Lipson en chef-kok Julien Gremaud is gecreëerd. Neem er de grote curryschotel van groenten bij en sluit af met – je raadt het al – een op avocado gebaseerd toetje.

Voordat je het nachtleven induikt, kun je in de Evernia Street in The Blind Monk relaxen met een glas wijn van hun omvangrijke wijnkaart en een overheerlijk kaasplankje met inbegrip van honingraat en vijgen. Proost op de avond die je te wachten staat!

Op de hoek van de Clematis Street en de North Rosemary Avenue belooft de O’Shea’s Irish Pub als een van de plaatselijke hotspots een avond van vertier. Bestel een Guinness en dans de hele nacht op de klanken van de liveband. Doe gerust aan barhopping, maar houdt de tijd in de gaten – je wilt je niet verslapen voor de yogales op zondagochtend in The Yoga Society!

Brittany Rattinger-Mckay geeft yogalessen in West Palm Beach, waar ze is geboren en getogen. Volg haar op Instagram @palmbeachyogi.

Lees ook: 6x de beste plekken om aan yoga te doen

Lees ook: Yoga kun je leren

Dit artikel werd oorspronkelijk in het Engels gepubliceerd op NationalGeographic.com