Vrouwen wassen en bundelen waterlelies die ze op de markt van Tn An willen verkopen

Maak een adembenemende reis door de cultuur en historie van verschillende Aziatische landen in Asia From Above, elke zaterdag in januari vanaf 22:00 op National Geographic. Zaterdag 4 januari kijk je naar Vietnam From Above.

Vietnam strekt zich van noord naar zuid over een afstand van ruim 1500 kilometer uit, maar is op zijn smalste punt niet meer dan vijftig kilometer breed. Het langgerekte Zuidoost-Aziatische land in de vorm van een ‘J’ kent drie aparte klimaatzones waarmee het bezoekers verleidt. In de noordelijke provincies sieren theeplantages de berghellingen langs de grens met China, in het oosten liggen stranden aan de Zuid-Chinese Zee en in het zuiden creëert de delta van de rivier de Mekong een wirwar van zijrivieren, moerassen en eilandjes, waar de vele drijvende markten en rijstvelden het verkennen waard zijn.

Bewonder de uiteenlopende landschappen van Vietnam, die in deze luchtopnames van onze fotogemeenschap hun verbijsterende schoonheid prijsgeven.

Dit artikel werd oorspronkelijk in het Engels gepubliceerd op NationalGeographic.com

Reis in januari mee tijdens Travel Month. Natgeo.nl/travelmonth