ZAKYNTHOS GRIEKENLANDBoottoeristen gaan voor anker bij het Griekse eiland Zakynthos om het wrak van de MV Panagiotis te bekijken een schip dat in oktober 1980 strandde op het Navagiostrand Schipbreukstrand Volgens de bewoners vervoerde de Panagiotis smokkelwaar toen de Griekse marine daar lucht van kreeg en het schip begon te volgen dat daarna in een storm op de kust liep en door de bemanning werd verlaten

Het geluid van de kabbelende branding, het gevoel van rul zand tussen je tenen en de zilte geur van zeelucht – een dagje aan het strand is een feest voor de zintuigen. Van de internationale Your Shot-gemeenschap van National Geographic komen deze foto’s van prachtige stranden in de wereld, waaronder dromerige kustlandschappen op afgelegen eilanden en zonovergoten taferelen van bekendere oorden. We hebben twintig van de opmerkelijkste foto’s uitgekozen die je zullen inspireren voor je eerstvolgende vakantie aan zee.

Starlight Williams is redactioneel onderzoeker en journalist bij National Geographic. Volg haar op Twitter en Instagram.

Dit artikel werd oorspronkelijk in het Engels gepubliceerd op NationalGeographic.com